Jump to content

arctichunt

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

arctichunt's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. arctichunt

    Sakoklubben

    Merkelig svar fra en "seriøs" våpenhandler, mulig han så sitt snitt til å selge et nytt våpen til deg. Våpen produsert på sytti og åtti-tallet er ikke å anse som et gammelt våpen og kan selvfølgelig som alle andre nyere våpen skytes med alt av fabrikkammo. Hadde det motsatte vært tilfell ville vi i løpet av få år bare kunne skutt svak/redusert ammo i Blaser R93 og Sauer 200.
  2. Mulig jeg ikke har full oversikt, men jeg har aldri sett Gyttorp Røda i magnumversjon. I tidligere år hadde Røda stjernebrett, men er det nyere versjon det er snakk om har denne rullebrett og blir dermed lengre som patron enn samme patron med stjernebrett. Har ingen av den nye typen, men Gyttorp i tidligere tider var flink med å merke også patronen på siden med 65mm eller 70mm slik også Nittedal var. Som sagt jeg tror ikke Røda var/er laget i 76mm versjon, men en 70mm med rullebrett er nesten like lang som en 76mm med stjernebrett. Det samme forholdet får du også følgelig mellom 65mm/70mm med rullebrett og stjernebrett.
  3. Det kan jeg desverre ikke svare på, har aldri ladet med n530 krutt, i tillegg så vil trykk og trykktegn være forskjellig fra våpen til våpen. Hastigheten du oppgir må vel være helt på grensen og opp mot en maxladning. Du er ikke langt under hastigheten til en 22-250 rem med like tung kule. Jeg ville absolutt stoppet der og jeg ville målt trykkringen på hylsene før videre bruk. Håper noen med erfaring på bruk av samme krutt og kule kan hjelpe deg videre.
  4. Da er du over på et annet tema, temperatursvigninger gir helt klart utslag på treffpunktet og her vil både varm/kald ammo og varmt/kaldt våpen spille på lag og gi ulikt treffpunkt fra eks. +20 til -20. Når det gjelder overtrykk er det temperatuen på kruttet som er det avgjørende når situasjonen er som jeg beskrev over. Har selv opplevd dette med en 22 Hornet og for mange år siden jaktet jeg med en Fiocchi haggelpatron som ikke fungerte på vinterjakt. Jeg og mange andre klaget til våpenhandleren angående dette, etter noen måneder fikk vi tilsvar på klagen og infoen som ble gitt var at det var kommet mange klager både fra Norge og Sverige på denne ammoen. Kruttet som var brukt i denne patronen var ikke egnet til bruk under kalde forhold, men fungerte fint under varme forhold. Vi opplevde mange skadeskytinger og uforklarlige "bommer" som det senere ble forklart var årsak i svært lav hastighet på ammoen. Det er videre også en grunn til at afrikajegere ikke bør lade ammoen sin til opp mot maks under kalde forhold i Norge for så å dra samme ammo med seg på kommende afrikasafari.
  5. Til Frontier: Det er tempen på ammoen som har betydning, men klart har du patronen i kammeret lenge nok vil de til slutt oppnå samme temp som omgivelsen. Ingen tvil om at hvis du nærmer deg makstrykk i -20 vil du med sannsynlighet få trykktegn i +20.
  6. Når det gjelder bruk av storfe og småfe til åte er dette regulert ved lov. Det er restriksjoner på bruk av spesielt syke dyr og slik jeg har forstått det skal åte av småfe og storfe brukes på egen driftsenhet. Bruk av bufe utenfor egen driftsenhet er regulert til bruk av biprodukter fra slakteri. det kreves også godkjenning fra mattilsynet med krav om håndtering, bruk og opprydding etter slik bruk av åte. For å være på den sikre siden når det skal brukes bufe til åte er det kun en fornuftig vei å gå, ring Mattilsynet.
  7. Hmm. liten aktivitet om dagan. Trodde kammergutan var aktiv også med fangst. ja ja, det er vinter og kaldt og de fleste sitter vel attom glaset og gnur løpet sitt. Noen får tid til begge deler, selv har jeg fått to mår en hunn på 1,35kg og en hann på 1.9kg, begge i Kania-fella. Fellene skal sette ut i nytt område nå, men lite snø her i Nordland for tiden hjelper ikke på, men det snør lett akkurat nå så i helga er det ut å leite spor.
  8. Til dere som har carbonstokk til R8 og R93, hva er vekten på stokken med innmat/glidekasse, men uten sluttstykke?
  9. Eldre våpen er laget på 16-lbaskyle, men nyere våpen i kal 16 og 20 er laget på samme lås. Våpenet kunne faktisk leveres fra fabrikk med 2 løpssett der det ene var i kal 16 og det andre i kal 20. Om denne baskylen er en ren kal 20 er jeg usikker på, jeg har aldri fysisk fått måle dette, men jeg mener å huske at det var en kal 20 baskyle våpnene ble bygget på.
  10. Salongdemper, jeg bruker a-tec (CMM-4 el. CMM-6) sin og selv uten alle modulene montert demper den bra. Har du åpent sikte montert er disse demperne perfekte siden de er frontmontert. En annen fordel er den lave vekta disse demperne har. Jeg var selv tvilende til om disse ville holde både i bruk og demping, dette tviler jeg ikke på lengre. Kjøpte i utgangspunktet to stk av disse for å ha den ene i reserve, etter 7 års bruk har jeg fortsatt den ene i reserve.
  11. Til opplysning så er 45/70G meget langt unna 45 lc i det meste.
  12. Ser den, jeg tok feil angående vekt. Jeg trodde ikke 3-15 ble levert med 50 objektiv og at det var kun 5-25 som hadde dette objektivet, så feil kan man ta. Finner ikke disse siktene på Zeiss sine sider.
  13. Så fremt ikke XXL har fått laget en spesialversjon av dette siktet så stemmer ikke vekta som er oppgitt. En Conquest 3-12x50 veger ca 580g, jeg kan ikke tro HD5 veger mere. Vapentidningen nr 2, 2015: vekt 522g, "toppkikare till ett pris i mellanklassen". Pris oppgitt da var ca 8000 NOK.
  14. Nei, patronen blir såpass løs at våpenet nesten må holdes i vater for at patronen skal kamre. Du får ett skudd i magasinet, ved forsøk på å lade med flere vil samtlige patroner sprett opp, dvs den patronen du skal kammre må skyves fram over den ene patronen som er i magasinet samtidig som denn presses ned med en finger eller to. Det å presse ned patronen med en finger (som for meg naturlig ble en tommel) var enklere tenkt enn gjort, har du pianofingre går det nok lettere. Støtbunnen er et annet mulig problem, syntes den var i romsligste laget for horneten og dermed får utdrageren lite hold på flensen. Utdrageren i en CZ 527 i 223 hadde bedre hold på hylsa, mens en Blaser med 222 hylsehode nærmest hadde perfekt hold på hylsa, men der fungerer ikke matingen i det hele tatt. En vixen i 22H er for mitt bruk en perfekt kombinasjon, men så langt blir det med drømmen.
  15. Hvilken fart oppnår du med lillgunn og 50gr kuler?
×
×
  • Create New...