Jump to content

Prasmus

Members
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Prasmus's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kanskje ingen "nyhet", men jeg sendte direkte fra skogen i går. Her er et actionfylt lite sammendrag: http://www.adressa.no/tv/?id=28143&auto ... style=null" target="_blank (Må gjerne flyttes av en moderator dersom dette ble postet i feil tråd:))
  2. Seks vel? Og ikke mer enn tre på hver side. Kan altså ikke ha fire på en side og to på den andre...
  3. Vurderer en Bergans Finnmark 100L på reinsjakta. Noen som har erfaring med den til slikt bruk? Skal (forhåpentligvis) bære ned en kalv i år:) Bør i hvert fall få plass oppi den.. Hva tror kammerfolket? Hit eller shit?
  4. Takk for svar, karer! For altså å unngå småkvist, blader og snø.. Men vil ikke dette bare bli blåst ut av pipa uansett? Og kan/vil det ha effekt på presisjonen? Er det noen som har konkrete historier hvor dette er tilfelle? Det blir som da jeg punkterte her om dagen. "Du må skifte begge hjulene på samme aksling. Ellers så går differensialen", ble det sagt. Ok. Jeg ringte til merkeverkstedet (Mitsubishi er merket) og spurte om de visste av en eneste Mitsubishi hvor diff'en faktisk hadde røket pga dette. Nei, det gjorde de ikke. "Men du bør uansett skifte begge dekkene", sa de. Dersom worst case bare er teori, men FAKTISK aldri skjer - hvor reellt er det egentlig å kalle det worst case da...?
  5. Hei! Satt i bilen på vei til jobb i morrest, og tenkte på følgende problemstilling: Vet at mange er veldig opptatte av å tape munningen på rifla ved jakt. Spesielt kanskje ved bruk av lyddemper og som hundefører. Men hvorfor det egentlig? Hva er worst case scenario, og hvor sannsynlig er det? Har aldri brukt tape e.l på munningen selv, og det har da gått bra...
  6. Nettopp vært ute i et FANTASTISK måneskinn. Hadde bestemt meg for å teste app'en til NJFF. Og den virka! Etter kort tid kom reven i bra sig medvinds rett mot meg. Så vinklet den for å sjekke hvem det var som hylte kåtlyder ut i marsnatta. En gedigen skuddsjanse bød seg da den stoppet opp akkurat på høyde med meg... Men da stod jeg og fikla for å få den forbanna Iphonen tilbake i lomma! Så fikk den været av meg, og borte var den. Får ta det på kontoen for 'urutinert med App-lokking'. Men artig var det. Grevling og rådyr på post også.
  7. Godt å se ei bikkje med et så til de grader lidenskapelig forhold til elgen
  8. HELT enig i de to siste. Rådyr på langtid blir som leverpostei. Og det er ikke populært blant husets små kjøttetere (ungene altså). Ikke blant de voksne heller, for den saks skyld. Behandle rådyr som lam, det er tingen. Elgen, derimot, kan omtrent flytte inn i ovnen. Usikker på hvordan hjorten trives ved lange opphold i ovn.
  9. Kremt... Er det noen som har et ON-topic svar...?
  10. I etterkant av årets elgjakt, har det dukket opp en liten diskusjon om vi som jaktlag skal gå over til blyfri ammo alle mann. Vi fant igjen en Oryx som hadde vært gjennom bogfjøla på ei ku, og der startet diskusjonen for å si det sånn.. Ikkeno pent syn, og masse bly igjen i dyret. Utspillene om skadeligheten ved å spise mye bly i viltkjøttet murrer vel også litt i bakhuet. Per nå har vi en mann på Barnes TRX, mens jeg har gått over til Lapua naturalis. Ni mann gjenstår på blylaget. Er det noen der ute som har kollektivt meldt overgang til blyfri-laget? Erfaringer? Synspunkt?
  11. Prasmus

    Oppsyn

    Var ute siste dagen av reinsjakta. La merke til en person på toppen av fjellet over meg. Tok opp kikkerten, og da holdt vedkommende fram radioen sin til meg for å vise at det var oppsyn. Det som etter hvert viste seg å være en dame ble liggende der hele dagen å se på meg smyge på en stor flokk. Brukte to timer på de siste 60 meterne inn mot flokken, som lå og 'hvilte middag'. Og så var det bare å ligge i ro til flokken reiste seg igjen. Det synes oppsynsdama ble både langdrygt og kaldt Hun var oppe flere ganger og slo OL-floka for å holde varmen. Da jeg omsider fikk skutt kalven min, kom hun ganske kjapt ned fra toppen sin og sjekket papirene mine. Vi hadde en hyggelig prat og det var skikkelig god stemning. HELT greit synes jeg. På et snedig vis ga det jakta mi en tilleggsdimensjon. Var nemlig rimelig fornøyd med jegerskapet mitt, og det var bare stas med tilskuer til min prestasjon, noen å dele opplevelsen med
  12. Lurer litt på chokene... Hvordan tenker dere ift hvilke dere bruker til forskjellige typer jakt? Hadde vært interessant å høre hvordan dere tenker i forhold til det.
  13. Hvordan er det med brunst i forhold til småbukker? Har et kort på liten bukk i Forollhogna som jeg ikke har fått brukt. Ennå. (Vet sant og si ikke helt når jeg skal få tid heller...) Noen som vet om brunst vil påvirke kjøttkvaliteten på et sånt dyr? Er det bare storbukkene det smaker brunst av, eller gjelder det alle hannkjønn på fjellet? Hannkjønn av REIN altså, ikke jegere Hvis såfremt i fall, når slår brunsten inn? Takker for svar
  14. Er det virkelig ingen trønderske bukkejegere som har tid til en liiiiten jaktprat med en annen bukkejeger? (Og journalist da, når jeg er på jobb...) Fått null respons på etterlysninga mi så langt, og nå brenner det litt her. Jobben må nemlig gjøres i løpet av morgendagen... Hvis ikke blir det reportasje om å gå på sopptur altså! -Og det er litt nedtur, når det skal stå på trykk dagen etter at bukkejakta er igang Å, kom igjen da
  15. Tenkte å skrive en sak på bukkejakta til Adresseavisa torsdag 11.aug, og søker derfor en ivrig jeger et eller annet sted i Trøndelag. Hadde vært kult å møtt en lidenskapelig jeger med kontroll på teigen sin i form av bilder fra viltkamera/kamera, og som kunne delt erfaringer/opplevelser. Håper noen føler behov for å dele sin lidenskap med andre. Ta kontakt per PM. gjerne også med tips om andre jegere enn deg selv. På forhånd takk!!
×
×
  • Create New...