Jump to content

Kolbe-Rolf

Members
  • Posts

    545
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kolbe-Rolf's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

  1. Mener jeg har lest ett sted at et ikke er bra for pipa å skyte for mye sporlys, stemmer det?
  2. Kanskje litt mye av det gode? Selv foretrekker jeg denne: https://www.kikkertspesialisten.no/nett ... r-elastisk
  3. Vi bare skrur av lyset.....
  4. Finnes mange bæreseler av tvilsom kvalitet men jeg har endt opp med Opticron sine på mine geovider. Kjøpt dem hos kikkertspesialisten for 200-300 kr, veldig god kvalitet på disse (akkurat like som Swarovski sine men snillere pris). Et triks er å tape justeringshempene når du har justert den inn så slipper du at de glir nedover etterhvert.
  5. Jeg er jaktleder selv så håper jeg har fått med meg det meste.
  6. Nei det er det ikke. Det er hver enkelt jegers eget ansvar å ha papirene i orden.
  7. Min første ordentlige kikkert var en geovid 8X42, veldig fornøyd med den men savnet litt mer forstørrelse så jeg bytta til HD-B 10X42 når den kom. Har aldri savnet det litt større synsfeltet i 8X etterpå og jeg bruker den til alt fra elgjakt i skauen til reinsjakt. Jeg ser stort sett på det som er ca. midt i bildet uansett. Har også en geovid 15X56 og der merker jeg at synsfeltet er mindre og at den er vanskeligere å få stabilt bilde på frihånd så den bruker jeg stort sett til bilkikkert, litt langhold og på Hardangervidda når jeg skal opp i høyden og speide etter dyr.
  8. Har hatt HD-B ett par år nå og det er en veldig bra kikkert, god og holde i time etter time på reinsfjellet og optikk helt i toppen. Avstandsmåleren på min er ikke noe bedre enn forrige generasjon geovid men bra nok. Du blir nok fornøyd uansett hvem av de du velger!
  9. Synchro stokkene på 303 er nøytrale dvs. passer like bra til vanlig eller links. Usikker på om det gjelder alle plaststokkene.... Hylseutkast på feil side er ikke noe problem.
  10. Har søkt litt på nettet og som du sier så pustet monsoon dårlig men det skal være forbedret på elite som den siste utgaven heter.
  11. Hadde bestemt meg for å kjøpe Swazi tahr xp anorak men så kom jeg over Ridgeline monsoon elite som er veldig lik men som jeg synes har bedre og flere lommer og koster snaue 3000 kr, Swazi derimot må du ut med 5 lapper. Valget burde jo være enkelt men noen som har erfaring med de?
  12. Bare 30-60% Veit ikke om du prøver å være morsom men 30% hydrogenperoksid er ganske spenstige saker og fungerer meget bra.
  13. Jeg har kjøpt T5 mini. Fungerer bra, hadde T5 mini og dc50 på ene bikkja i elgjakta og hadde marginalt bedre kontakt med mini. Litt dårligere batteri kapasitet selvfølgelig. Hånddelen var 320.
  14. Så veldig vanskelig er det vel ikke men viktig og bruke den originale trekkeren hvis du ikke vil ha stygge merker på skruene. Min satt så hardt at jeg bøyde trekkeren.
  15. Enig med mork, kjøp noe du kan bruke begge øya. Lånte den dyreste Zeissen på stativ med 20-60X forstørrelse noen uker for og se på elg og hjort i lia på andre siden av dalen men syntes faktisk håndkikkerten jeg hadde da som var 8X holdt godt følge, særlig for å finne dyra. Har nå en håndkikkert med 15X forstørrelse som funker bra til formålet.
×
×
  • Create New...