Jump to content

PPC-skytter'n

Members
  • Posts

    737
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

PPC-skytter'n's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. 4,0 grain med N32C bak ei H&N HBWC kule på 125 grain, satt en god millimeter utenfor hylsa. Det er en oppskrift du nok vil finne mye av på PPC banen. Hvis du nå lader med en HBWC kule eller den berømte 105 grain SWC kula til felt kan du enkelt gi den et lite piff opp, jeg gjentar, et lite piff opp Da pleier det å sitte greit på 50 yarden. Test ammoen din på 50 yard/meter. Det er mer enn en skytter som har fått seg en overraskelse når "Konge-ammoen" fra 25m ble testet på 50m...
  2. Din utgave ble kun produsert mellom 1985 og 1988 Skal du vite mer må du få et "Factory letter" fra Smith, det koster deg 50$. Du får ikke vite produksjons dato, men dato for utskiping fra fabrikken.
  3. Veeeel... Som oftest er mutteren med punchen skrudd litt for langt inn. Da kan kanten på punchen lugge i hetteskuffen slik at det til slutt ryker. Legg merke til at det er veldig trege gjenger når du skrur inn punchen. Det er fordi den skal sitte selv om den ikke er skudd helt i bånn. Det er også viktig at stempelet som skyver inn hetta falle skikkelig ned igjen, ellers kan det samme skje. Litt rengjøring og en oljedråpe gjør ofte susen. Jeg har tidligere prøvd å forklare vingemutteren dette, men det går bare ikke
  4. Snodig? Den delen er laget for å ryke når noe blokkerer gangen til hylseplata, og man ikke ser det før man drar til i spaken. Hvis ikke hadde man vrengt gjenger, hylser, dier med mere rett til helv... Holstad, Midway og for den sak skyld Hornady har gitt kunder en ny "hubb" når uhellet har vært ute, på tross av at den egentlig bare ryker ved "brukerfeil" NB. Når man setter inn en ny hubb, skjekk timingen på pressa.
  5. PPC-skytter'n

    Sig 210-5

    Jeg har eid en P-210-5 i mange år, ikke noe å si på kvaliteten. Men jeg må innrømme at den nye Super Target utgaven ikke står tilbake for noe, den er kanskje rent av bedre. For det første er det meget godt håndverk. Pistolen fått fornuftig sikring og beaver tail. Antagelig p.g.a mer ramme, slide og muligens andre fjærer er den faktisk klart mer behagelig å skyte en den gamle P-210-5, faktisk merker man også en forskjell fra de siste LS og HF modellene.
  6. PPC-skytter'n

    Sig 210-5

    Er det tilfelle? Jeg spør siden jeg ikke har målt, men bare lagt merke til at nye P-210 har akkurat samme "feil" som de gamle. De har fremdeles, etter min mening, den totalt unødvendige splitten av venstre klakk for å legge fjæra nedi.
  7. Vi begynner ikke med blanke ark i morgen, vi har faktisk holdt på siden 2003. Pr. i dag har vi skyttere fra alle leire. jeg vet egentlig ikke om noen leir har større overvekt en andre, men jeg ser jo at vi har en overvekt av ivrige skyttere, de som har bein i mange leire. Etter utallige PPC-kurs har jeg erfart at de som KUN skyter felt fra før, er de som sliter mest i starten med PPC. Men de får det til de også. Om vi får skyttere over fra banegrenene skal jeg ikke spå noe om, men jeg vet at PPC skyttere har begynt å fylle standplassene på banestevner, det må da være positivt.
  8. Det er synd at folket ikke har forstått at Karlstad etterhvert tok på seg en rolle som "det snille forumtrollet", og at jeg har fått lov til å bruke han som klagemur. Karlstad har egentlig gjort PPC en stor tjeneste med dette. Mange av de myter og "jeg tror" greiene som har sirkulert om PPC skytingen har fått komme frem, og forhåpentligvis blitt forklart. Karlstad forklarte tidlig om sin nøytralitet, og sitt utgangspunkt i en vis artikkel i Skytternytt. Han har dratt frem mange av de tingene som vi som skyter PPC følte var feil og urett, og på den måten gitt oss en fin mulighet til å forklare oss. Mange her har ikke bidratt så mye til gode forklaringer... Så mine herrer nå kan dere få lov til å være litt flaue ovenfor Karlstad, også kan dere le litt av dere selv. Det har nemlig vi gjort. Du skulle ikke svare på det DFS våset mitt Karlstad. Jeg vet at jeg egentlig var helt på jordet. For meg er det så enkelt at DFS driver med flott idrett.
  9. Nei, det er ikke helt rett. I Norge har vi ikke valgt å kalle det noe som helst. Det het allerede "Precision Pistol Competition" da vi ble medlemmer av det internasjonale forbundet WA1500. USA er ikke medlem av WA1500. Akkurat slik som det er i en rekke andre idretter har USA sine egne løsninger på saker å ting, det er faktisk bortkastet energi å se mot USA når det kommer til den formen for PPC vi har her. Av de løsningene på hva forkortelsen PPC står for i USA er faktisk bare to av dem riktig, ikke alt på Internett er fakta. Nå lurer jeg på hva du så når du var på Kurud? Er det virkelig slik at bare man ser et hylster og mer enn et magasin, så er det "praktisk"? Skytemessig har vi utrolig lite til felles med dynamisk, som det visst heter nå om dagen. Vi skyter presisjon i en haug med skytestillinger og vi skyter det samme programmet hver gang. Man tjener ingen ting på å skyte raskest, heller det motsatte. Jeg kjenner ingen som trener på hurtigtrekk p.g.a. PPC. For å sette det litt på spissen så ligger vel felt, med flere målgrupper og forskjellige stasjoner fra gang til gang, langt nærmere dynamisk. Og nå som folk har begynt å bære våpen i hylster er det vel snart helt likt Vi har noen sikkerhetsregler til felles med dynamisk, og det er jeg stolt av. Det er regler som andre også kunne ha tatt til seg. Karlstad har sikkert, akkurat som meg gått inn i et klubbhus under et feltstevne, og på vei bort til vaflene sett inni opptil flere munninger? Karlstad har helt rett når det kommer til at PPC har gjennomgått en del for å "sivilisere" og "avpraktisere/avstride". Skytingen har ingen gjort noe med, men vårt regelverk ble for noen år siden rensket for en rekke med uttrykk. Det er fordi enkelte land har våpenlover som direkte forbyr en skytegren hvis ord som f.eks. tjeneste, praktisk osv forekommer. Ang. 3 yarden vet jeg ikke hva jeg skal si. Ja, det er som sagt en kuriositet. Har ikke PPC livets rett på grunn av disse 6 skuddene? Det virker på meg som om det er veldig viktig for folk å få satt PPC i en bås med klare tråder til hva det ligner på. Kan vi ikke bare la felt være felt, dynamisk være dynamisk og PPC være PPC. Så får den enkelte delta i akkurat det han/hun måtte ha lyst til. Til slutt fikk jeg lyst til kaste steinen tilbake inn i glasshuset til Karlstad. Jeg la merke til at det står noe om DFS i signaturen din. Da kan du kanskje forklare hvorfor de som hører til under forsvaret bruker skytterjakke og bukse, det må være køddent å dra i krigen med det. Hvorfor har de ei børse og et kaliber som forsvaret ikke har? Hvorfor har de på 200/300m STØRRE skive en alle andre tilsvarende grener? Hvorfor skyter dere miniatyrrifle på 15m når resten av verden holder seg på 50m Nei, ikke svar Karlstad det var en spøk, jeg synes DFS er flotte greier.
  10. Så litt om mine egne tanker rundt klassen Standard Revolver 2,75" En liten klasse, som jeg dessverre tror at vil bli borte. Ikke over natta, men en gang i fremtiden. Grunnen er at det pr. i dag ikke lages våpen til denne klassen. Joda, man kan finne 6-skudds revolvere med 2,5" løp og justerbare sikter i katalogen til både S&W og Manhurin, men de produserer dem ikke og da er vi like langt. Rundt omkring i PPC verden skytes det av og til en klasse for 5-skudds snubber. Her tror jeg Karlstad er enig med meg når jeg kaller det for ordentlig snubb. Kanskje vil denne ta over. Om vi hadde satt samme krav her som i tilsvarende pistolklasse, faste sikter, da blir faktisk utvalget ganske så bra.
  11. Nei, nei for all del. Jeg er faktisk kjempe takknemlig for at du setter frem mange av de missforståelser rundt PPC vi stadig får høre. Som du tydelig og godt har vist her må vi som skyter PPC ta lærdom, og bli flinkere til å forklare hva vi driver med. Jeg håpet at du tok det med et smil når jeg har brukt deg som "klagemur" ... jeg skulle kanskje ha sakt fra bedre La oss begynne med skiva. Pappen er svær, men alt utenfor 7-ringen er bom. Folk er vel ikke så naive at de tror målet er 7 poeng på de korte holdene? Man kan faktisk høre litt lavmælt banning fra folk som har fått en nier. Hvis du i felt skulle finne på sette opp en skive på størrelse med tieren på PPC-skiva, eller gud forby innertieren, så vil det bli et ramaskrik uten like. Se forøvrig Kammeret.no for mer om dette. Banegrenene våre har et større treffareal enn PPC-skiva, men målet er da ikke å sneie pappen? Målet er vel å få høyest poeng. Synd at vi ikke får skryt for å ha har mindre skive å skyte på enn fripistol Så til 3 yarden eller 2,74m. Ja, dette er som sagt en av kuriositetene med PPC, men det er altså snakk om 6 skudd i tre av våpenklassene. I hovedgrenene 1500, og i 600 matchene forekommer ikke 3 yarden. Er det noen som virkelig tror at man her sikter etter noe annet en X'en eller innertieren? Hvis du får en nier på 3 yarden så vet alle i PPC miljøet hvem du er i hvertfall i de neste 5 minuttene.
  12. Flott Karlstad, du kommer med mye av det jeg har hørt det siste ti-året, og det bør være bra for PPC å få svart på det. Jeg gjør et forsøk. Er det ikke rart, det virker som om at PPC1500 har dukket opp her i Norge som lyn fra klar himmel, og ikke finnes noen andre steder. At de aller fleste PPC skyttere i hele verden først og fremst skyter PPC1500, og ser på de andre klassene mer som "pauseunderholdning", det bryr ikke oss, for vi vet best! Altså, bredden skyter 1500 matcher, de mest ihuga fyller på med kort matcher. Sånn er det allerede, men himmel og hav tenk om vi nordmenn skulle gjøre noe likt med resten av verden. Den gode herr Heiberg får stadig mer rett i sine uttalelser om vår arroganse Maraton? La oss snu litt på det, slutt å stirr ned i ammoboksen for å hele tiden telle patroner. Tenk på tiden du bruker på konsentrasjon og skyting av f.eks. fripistol og luftpistol. Hmm... det skulle vel ikke være omentrent like lenge som en PPC1500 match? Personlig synes jeg at det er langt mer "maraton" å få skutt noen felt runder i løpet av en lang dag, men jeg er kanskje litt rar siden jeg synes at skyting er morsommere enn venting. Derfor har vi Innføringskurs. Så slipper man å lese seg blind på ting og tang som er mye lettere å forstå i praksis. Ja, hvis ikke skytegrener har sine kuriositeter hadde vi klart oss med en gren. Vent nå litt. Står ikke brorparten av skivene i en feltløype mellom 7 og 15m? og har man ikke sånn ca. 10 sekunder på å få sendt i vei 6 skudd? Stridsskyttere fatter ikke hva vi skal med så god tid i PPC. Amen. En annen ting jeg stadig får høre er en slags uvitenhetsangst (flott ord?) om våpenklassene i PPC. Det virker som at mange har fått for seg at hvis de så mye som har sett litt skjevt på feltrevolveren sin så får de ikke være med i PPC. Slik er det ikke! PPC har romsligere våpenklasser enn felt, og i tillegg har vi noen Standard klasser som er strenge.
  13. Ah... takker. "...the lateral definition of the free movement of the bolt" HÆ? "...and the sophisticated trigger mechanism" Øh? Tilpassingen av løpet pleier ikke akkurat å være ræva på Shadowen heller, så for meg begynner det å se ut som veldig kostbare fjærsett Nå har jeg aldri sett en Orange så jeg håper jeg tar grundig feil.
  14. Siden jeg tydeligvis har falt litt av lasset, kan du/dere forklare forskjellen på en Shadow og en Orange? Bortsett fra de tydelig oransje bitene da Siden dette er et kjøp 1 betal for 2 tilbud bør nesten den oransje saken kunne trylle.
×
×
  • Create New...