Jump to content

trevis

Members
  • Posts

    101
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

trevis's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har kuler laget i Norge. CNC-dreid i kobber 300 gr HP FB og kuler Speer 350 gr 416 Mag Tip. Har krutt Vihtavuori N150. Rifle Winchester M 70 Super Express Kan noen hjelpe med sikre ladedata. Finner ikke de helt riktige i "Ladeboken". Tror at 80 gr N150 kan passe som begynnelse for kobberkulene?
  2. Hvordan demontere utdrager på Mauser HSC eller Walther PP?
  3. Trenger ladedata for Landrø mauser 30.06 og kule Nosler Accubond 165 gr. Krutt MRP. Elgjakt.
  4. Er det mulig å omforme gode 30.06 hylser til 8x57 IS. Har diesett for begge kaliber. Vil en hjemmeomformet hylse være av dårligere kvalitet sammenlignet med en originalhylse? Ønsker tips og veiledning.
  5. Lurer på noe som kanskje ligger litt utenfor temaet. Hei! Der fant jeg selv svar på spørsmålet jeg ville stille. Men må likevel la innlegget stå da det ikke lar seg slette.
  6. trevis

    Tungtvannstabbe..

    Flott filmserie så langt. Serien er jo en dokumentar (nesten) av en historisk hendelse. Har et spørsmål. Han som spiller rollen som høyeste tysk offiser hittil i serien. Hvem tilsvarer han i virkeligheten i Hitlers offiserkorps. Var det kanskje stabssjef Wilhelm Keitel?
  7. trevis

    Dot-sikte

    Har en meget lett sivil Geco Mauser 8X57 IS som samler støv i våpenskapet. Tenker å ta den i bruk på storviltjakt elg og hjort. Nett lita børse men med et elendig sikteutstyr. Jernsikte, med skur baksikte og korn framme i størrelse mini. Vil forandre minst mulig men siktet må jeg gjøre noe med. Enten forstørre i hvert fall i bredde skuret ved filing, og håpe på bedring. Eller anskaffe et rødpunktsikte eller dotsikte av en eller annen type som kan monteres der det åpne baksikte jern nå er. Nåværende baksikte er montert ca. 5 - 6 cm foran løpsmuffen i et tversoverfrest spor i løpet. Tenker kanskje at når baksiktet er avmontert kan det nye korte optiske sikte monteres på en spesielt av børsemaker laget fot som passer i den tomme plassen etter jernsiktet? Vekslende jaktterreng med mye skog, små myrer og også åpne flater. Vanlige skyteavstander opptil ca. 200 meter. Jeg har knapt sett slikt sikte som jeg tenker på og er takknemlig for råd og informasjon.
  8. Kreves polititillatelse for kjøp av hagleløp?
  9. Jeg også har en Browning A-5 fra ca 1972 som ikke er bygd for stålhagl. Kjøper gjerne nytt løp slik at våpenet igjen kan brukes. Hagla er svært lite brukt (200 skudd) og fremstår absolutt som ny. Men jeg har et spørsmål. Er låskasse og de andre deler i våpenet solide og sterke nok for 70 mm stålammunisjon?
  10. Har noe kuler 30-30 cal. 170 gr .308 Flat Point Hornady innkjøpt for Win 94 som jeg ikke lenger har. Lurer på om kulene kan brukes i min rifle 30.06? For jakt eller for papp? Har krutt N140 og Norma FRP til eventuell ladning. Noen som har ladeoppskrift?
  11. trevis

    Våpennummer Sauer

    Det stemmer Aik. Takk for tipset
  12. trevis

    Våpennummer Sauer

    Den ble kjøpt ny i april 2008 hos våpenforhandler i Norge. Garantipapirer fulgte med. Brukt ca. 60 skudd. Reklamasjonsgrunnlag?
  13. Kjøpte en ny Sauer 202 9.3x62 i 2008. Fikk to våpenkort fra politiet på våpenet. Ett for løpet med angitt nummer og ett for låskassen med angitt nummer.To forskjellige nummer. Problemet er at jeg ikke kan finne noe nummer på låskassen. Sluttstykket har et tredje forskjellig nummer. Samt at kolbe og fortre har sine forskjellige nummer. Totalt 5 ulike nummer. Har også en Sauer 200 STR. Ett våpenkort med ett nummer. Samme nummer på våpenkort, låskasse, løp og sluttstykke. Hvor på låskassen på 202 finner jeg nummeret innslått. Hvorfor er det 5 forskjellige nummer på Sauer 202? Kan noen forklare?
  14. Finner ikke våpennummeret på låskassen på min Sauer 202 som jeg kjøpte ny i 2008. Har to våpenkort til våpenet, ett for løpet med nummer og ett for låskassen med nummer. Numrene er forskjellige. Et tredje nummer finnes på undersiden av sluttstykket. Videre er ett nummer påmalt inne i forskjeftet og ett inne i kolben. Ingen av de fem nummer er like. Hvorfor finner jeg ikke nummer på låskassen preget på våpenet mens det på løpet og de øvrige er lett synlige. Min Sauer STR 200 er grei. Samme nummer på løp, sluttstykke og låskasse og ett våpenkort. Hvorfor er det slik. Kan noen forklare?
  15. Hva menes med å skyteomforme? Er det f.eks å smelle ivei en 30.06 patron i en 9.3x62 rifle? Hva skjer da hvis en overlever?
×
×
  • Create New...