Som den profesjonelle husfaren eg er, så er det ein husfars plikt og skaffe resten av familien mat
Nå er eg ganske god til å passe på at me har kjøt i huset, ,men at eg skulle bjønde å baka brød, det må eg innrøme at var ei dørstokkmil. Men mat må ein jo ha ,og etter som eg har fått meir og meir dreis på bakinga, så er kaupeblød som å banne i kjerka.
Så eg vil oppfordre alle husfedre på kammret til å bjønde å bake brød, det er både moro og godt!! her er ei lita oppskrift på det me likar best her i huset!
Detta er heilkornbrød. Korna skal leggast i vatn natta over. detta er til 4 brød i form.
7 dl heilkorn, ca ein dæsj (dl) med solsikkefrø , ein dæsj med Linfrø og ein dæsj med sesamfrø. Detta has i ein bolle med ca 6dl vatn, og la det stå natta over!
Alle som skal bjønde og baka ,bør kaupe seg ei brødbok, og følge oppskrifta der nøye, og så kan ein jo bjønde å slompe etter kvart.
Her har korna ligge natta over, og eg har og i 5 dl med skumma surmjølk som varmes til 37 grader
Eg brukar 05 kg med Grovbakst og 3 dl med samalt kveite grov sammen med
2 ts salt, 3 ss med matolje og ei pakke med tørrgjær som blandast i ca 7 dl med finmalt kveite mjøl.
Så er Bjåland Jakt og Fritid i gang med bakinga!!!
Eg har funne ut at er deigen opp til skaftet på rørepinnen er det akkurat passe deig til 4 brød.
Klar til heving i ca 1,5 time
heves til dobbel størrelse.
Fomene må smørast ellers blir brøda fastbrent.
Klar til etterheving i form i ca 50 min
Inn i ovn på 180 grader på varmluft.
etter ca 50 min på 180 grader så er det avkjøling under kjøkkenhandklede,og pensle brøda forsktig med litt smør.
Jada, nå kan dei bare koma att frå skule og arbeid for nå har husfaren gjort sin plikt