Jump to content

687eell

Members
  • Posts

    142
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

687eell's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Clever RVS er den raskeste blypatronen jeg har testet i 24 gr, 435 ms, men langt å foretrekke Clever Grand italia i 405 ms. Nydelig og forholdsvis trangt skuddbilde. Mye mindre randhaggel en de fleste andre patroner.
  2. www.Halita.net. Meget trivelig plass, flotte fasiliteter til en bra pris.
  3. "Som de fleste karbidene er wolframkarbid ekstremt hardt." Tror nok noen av hagla har vært av denne typen. Tok et par haggel på ambolten og ga dem et rapp med hammeren. ble søkk i ambolten.
  4. sjekket bare fordelingen av de skutte kuene, og ikke skutte kuer av totalen. beklager det. 16% voksne kuer og 12 % kuer 1,5 år av totalen skal være det korrekte.
  5. Jeg var inne på Hjorteviltregisteret og sjekket aldersfordelingen på skutte hundyr eldre enn kalv. De siste 3 år er andelen voksen ku i avskytinga hele 55%. og ungdyr da på 45%!! Jeg kikket litt på anbefalt kuavskytning i den store undersøkelsen elg, skog og samfunn, der de anbefaler å legge avskytinga på 1,5 år gamle dyr for å maksimere kjøttutbytte. Det er vel og bra så lenge vi evner å skyte riktig på kuene. Men praksis viser noe helt annet Jeg spør meg da om vi ikke gjør oss selv en bjørnetjeneste ved å gå for denne modellen, da vi ikke evner å bedømme alderen på kuene? Ved å vri avskytingen over på kalv vil kunne høste mer kjøtt, og fler jakt jaktopplevelser på tilgjengelig vinterbeite? Jeg har stor tro på en modell med 60 % ungdyr, 20 % ku og 20 % okse i tildelingen, og med en mulighet til å skyte ungdyr, så lenge det er voksne dyr igjen på kvoten. Så fort voksen ku kvoten er brukt opp omgjøres ungdyrkvoten til kalvekvote. Da vil vi unngå overskyting av de produktive dyra, og avkastningen bli maksimert. Er det fler her som har tenkt i de samme baner? Inspill med logiske resonementer mottas med takk, både for og imot.
  6. 85 gr Vector messingkule forran 44 gr N140. 950 m/s i kort pipe og fantastisk pressis.
  7. Tror ikke det er noe dilemma. Gjør som det blir gjort med 95 prosent av alt kjøtt som blir fortært her i landet: Mørning i vacum.
  8. Blod er ok å spyle vekk med vann, men ikke vommsøl. Det skal tørkes bort, og deretter gis en god tørkehinne, slik at bakterier ikke sprer seg til resten av kjøttet. Uansett er overflata på kjøttet som har vært utsatt for vom ødelagt. Det skal skjæres bort, evt sitte igjenn på skrotten etter utbeining. Indrefiletene bør skjæres ut før mørning, og tilsølte hinner fjærnes med en gang. Skjær evt. vekk til du ikke kjenner vomlukt. Hvis det er noen som lurer på om det vombefengte kjøtter er like fint, så prøv nestegang å kværn det kjøttet for seg selv som skulle vært kastet. Hvis nesa er i orden, kan du kjenne hvilken liflig eim som brer seg opp fra panna når du steker kjøttdeigen.
  9. Hvist foreligger det lover og regler for det. Hvis rettighetshaver har solgt dyret på rot, eller med oppghør pr kg slaktevekt, så har han solgt hele elgen, inkl gevir, pels, innmat og kjøtt. Med mindre han har avtalt noe annet på forhånd. Men er det med gjestejegere etc på jakt hos grunneier/rettighetshaver, tilfaller byttet i sin helhet grunneier/rettighetshaver. Men normal praksis er at skytter beholder geviret, men han har ingen juridisk rett på det.
  10. For å regnes som tagg, må den være minst 2 cm lang, og lengre enn bred.
  11. 145 kr pr kilo for en slik pakke tilsvarer en slaktevektpris på 80 kr pr kilo pluss kostnaden for nedskjæring/vakumering på kr 16-17 pr kilo.
  12. Brunlanes JFF: For alle ved 1000 duer: kr 25 pr serie løsserier: kr 35 Skudd kr 30 pr pakke for medlemer ved forhåndsbestillting på våren Ellers kr 40 pr pakke
  13. Verdien ligger nok på 3-4000, men du får nok mellom 20 og 25 tusen for den i blasermiljøet.
  14. Finnes ikke dårlige kaliber blandt de lovlige. Noen dårlige kuler og mange dårlige skudd, Hvis det er noen som lurer.
  15. 687eell

    Bacon

    Jeg lager mye bacon i bradley røykovn. Bruker gjerne tynnribbe i produksjonen. Røyker i 5timer med or. Det gir litt mer røyksmak en butikkbacon. Salter med nitrittsalt og grovt havsalt. For frossen ribbe som er tint gir 10 timer totalt nedgravd i salt omtrent samme saltsmak som butikkbacon. 12 timer i salt blir i ytterkant for folk flest. 15 timer gir ramsalt bacon. Jeg bruker å strø kjøttsidene med et jevnt lag med nitrittsalt, for så å grave det ned i havsalt. Skyller av baconet etter 11 timer, legger det på kjøla i 2 dager til saltutjevning før røyking. Tørker det gjerne et par dager etterpå også før vacumpakking. Nydelig bacon som ikke spruter i panna, og veldig billig nå i disse juletider. Jeg har en bradley røykovn som gir omtrent 40 grader ved utetemperatur omkring o grader. Over den har jeg et kjøleskap som røyken blir ledét inn i fra røykovnen. Der er temperaturen bare 10til 15 grader. Røyker begge steder samtidig. Merker liten forskjell, men kanskje noe mer røyksmak der det er 40 grader, og kanskje litt lenger holdbarhet der det bare er 10 til 15 grader.
×
×
  • Create New...