Boknafesk!!
No e det sesong for å bokne fesk, det e stor mat nemlig.
Man tager en båt ror ut for å feske å da helst torsk men steinbit eller hysa fungere utmerket. Når fangsten kommer over ripa blir den bløgga å får blø ut og når man kommer på land blir den sløyd og flekkt (dvs. splitta fra nakken til sporen hvor den får henge sammen) Kan også sperres to og to å henges rund men da snakke vi om hjellosing, en litt hissigare variant.
No skal den skylles i sjøen før den blir hengt opp på et luftig sted for tørking i ca 14 daga, ei grusom ventetid!
Når den så e passe bokna tar man den inn å skjær den i passe stykka å trekkes i passe salta vann, mens man kokes mandelpotetes å steike talg eventuellt flesk for å få feitt å man lage stuing av tynne gulrotskive og purreløk i en kraftig kvit saus.
No e det man oppdage at ventetida har gitt resultat! Serveres straks på varm tallerken, å ka man skal drikke til har aldri vært nokka problem for det vet jo alle!
Signe maten!!