Jump to content

motordude

Members
  • Posts

    70
  • Joined

  • Last visited

motordude's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Dette er vel typisk for alle raser. Selv om man i utgangspunktet er ute etter en sunn hund, så avler man på det man ønsker, og dette fører til defekter gjennom innavl etc. Driver man jakt (engelsk setter f.eks) så framavler man fugleferdighetene, driver man utstilling så framavler man det man synes er "pent". Ser ikke at det ene er bedre enn det andre, generasjoner med slik avl vil føre til problemer, det ser man. Stort sett alle rasehunder har en defekt som er typisk for rasen. Jeg har selv en engelsk setter, men han er jo like mye blandingshund som alle andre hunder, forskjellen er at blandingen har skjedd organisert og kontrollert. Så lenge det finnes en rigid rasestandard så vil utgangspunktet for problemene være der. Men det har vel begynt å bli litt mindre strengt på det området, virker det som. Som en anekdote kan jeg nevne at jeg møtte en dame på tur med den lille hunden sin. Hun hadde teip på ørene dens slik at den skulle få "halvknekte" ører slik rasestandarden sa.....Ikke dyreplageri, men temmelig sykt allikevel. Mvh John Tangerås
  2. Nå har jeg lest noen innlegg her inne om ulv, og til dels andre rovdyr. Kommer det en nyhet som setter ulven i uheldig lys, så skal det postes og hylekoret starter. Ulven må utryddes, er stort sett mantraet. Jeg har lurt litt på hva som er grunnen til disse holdningene. Er dere saueeiere i ulvetette områder alle sammen? Har dere hatt noen traumatiske møter med ulv? Noen av dere mener at siden ulven er genetisk "russisk" eller i det hele degenerert, så har den ikke noe her å gjøre. Hadde ulven vært 100% rent norsk, frisk og sunn, hadde den vært mer velkommen da? Hva med bjørn, må de vekk også? Jerv? Isbjørn? Gaupe? Ørn? Mvh John Tangerås
  3. Noen som har oversikt over kurs i Hordaland i år?
  4. Jeg leste idag litt om rovdyrbestanden og erstatning gitt for tap av sau og rein. Rovdyrbestanden er ifølge flere kilder slik: Bjørn 100 individer Gaupe 200 individer Jerv 300 individer Ulv 25 individer Total rovdyrsbestand i Norge blir da 625 individer. Det ble søkt om erstatning for tap av 56000 sauer og 11400 rein, totalt 67400. Regnestykket blir da: 67400/625=108. Hver eneste rovdyr tar altså 108 sauer/rein i året, eller omtrent 2 i uka. I tillegg kommer hjort, elg og andre dyr, la oss for morro skyld si at det går 2 sauer på 1 hjort/elg/hare/etc. Da tar rovdyrene våre statistisk sett livet av et dyr annen hver dag. Enten har rovdyrene enorm apetitt, bestanden veldig undervurdert (eller en kombinasjon av disse) eller så er det masse bløff ute og går i forhold til erstatning for tap av sau/rein. Mvh John Tangerås
  5. Hei, min engelske setter på 2 år løp etter en sau og bet den. Det gikk bra med sauen, men det var ikke spesiellt moro. Er det for seint å ta ham på kurs, ettersom skaden alt er gjort? Fant ingen nå i høst/vinter, så satser på et til våren. Jeg bor i Hordaland.
  6. Jeg har en Webley .38, men har lyst på en i .455. Jeg er ikke aktiv i pistolklubb lenger, men er med i svartkruttsskytterklubb. Spørsmålet er da om det er mulig å få ervervstillatelse på denne for bruk til svartkruttskyting? Ser etter en MK VI fra ca. 1915, eller må jeg gå for en Mk IV, da denne er beregnet for svartkruttskyting (tror jeg). Mk VI er jo litt lettere å få tak i.
  7. Hei, jeg tenkte å kjøpe meg GPS for hund. Har null peiling på dette og lurte på forskjellig. Hvor nøyaktige er de, dvs. er hunden der hvor indikert på GPS'en eller er det "forsinkelse"? Følger man hunden som en "rød prikk" på skjermen, eller hvordan funker det? Avstandsavvik/nøyaktighet, tenker da på pluss/minus antall meter mellom indikert og virkelig posisjon? Motstandsdyktighet mot vann, tåler den at hunden svømmer med GPS'en på seg? Funker disse overalt, eller må det være "dekning"? Hvilke typer anbefaler dere, basert på egne erfaringer?
  8. Det vi gjør der nede er å okkupere landet deres.
  9. Brodern og frue bor i Sverige og kjøpte villsvin kjøtt. De ble nødt til å kaste kotelettene, lukta piss når de stekte dem! Jeg spurte i en jaktbutikk der borte hva det kom av, og ekspeditøren sa at skulle man ha bra kjøtt, måtte man satse på de små grisene. Han hadde jaktet en del gris og sa at det var ganske vanlig at de store smakte piss, mens de små var max snadder!
  10. Hvis du må skyte 500 skudd à 5,- for å få halvautoen til (kanskje) å veksle leirdue ammo, høres ikke ut som en god ide. Legg heller noen ekstra tusen i kjøpet og få noe du er fornøyd med fra dag 1. Ofte kan du få en ide om kvalitet og finish ved å gå inn i en butikk og sjekke ut våpnet. Jeg så på en Remington halvauto og det var ræl, men Benelli så bra ut. Mp 153 har jeg ikke sett, men med kjennskap til annen russisk mekanikk og baikal enløper, så tror jeg ikke at det er imponerende heller. Winchester er bra, blir laget av FN i Belgia, Browning det samme. Kjøp halvauto, det er mye gøyere å skyte med!
  11. Har alltid synes at "støy" fra ku- og sauebjeller er en trivelig lyd. Ja, hva blir det neste?
  12. Hei, jeg er interessert i å begynne med svartkruttskyting og har lyst til å kjøpe replica perkusjonsvåpen. Må man være tilknyttet en klubb for å få erverstillatelse, og isåfall, holder det med det lokale skytterlaget sev om de ikke har svartkruttsdisiplin på programmet?
  13. Det jeg prøver å si er at det er vanskelig å vite med dagens regler om M1A kan godkjennes som jaktvåpen. Med klare regler så hadde man ikke trengt runden innom POD før et våpen blir godkjent. F.eks Garand: løpslenge:OK pistolgrep:OK magasinkapasitet/konfigurasjon:OK osv. F.eks M1A løpslengde:OK pistolgrep:OK magasinkapasitet/konfigurasjon:NEI F.eks AR15 løpslengde:NEI pistolgrep:NEI magasinkapasitet/konfigurasjon:NEI Poenget mitt er ikke hvilke regler som er bra eller ikke, om de er vanskelige å tolke etc., men bare at man har et regelsett fri for synsing fra myndighetenes side om et våpen skal bli godkjent eller ikke.
  14. AAAAARGH. Jeg mener selvfølgelig ikke at man skal søke om alt mulig hvis man ønsker å forandre på våpnet. JEG SYNES AT TILSVARENDE REGLER SOM FOR HALVAUTOHAGLER KAN IMPLEMENTERES FOR RIFLER. Det betyr f.eks at hvis man ønsker å sette på et 30cm kort løp så er det forbudt. Ønsker man å sette på et 20 skudds magasin er det forbudt. Ønsker man pistolgrep er det forbudt. Nettopp derfor slipper man å søke om alt mulig fordi man har et sett klare regler å forholde seg til.
×
×
  • Create New...