Jump to content

lennart

Members
  • Posts

    214
  • Joined

  • Last visited

About lennart

  • Birthday 07/10/1989

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lennart's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

23

Reputation

  1. Har tenkt mye på det samme,men vi har i di siste årene blitt færdig med elgjakta på fjellterrenget i midten av oktober. Jeg har vurdert å kjøpe meg fotposer i dun og legge 1 gangs varmeposer eller varmesåler i bunn. Riktig sokk er også viktig. Flere tynne sokker varmer bedre enn en tykk. https://randulfvalle.no/artikler/2022/09/20/varmere-fotter-med-riktige-sokker/ For di uten abonnement så kan jeg røpe at 4 sokker med en tykkelse på 200g pr kvm varmer 25% mer enn en sokk på 800 gr pr kvm. Jeg går i alfa Jerv og bruker en syltynt ullsokk og en litt tykkere.
  2. Vi hadde et ekstremtilfelle i fjor, der en elgkalv ble skutt såpass på skrått at det gikk med 3 ribbein i inngangen . Jeg gikk å hentet hunden, så den var ferdig flådd når jeg kom til "slakteriet", kalven altså, ikke hunden. Veldig ugunstig, men jeg skyllte lenge og vel før jeg rev av alle hinner og skar bort alt som var kontaminert og sprayet på eddik blandet til ca 17% og lot henge ca 60 døgngrader. Det gikk bare bra. Var spesielt nøye der det ble saget opp i brystet.
  3. Det kom to kalver forbi winchestern andre dag i elgjakta. Begge la seg uten mye styr Ble en til noen dager senere. 356win virker som et godt kaliber til elg. Slang på en leupold 1,5-5x20 rett før oppskyting påga jeg måtte bytte og file ned kornet for å få riktig treffpunkt og har meget begrenset tilgang til kuler. Hadde 6 stk 220 Swift igjen etter første helga i jakta, så jeg måtte ta i bruk 308w de andre helgene, men det er nok like greit da det kan bli noe lengre hold på det valdet vi har dyr igjen på. Noen som har sett på big horn armory modell 89? Da snakker vi elg velter!
  4. Var en tur på skytebanen i dag og fikk skutt inn skinner siktet Flott med oppvarmet skytebane på vinteren Her med det minste hullet. Ble for lite med desemberlys, siktebildet ble grått. Byttet til ett med større hull . Innskutt på 50m med 180 grs speer. Burde holde for å få lyd i stålplatene i vinter Jeg trengte ikke å bytte frontsikte, men det er ikke mulig å justere diopteret lengre ned
  5. Noen kuler fra årets elgjakt og en fra 2017. Alle er 150 grs nosler e tip. Cal 308w 890 ms
  6. Dette ble gjort på jaktlaget vårt da en gjorde dette under elgjakt for noen år siden Kvisten henger i en bilderamme på hytta vi bruker Han fikk forøvrig dyrene på ca 20 meter og den stakars furua sto ca midtmellom. Fullstendig bom. Skytteren fikk heldigvis samme dyret på poste neste dag og fikk feldt dyret og fikk selvtilliten opp på normalt nivå.
  7. Holder vel med en necksaizer eller fl die i 358w. Jeg testet med en 308w i min 358 rcbs fl die og det gikk veldig bra. Expanderknappen er forøvrig mye lenger enn på de andre diesettene jeg har.
  8. Ble ikke noe elg for winchestern i helga, men jeg fikk skutt mitt første vilt med 356n. Det ble to harer. Nr 2 ses såvidt oppe til venstre. Effekten av 356winchester på hare? Tja. Velger å ikke legge ut bilder av det, men kan si såpass at jeg ikke trengte kniv for å vomme ut.
  9. Det er originale hylser. Jeg fikk også med ei eske winchester 250grs SP fabrikkammo. Disse blir nok plassert i samlerkroken
  10. Jeg fant jeg fant! En skru som passet til frontsikte! Litt hylseprepp
  11. Har vært på tanken om å bestille FCD, men tror ikke jeg trenger det nå som jeg har fått justert seaterdia slik at den lager krymp. Da blir det en operasjon mindre Forsikte er festet med 1 skruv (akkurat nå ingen skruer, men håper å finne en som passer) Etter hva det står på kassen kan det virke som denne er tilvirket i 1994. Selger hadde arvet den etter svigerfar og viste lite om våpenet. Han hadde bare prøvd 2 skudd med den. Så faktisk ikke at stokken er forlenget før jeg skulle ta bilde Nå skal jeg ned i kjelleren å lade opp de 41 220 speerkulene jeg har igjen Fikk også med 100 180grs speer. Må vel få brukt opp disse også. Kan ikke finne noen butikker som har egnede kuler på lager. Er det noen som har prøvd blykuler i 356 Win?
  12. Takker for tips. Jeg fikk med ca 400 engangsskutte hylser. Begynte å helpresse etter instruksjonene i diesettet. (sikkert 4-5 år siden sist jeg helpressa ei hylse og enda lenger siden jeg har stilt inn ei die) helpressa 5-6 hylser før jeg kom på at jeg bruker å jo å stille dia slik at skuldra bare såvidt blir berørt. Så var det krympen sin tur. Det ble så som så, dia ble stilt for langt ned og det endte med at hylsehalsen ble presset ned og skuldra ble deformert. De kamret litt tregt og har nå sin opprinnelige form Kikkerten som står på er en leupold 2,5 fast forstørrelse. Satte ut en blink og skaut inn med 220 speer ladet etter ladeboka 6. Det ble to helt ok 3skudds serier. En før innskyting og en etter. Skudd nr 1 2 og 9 gikk litt her og der påga dårlig rekylopptak. Skutt stående med godt anlegg fra vinduskarmen i kjelleren
  13. Da kan jeg endelig melde meg inn i bøyleklubben ei Winchester 94ae i 356 Winchester ☺ har foreløpig bare skutt to skudd med den og det føltes veldig bra. Hadde ladet opp 2 skudd med 220 speer før jeg dro på posten å henta den jeg tar veldig gjerne imot ladedata hvis det er noen som har. Har akkurat bestilt meg skinner diopter og frontsikte. Etter å ha lest gjennom denne tråden og googlet litt bestemte jeg meg for at det var det beste alternativet. Vi har en okse igjen på kvota, så jeg har et lite håp om å få felling med den i år Skruen til frontsikte er borte. Er det noen som vet hvilken gjenge det er?
  14. Måtte en tur ned i ladebua og der står det skrevet i den grønne bok: lapua hylse 2 g skutt Cci br2 hette Col 72,88 50,9 grs cfe233 150 e-tip 886ms 15 mm samling. Tre skudd. Skutt i howa 308w 43cm løp Dette har vært elgammoen min siden 2014. Sideskudd gir alltid gjennemskyting. Kun funnet 2 eller 3 kuler i voksne dyr skutt på skrå. Perfekt sopp, 95-100 % restvekt. Elgen har ikke klaget Mener jeg startet på Col 72,88 (73 er maks i magasinet) og startet ladestigen på 47 grs
  15. noen bilder fra jaktlaget tufte på lundøya. her tvillingkalver skutt 27. sept han og ho 63 kg veid etter ca 45 døgngrader jeg felte den ene når jeg skulle snike meg på post. så en bevegelse i sidesynet og fikk øye på ei ku med to kalver og ett dyr av medium størrelse som kom i skogskanten på andre siden av ei lita myr. jeg slapp sekken, tok ladegrep, lagde en liten lyd, dyrene stoppet, det eneste dyret som var i ei åpning i skogen var den ene kalven, med ei lita busk i bogen, ca 100 meter, pang! kalven landa før sekken føltes i allefall slik den andre kalven ble felt på neste post ca. 500 meter unna. vi seriekoblet kalvene og vinsja trakk de ned som ingenting
×
×
  • Create New...