Jump to content

frontier

Members
  • Posts

    866
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

frontier's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

8

Reputation

  1. 43 klikk hadde vore rett om du skaut 180 grains round nose-kuler. Og det gjer du vel neppe på 452 meter?
  2. http://www.sportsbutikken.no/kikkertsik ... 2247p.html
  3. Har også reist med Veidemanns dei to siste åra. Bra opplegg og flotte folk. Kvaliteten på drivinga og hundearbeidet er strålande.
  4. Grisen døyr sikkert. Men eg tipper ein 185 grains Partizan Grom gjer jobben vel så bra - til ein fjerdedel av prisen.
  5. Viss det først skal vere lite og hendig, og brukast i "trange situasjonar": Du har jo eit våpen som kan monterast/demonterast på ti sekundar. Kvifor ikkje kjøpe eit kort futteral for delbare våpen?
  6. Når du kjem så langt som til presisjonsjakta, så er mi erfaring at kuler under 170 grain er vanskelege i M21. F. eks går Norma jaktmatch i hytt og pine og held såvidt minute of papptallerken på 100 meter. Har derimot god erfaring frå 185 grain (Partizan Grom) og opp til 200 grains (S. Hammerhead). Best presisjon har eg fått med 180 grains Hornady GMX, men litt skuffande fart har gjort at eg valde bort blyfritt. Brukar 196 grains Oryx som jaktkule no, evt. Grom. Heilt ok begge to. 203-b eller N150-krutt.
  7. Ja, det stemmer. Hold meg gjerne oppdatert på stokkprosjektet, har vurdert det samme sjølv. Men ein evt syntstokk må vere av lettvektsklassen, til mitt bruk. Slik mi rifle er rigga, så klokker den inn på 3,1 kg med Aimpoint, med 60 cm pipe. Bra det for ein snart 70 år gammal "mauser"
  8. Så spørs det om du reknar Naturalis som "eit alternativ", då. Skal du jakte "stort storvilt", så er du ikkje i nærheiten av å klare anslagsenergikravet, ref. Vihtavuori-tabellen det er linka til.
  9. Du ser kanskje utfresinga for avtrekkaren viss du følger bildelinken?
  10. Avtrekkar for langt framme, ja, i forhold til vinkel på pistpolgrepet. Eg satte på eit Timney justert til ein kilo. Heilt ok. Ein kompis valde Recknagel på sin M21; det er nok hakket bedre - men dobbel pris også. Uansett er dette irreversibelt, du må frese ut i stålet og kan ikkje bytte tilbake til originalt etterpå. Våpenloftet gjorde jobben på min. Kan sende bilder viss det er av interesse.
  11. Originalt er moro, men eg enda likevel med å skifte avtrekk også, då snellertavtrekket på min var ustabilt og til dels farlig. Elles har vi no fire stk M21 i sving på jaktlaget vårt, så vi må vel reknast som i overkant interesserte i gammalt tsjekkisk stål.
  12. Skulle du ende opp med ikkje å finne zg-sikring, så fungerer Recknagel sin "M70-type" bra. Eg har bytta muffe/sikring på min M21 til ein slik. Ikkje lenger original då, men til bruk som smygvåpen i skogen er rifla no merkbart betre.
  13. Ingen løp er registreringspliktige, sidan dei i realiteten består av ca 40-50 kubikkcentimeter luft, litt avhengig av pipelengde og kaliber
  14. Brukaren Schultz and Larsen har felt fleire titals hjortevilt, både hjort, rein elg og rådyr med den kombinasjonen der. Høyr med han.
×
×
  • Create New...