Jump to content

jc.gulbrandsen

Members
  • Posts

    130
  • Joined

  • Last visited

About jc.gulbrandsen

  • Birthday 08/13/1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jc.gulbrandsen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. En slik glippe som siste bilde viser ville jeg ikke hatt på mine børser. Ser ut som det er lite kontakt mellom treverk og venstre side av baskylen. En kompetent børsemaker bør vel kunne ordne dette relativt enkelt ved å fjerne litt treverk der det nå er anlegg (høyre side)? Tilsvarende den glippe som er på venstre side. En ting er at de sier at du ikke skal bekymre deg over dette nå. En annen ting er hva de sier hvis du kommer tilbake med en sprukket kolbe. Garanti på treverk er litt diffust, og reklamasjon er ikke alltid like enkel å få igjennom (gjelder også Beretta). De kan skylde på andre faktorer, som f.eks vedlikehold. Hvis du her har full kontakt mellom tre og metall i bakkant av sikringsfløyen, men ikke noe på venstre side, kan dette medføre for stort trykk akkurat bak sikringsfløyen.
  2. Er vanskelig å se ut fra bildet, men kolben bør ha kontakt mot baskylen hele veien. Det har ikke blitt noen glipper når jeg har fått bøyd kolben tidligere. Mener de normalt varmer og bøyer i grepet / kolbehalsen. Er du sikker på at kolben er bøyd, og at de ikke har tatt av litt treverk og endret vinkel mellom kolbe og baskyle? En del gjør dette, for da vil du kunne få endret hhv cast og drop når man strammer stokkbolten. Mulig at du da vil kunne få glippe på den ene siden, evt oppe/nede?
  3. Har sett lignende før. Choke tetter ikke helt mot løpet, og det bygger seg opp med sot og dritt i mellomrommet (evt også rust, dersom det har vært fuktig). Choken vil dermed kunne bli deformert / trykket noe inn, noe som raskt forverres. Er ikke mye som skal til før plast-wad'en tar tak i choken innvendig, og plutselig...
  4. Få noen som har greie på det til å sjekke pitch'en på kolben din. Pitch'en er vinkelen på kolbeavslutningen (mot skulderen) i forhold til sikteskinna. Feil pitch kan medføre at kolben slår opp i ansiktet, eller motsatt at du får munningsvipp (da vil kolben "sprette" ned når du skyter). Sjekk om du synes at kolben er skikkelig på plass i skuldergropa når du skyter. Kan også ha noe med kolbelengde å gjøre. Eller feilmontering.... Skyt litt med ferdigmontert hagle fra skuldra og kjenn om dette føles likt som når du hiver opp og skyter.
  5. Jeg har bestilt mange ganger fra Performance Shooting, og alltid fått varen. Selv om det av og til har tatt inntil 3 uker. Vær klar over at dette som regel sendes med USPS som brev med sporing. Men denne sporingen videreføres normalt ikke av Posten i Norge, slik at pakkene som regel "forsvinner" i det de forlater USA. Men som nevnt har de alltid dukket opp i postkassa mi.
  6. Er nok timinga på ejektoren som ikke er helt god, den løser ut litt for sent. Vet man hvor man skal ta av litt er det nok en kurant sak, men tar man feil sted blir det bare verre. Få ordnet det på garantien. PS! Se etter at det ikke er noe fett eller andre ting som gjør at dette går tregt, og smør opp med våpenolje.
  7. Våpen er solgt for kr 6.500,- (i tilfelle noen er interessert)
  8. Diamond (Sabatti) Hunter Flexi, kal 308W. Stålmontasjer og JahtiJakt Pro 2,5-10x50 med opplyst retikkel. Børsa ble beddet og kikkert montert av børsemaker da den var ny, og børsa ble skutt 12 skudd under innskyting. Deretter har den stått ubrukt.... 65-70 skudd (ca 40 blyspiss) medfølger. Skal prøve å selge denne for en bekjent, men aner ikke hva dette er verdt. Samlet nypris inkl bedding, montasjer/kikkert og skudd var visst ca kr 15.000,- Takker for tips om hva dette kan selges for. Ligger også på Salgskammeret, men der får man kanskje ikke svart...
  9. Hvis du kan klikke ned begge løp uten rekyl eller å røre løpsvelger/sikring er det vel strengt tatt noe som ikke er helt i orden. Jeg har det samme på en av mine konkurransehagler, men der har børsemaker tunet avtrekket noe. Det spiller jo sånn sett ingen rolle, så lenge børsa ikke går dobbeltskudd.
  10. Nord-Aurdal JFF: - Skiller ikke på medlemmer / ikke medlemmer - Senior: serie m/ skudd kr 70,- / dueserie kr 30,- - Junior: serie m/ skudd kr 40,- / dueserie kr 20,-
  11. Jeg har importert noen børser fra UK, og det har gått greit. Men det tar litt tid.... Du må nok regne med å betale £250-350 for frakt (må sendes med speditør) / papirarbeide der borte. Så må du ha en norsk kjøpetillatelse innvilget for import. Husk at du må betale norsk mva + fortollingsgebyr før du får ut børsa i Norge. På ei ny børse skal du så få fratrukket den britiske momsen (15-16%?), men du må passe på at dette trekkes fra kjøpesummen. Har vært borti butikker der borte som mener at man skal betale inkl UK VAT, for så å få dette refundert av norsk tollvesen. Det fungerer dårlig... Man kan spare noe på å importere fra UK, men dyr frakt / eksport ødelegger noe av moroa. Spesielt på rimeligere brukte våpen, for frakten er dyr uansett. Nytt våpen har vel fabrikkgaranti, så det blir vel ikke noe problem. Men kjøper man brukt har man et problem dersom noe viser seg å ikke være i orden. Koster penger å evt returnere våpenet også....
  12. Bestilte overnatting på hotell til de fleste fra vår forening i forrige uke. Halv pris på hotell, inkl frokost (tilbud kun i forrige uke...). Da gadd ikke jeg å lete etter billigere overnatting lenger . Har nok bestilt overnatting tom finalelørdagen (trap) denne gang. Så får vi se om vi får bruk for siste natta
  13. Påmeldinga har vært åpen en stund, ja. Og det begynner allerede å fylles godt opp onsdag/torsdag/fredag på trap og tirsdag/onsdag på sti. Har meldt på 15 skyttere på trap'en . Skyter torsdag 11/7.
  14. Det ble sagt at dette er samme patron som Gamebore Super Steel som G-Sport tar inn.
  15. Normalt tilsier vel 4 streker på en Benelli/Beretta-choke IC (1/4) borring, men det kan være verdt å bytte choke for å prøve. Har vært borti feilmerkede choker før.... Evt kan dere måle innv diameter på denne choken med et skyvelær og sammenligne med de andre. Med forbehold om at det er Mobile-choker i denne børsa, så vil jeg tro at løpet har en grunnborring på 18,4 mm. Full trangborring er da normalt ca 17,4 mm. Halv borring ca 17,9 mm. Kvart borring ca 18,15 mm. Det er relativt vanlig å bruke choker som bygger ut forbi munningen på børsa. Mange bruker portede choker, men de griser nok en del. Ser ingen ulemper med lange choker (evt bortsett fra at det kanskje er penere med flush-choker på enkelte børser), og tror definitivt ikke de samler mer enn korte choker med samme borring. De er ikke trangere enn de korte, men innsnevringen blir lengre (og dermed "slakere") - noe som kan gi penere skuddbilde.
×
×
  • Create New...