Jump to content

Gringo

Members
  • Posts

    67
  • Joined

  • Last visited

Gringo's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er lett å glemme perspektiver når man blir "glad" i et dyr. Noen setter menneskeverd på dyrene sine, bruker titals av tusen i operasjoner på en aldrende og sliten hund og tenker vel mer på seg selv enn dyret. Jeg er odelsgutt og vokst opp med dyr som har blitt behandlet med respekt og sogar kost med. For meg er det ingen forskjell på hund ku eller sau. La oss ikke glemme hjort eller annet vilt for den del. Vi har normer moral og lovverk å forholde oss til i en slik sak. Moral og norm er som kjent varierende mens lovverket vil regulere dette. Når det gjelder foruminleggene i den stengte tråden var det nok en del som sviktet på moral og normer i innleggene. Generelt når det gjelder saker med hunder er det vel stort sett eierene og hundeholdet som er problemet. Vi har våpen i samfunn som et fora. Kanskje hund i samfunn er et aktuelt fora etterhvert der en kan være med å skape god moral og normer for hundehold. Vi merker det godt når sommeren kommer og det fylles opp med hyttefolk og hunder. En advarsel i forhold til båndtvang hjelper i de fleste tilfeller. Folk er som regel fornuftige og forstår at en hund kan sprenge en ku bare i det hunden oppfatter som lek. God og fornuftig Kommunikasjon er et godt sted å begynne før en tar frem kruttet. Det gjelder også i forumet:-) Nå tar jeg ikke parti i saken som ble diskutert da fakta hær ikke er tilstrekkelig til det. Om jeg etter å ha advart hundeeier om båndtvang og bufelov og min rett til å avlive hund jagende på bufe fortsatt hadde opplevd hans hund jagende på mitt bufe hadde jeg avlivet hunden bare så det er sagt. Første gang kan det være greit å kommunisere for å ta høyde for uvitenhet så lenge ingen skade har skjedd og en ikke må avlive for å begrense skade.
  2. Gringo

    Hvilken 1911?

    Det ligger en Nydelig Les Baer .45 på Finn, kun noen mnd gammel, lite skutt og som ny, jeg har tatt i`n. Habil selger også(en jeg kjenner fra klubben vår) Om den ikke ligger på finn lenger kan jeg skaffe kontaktinfo. Mvh Vidar.
  3. Gringo

    S&W 686 Fjærer

    Hvorfor konfererte du ikke med Baker`n og ev returnerte den til han for utbedring Dårlig gjort å sette han i et dårlig lys uten å gi han en sjans til å rette opp en ev tabbe. Jeg oppfattet det ikke som at Kåre vart satt i dårlig lys, DA avtrekk er så mye personlige meninger rundt at det ikke alltid kan lastes en smed:-) Jeg byttet rebound spring også, hadde større innvirkning på SA avtrekk enn på DA. Mvh Vidar
  4. Gringo

    S&W 686 Fjærer

    Med en slik avtrekksjobb skifter en ofte ut tennstiften med en litt lengre for å kompensere for svakere fjær/ kortere hanefall. Dette inbiller jeg meg at Kåre har tatt høyde for. Om så er det hardere hovedfjær som gjelder. Mvh Vidar
  5. Kjøp ti løyver, skyt tolv og selg resten:-)????? får ikke til dette regnestykket:-)
  6. Hvor skarp en Kikkert er bunner vel ut i oppløsningsevne på prismene. EL og Leica HD ligger over SLC i så måte, derfor så populær til fuglekikking. Hvor skarp kikkerten er trenger ikke virke inn på skumringsegenskapene. Kontrasten kombinert med maksimal lysgjennomgang ved bølgelengden på lyset som reflekteres i skumrings/lavlysforhold gjør seg mer gjeldene i så måte, coatingen hjelper på å redusere brytning av det ønskede lyset gjennom prismene. SLC har alltid vært kjent for gode egenskaper i skumring nettop pga desse egenskapene. Nå skal det nevnes at jeg har ikke erfaringer med noen av desse modellene etter 2009. Jeg har også en 8.5x42 EL som oftest blir med da størrelsen også er levelig under smygjakt, for meg fungerer den uten begrensninger til min bruk. Er ikke mye tess med en 8x56 om den ligger igjen hjemme. Det er en stor investering og våre øyner "ser eller oppfatter forskjellig" både når det gjelder skarphet etc. Gå til en forhandler der du kan prøve begge alternativer i dårlige lysforhold. XXL er ikke noe seriøst alternativ for slike investeringer, i allefall ikke nordenfor Bergen:-)
  7. Hei Dette er meget gode skumringskikkerter begge deler. Prøv begge, hvilen passer best ergonomisk til deg. Nyansene på desse er knapt målbare. Jeg har selv valgt Swarovski, har forhandlet begge deler og 2005-2008 var ikke servicen til Zeiss på topp mtp reklamasjon etc, der var Swarovski i særklasse(Via Schou). En stund var det også begrenset til 10 år garanti på Zeiss. Zeiss er litt mer blålig i toningen som kan gi et skarpere inntrykk(bedre kontrast i dagslys) mens SLC en er mer brunlig/kobber i toningen som igjen kan gi en hårsbreidde fordel i skumring med mørke dyr på mørk bakgrunn i teorien:-) Velg den du liker best:-) Nå prøvde jeg å være objektiv men er Swarovskimann på min hals:-)
  8. Gringo

    hjorte jakt

    Hva er stive priser? Hvor mye er ok å betale for et voksent dyr bukk/kolle?
  9. Vi skriver ut: -Når vedkommende ble aktiv medlem -Hvilket caliber det gjelder -At vedkommende har teoretisk og praktisk kunnskap til å håndtere påsøkte kaliber -Aktivitetsnivå -Stempel og underskrift. Dette er et ferdig skjema utstedet av politimesteren i Hordaland og kalles Anbefaling for kjøp av håndvåpen.
  10. Mye fornuft i mangen av innleggene, må si meg enig i at produksjonskoller er en nøkkel i å bevare bestanden og spesielt de store for å holde gjennomsnitts størrelsen oppe. Store koller har like og kanskje vel så my å bety som bukkene om en skal se mot gener. Når det gjelder bukker er det vel så skadelig å skyte gode avlsbukker på vei opp som å ta ut storbukken siste årene før den går i retur. Det er alt for mange som skyter ned grunnlaget i bukkebestanden ved å skyte ut 6, 8 og 10 takkere med flotte egenskaper og spare en 12-16 som nærmer seg toppen. Når denne går ut har de mistet bukkegrunnlaget i flere år. Vi har hatt den største bestanden i flere år. Lokal tildeling har gitt 11 dyr fordelt på knappe 2000 mål. Dette fordi bestanden har vært enorm. I flere år har vi skutt mest hjort pr m2 i Norge. Nå har vi desverre dradd det for langt tror jeg. Det er ikke mye dyr å se i forhold til tidligere år. Det har vært tildelt mye kolle og kalv, blitt skutt vekk mye produksjonskoller og vips så er bestanden på et minimum. Det hjelper ikke å ha en 16 takker som går å brøler hele natta da. Vi har hatt så stor tetthet at det ikke var unormalt med 3-4 storbukker innenfor 1 kvadratkilometer. Det har vært stor tilgang på koller liten rivalisering ei heller brøling. Nå venter en jakt med mye brøling men lite dyr og se er min spådom. Spar produksjonskollene, skyt heller en storbukk i ny og ne og la de flotte mellombukkene gå forbi pipa.
  11. Sikker håndtering av våpen, når en lader og tømmer våpen er alltid greit å begynne med, selv om en leder erfarne jegere. Noen Ord om bakgrunn og verifisering av mål og lende omkring før en skyter.
  12. Flotte tjenestevåpen synes jeg. Det er utfordringer på avtrekk dersom en ønsker å skyte presisjon da desse er DAO. For et våpen der en skal ha mest mulig bredde på tvers av grener er CZ-SP01 noe du kunne kikket på også om du er åpen for forslag.
  13. Gringo

    Masterpiece K-22

    Hei Evert Utfordringen her er om en ligger på 45-47 serier og tror en kunne hatt snittet mot 47-49 og noen 50 serier innimellom med annen ammo kan denne tanken i seg selv være meget forstyrrende:-) De jevne seriene bør ligge ned mot 1 tomme på snitt før jeg er fornøyd og poengene gies i forhold til hvor flink en har vært med siktebildet og er on/off center:-) På en annen side er det godt å ha egenspredning på ammo å skylde på for egoet sin del:-) Skytingen jeg refererte til tidligere var beste samling frihånd så noen vitenskaplig skyting fra gunrest er ikke foretatt, således må resultater og målinger taes med en liten(kanskje stor) klype salt:-)
  14. Gringo

    Masterpiece K-22

    Flott denne Olav. Det er stor forskjell på å ramponere og pimpe:-)
  15. Eneste må være at de ikke er lett å få fatt i om ikke winge har fått de inn nå nylig. Jeg bestillte men ble lei av å vente og kjøpte std 686, noe jeg for øvrig ikke angrer på i det hele tatt.
×
×
  • Create New...