Jump to content

Kermit

Members
  • Posts

    138
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Kermit last won the day on April 8 2017

Kermit had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kermit's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

26

Reputation

  1. Jeg er helt enig, det at en selv må oppsøke informasjonen for og finne ut av dette er rart. Staten burde sende et brev til dem det gjelder, det er sikkert mange som ikke har fått det med seg. Kan jeg bare levere: låskasse, sluttstykk og pipe? Kunne muligens selge resten for noen kroner på Ebay.
  2. Du kan nok dessverre ikke arve en halvautomatisk rifle som ikke er godkjent til jakt. Da må du tilfredstille kravene for å få kjøpe denne. Det er vel 5 års medlemsskap i NVS og 25 våpen før du kan kjøpe de "ekstra farlige" halvauto riflene med løst magasin som en US Carbine defineres som.
  3. Legger ved bilde av pistolen som eier søker kunnskap om, det andre bildet fant jeg på nettet. Jeg kan ikke se at backstrappen har noen slisse til en stokk på pistolen som diskuteres over. Lanyard loopen har også annen plassering for pistoler som er tiltenkt skulderstokk.
  4. Hvis du er interessert i gravering av våpen så sjekk ut Mad Cactus Customs i Texas sin Instagram side, det er ingen grenser for mønster og motiv med laser gravering. https://www.instagram.com/madcactuscustoms/
  5. En Kongsberg M/22 er vel i utgangspunktet bygget for moderne røyksvakt krutt, men Rolling Block er ikke den sterkeste konstruksjonen. Jeg hadde en eldre Rolling Block rifle som var bygget om til .44 Special, og etter ca 10 skudd gikk høna tregt og bolten gjennom den var bøyd. Se vedlagt link: http://dutchman.rebooty.com/RBfailure.html
  6. Kan det være at anodiseringen har blitt slitt vekk når du pusset demperen? Det er en overflatebehandling som forbedrer et metalls beskyttelse mot korrosjon, og er mye brukt på aluminium. Prosessen foregår ved at metallet oksideres i en syreelektrolytt slik at man oppnår en hard og tykkere oksid som tåler slitasje bedre og gir beskyttelse. Ubehandlet aluminium har liten motstand mot korrosjon, det hvite oksidlaget som dannes er svært porøst og blåses nok vekk hver gang du skyter.
  7. Kjenner til en som samlet på Heckler & Koch for en god del år siden, men det var bare problemer. Han fikk nesten ikke innvilget noe og brukte masse penger på advokat og diskusjoner med våpenforvaltningen. Til slutt ble han så lei at han plomberte hele samlingen og solgte alt. Halvautomatiske rifler er vel i den nye våpenloven definert som et "ekstra farlig våpen". Mener det står at en først må ha en samling på 25 våpen, og ha vært samler i mer enn 5 år før en kan søke på slikt.
  8. Det er en M/1925 som er produsert i 1937. https://www.kvf.no/vaapen.php?type=Rifle&weaponid=RIF0107
  9. Justisdepartementet sa vel at i underkant av 900 personer eier halvautomatiske rifler av denne typen. Det som er skummelt er presedensen for senere avgjørelser av liknende art. Sedvanen fra tidligere forbud har jo vært at våpentyper som allerede er i bruk, som folk har kjøpt lovlig, skal de få ha. Jeg tror krav om erstatning kan legge en kraftig demper på politikernes appetitt på slike enderinger av lover og forskrifter for fremtiden. Ombygging til rettrekker/repeter er ikke rett fram. Når et våpen har vært halvauto, og det skal "klasses" ned må vel POD inn i bildet og gi sin velsignelse til hvilke endringer som skal gjøres med det. Hvis vi kunne fått det skriftlig fra dem hvilke endringer som må gjøres av en børsemaker, så kunne sikkert det vært aktuelt for mange som eier en Mini-14 i dag. Men jeg har inntrykk av at de tenker "once a machine gun, always a machine gun".
  10. Hei Espen, Spania hadde et avslappet forhold til patent rettigheter og det var over 50 små firmaer som produserte/kopierte håndvåpen tidlig på 1900-tallet. Flere av disse fabrikkene var små og hadde bare en håndfull ansatte, så det er ganske uoversiktlig. Pistolene hadde ofte fantasifulle navn som "Royal", "Express", "Destroyer", "Kaba" osv. Siden din pistol er produsert av "Fransisco Arizmendi" må den være laget en gang fra 1914 til 1936. "Arizmendi y Goenaga, founded in Eibar in 1886, began producing Velo-Dog revolvers in the 1890s. Automatic pistols were developed early in the present century, eventually producing a varied product-line. Operations were reorganised as Francisco Arizmendi in 1914, under which title most of the pistols were made before trading ceased in 1936." Det var mange av de små våpen produsentene som mistet tillatelsen til å produsere våpen etter den spanske revolusjonen i 1936. M.v.h. Tor
  11. Kermit

    7.62x39, hvor?

    Jaktdepoet har 50 skudds pakker S&B messinghylser fmj til 200,-. Det blir vel 4 kroner skuddet, men står det er bestillingsvare på nettsiden deres. https://www.jaktdepotet.no/ammunisjon/riflepatroner/7-62x39/7-62x39-s-b-fmj-123-grains-50-stk Den billigere russiske ammoen med stålhylser blir ikke importert lengre p.g.a. sanksjonene mot Russland i.f.m. Krim-invasjonen.
  12. Og hvis noen skulle vite om en Tokarev mod SVT 38 som er for salg blir jeg glad. Kan kjøpe den på samlerlisens, men har ennå aldri sett en slik her til lands. SVT 40 finnes det noen av blant samlere, men den er dessverre ikke på listen over godkjente halvautoer.
  13. Den russiske ammoen i 7,62x39 som ble solgt før med stålhylser gikk typisk for 2-3 kroner skuddet, men den billigste var ofte korrosiv. Jaktdepoet har 50 skudds pakker S&B messinghylser fmj til 200,-. Det blir vel 4 kroner skuddet, men står det er bestillingsvare på nettsiden deres.
  14. Her er en gammel men underholdene link til glede for nye lesere fra VG Debatt i 2008, der det diskuteres om byråkraten den unevnelige og våpenloven https://vgd.no/kultur-og-fritid/jakt-fiske-og-friluftsliv/tema/1408031/tittel/forslag-til-ny-vaapenlov
  15. Kalashnikov Group har noen bra filmer på YouTube. På denne skyter de 2 hermetikkbokser med 7,62x39 (1400 skudd) med en AK-103 https://www.youtube.com/watch?v=Io7Zztghdno&t=1s
×
×
  • Create New...