Jump to content

Peacemaker

Members
  • Posts

    1,005
  • Joined

  • Last visited

About Peacemaker

  • Birthday 04/03/1978

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Peacemaker's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

6

Reputation

  1. Løpslengde i forhold til evt. blyforbud på haggel, ser jeg som lite problematisk så lenge vi har skudd som f.eks. Ammox.
  2. Interessante spørsmål som jeg også lurer på. Håper noen kan svare.
  3. Jaktia Sarpsborg - Holstad våpen, hadde det i butikk i fjor sommer. kostet mellom 1000-1500 kr synes jeg å huske. Peace
  4. Det er ikke nødvendigvis problematisk at en åtteåring går med hund alene (selv om jeg ikke ville gjort det), noen hunder er rolige og lystrer "eier" uavhengig av størrelse, men det mye annet som kan skje og, og som har skjedd, f.eks: - Hvordan vil åtteåringen takle at de blir angrepet av en annen hund? - Hvordan vil åtteåringen takle at bikkja stikker fra? - Hvordan vil barnet takle at hunden stikker av og deretter blir overkjørt? Men herregud, skaff dere hund, det er ikke det jeg mener. Hund er mye moro og mye glede for hele familien, men det er et ansvar som ligger til grunn som man må tenke på. Jeg kan ikke tenke meg et liv uten jakthund, og ønsker dere lykke til med valget.
  5. Har hatt Fauve i 11 år. Han var med på joggeturer på en mil flere ganger i uka (når jeg var sprek), han kunne gå flere mil på ski (trakk som en stor hund og begynte og lose i nedoverbakker eller når det ble litt fart), og han var med på flere lange fjellturer (den lengste var på 32 mil), du knekker ikke disse små tassene, men må jo selvfølgelig ta hensyn til anatomien de har.. Det lengste jaget han hadde var på fem mil. Bikkja var snill som dagen var lang, en dyktig ettersøkshund, sånn passe jakthund. men en veldig bra familiehund. Ser du har et håp om at 8åringen skal kunne gå tur med den. Da må i så fall grunndressuren sitte absolutt skikkelig og ingen katt eller andre ting som kan vekke jaktinstinktet komme forbi, for en stuttbeint bikkja har ingen problem med å dra seg løs eller dra over ende en åtteåring. Jeg ville aldri latt en åtteåring gå alene med en hund i det hele tatt, men det er en helt annen sak.
  6. Woodleigh sine 225 gr. RN kuler skal ekspandere i hastigheter ned til 600 m/s, så jeg tror de skal være nokså optimale til skogsjakt på storvilt i 358 Win. http://www.woodleighbullets.com.au/bullet-lists/traditional/338-375-list
  7. Det ente med at jeg har bestilt 225 gr. Sierra Game King, som skal brukes som treningsammo, og Woodleigh 225 grains RN til jakt. Er veldig spent på RN kula fra Woodleigh. Håper og tror den vil være en super kule på hjort og elg i 358 Win.
  8. God dag! Jeg vurderer å bruke Sierra 180 gr. FPJ som treningskuler https://www.hjemmelading.no/products/sierra-180-grains-fpj-38-kal-357 Noen her som har erfaring med å bruke disse? Hva slags krutt burde jeg bruke? Bruker N135 når jeg lader jaktammo. Mvh.
  9. Nei, det er vel ikke noe fasitsvar på fluktstrekninger, kaliber og kule, men er jo litt merkelig likevel. For noen år siden skjøt jeg ei fjorårshind på 300 meter (Jada, drygt hold) med 358 Win., 250 gr. Hornady Interlock (SP-RP), og den datt på stedet med bogskudd.
  10. Ja, det er forsåvidt min tanke bak kaliber valget og, men jeg fikk dessverre ikke tak i Hornady sin 250 gr. RN når den fortsatt var i produksjon. Jeg lader ikke spesielt hardt. Bruker 44 gr. med N 135, så hastigheten ligger vel på ca. 660-670 m/s. Siste dyret jeg skøyt med 358 Win. og Oryx var ei hind som ble skutt rett bak bogen på 60-70 meters hold. Dyret gikk kanskje 40 meter for hu datt. Så helt hinsides jævlig ut ved inngangshullet. Utgangshullet var pent. Elgene jeg skøyt i fjor var heller ikke spesielt pene. Som sagt; har bedre erfaring med Hornady Interlock. Kanskje 225 gr. Woodleigh RN er et bedre valg for 358 Win.?
  11. God dag! Etter noen år med 250 gr. Oryx i 358 Win. er jeg langt fra fornøyd (makan til blodslått), så jeg ser etter andre kandidater til neste års storviltjakt. Har tidligere brukt Hornady Interlock 250 gr. og var forsåvidt fornøyd med den, men kunne tenkt meg å prøve noe annet. Noen her som har erfaring med Swift A-Frame 225 gr. i 358 Win.? Har hørt at A-Frame 250 gr. er for hard til å ekspandere skikkelig i 358 Win., men kanskje 225 gr. funker bedre? Eller så vurderer jeg sterkt Woodleigh 250 gr. RN. Hva tenker folket? Peace
  12. God dag! Noen her som har erfaring med Nikon Monarch 3 1-4x20? Siden min Leupold 1-4x20 nok en gang må på service/rep. og det fort kan ta 10 måneder, så ser jeg meg nødt til å kjøpe et nytt sikte som jeg kan ha på rifla når jeg er hundefører. Jeg har en Nikon Monarch 2,5-10x50 som jeg har hatt i over ti år og er strålende fornøyd med, så jeg vet at Nikon kan lage gode lavbudsjettskikkerter. Det jeg leser fra andre utenlandske forum er positivt, men håper noen her på kammeret også har noen erfaringer med kikkertsikte. Helge
  13. Jeg har også 358 win pipe fra Nisi, og er storfornøyd.
  14. Steyr Mannlicher Luxus - https://www.steyr-mannlicher.com/en/products/hunting-rifles-steyr-mannlicher/luxus/
×
×
  • Create New...