Jump to content

Alopex lagopus

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Alopex lagopus's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Dette går over alle støvleskaft. Bredo Diesen skriver et innlegg under fullt navn i Skytterforbundets medlemsblad. Riktignok en brannfakkel. En kan være enig eller uenig. Men det er skytesporten og dens prioriteringer det dreier seg om. Diesen er tross alt en erfaren og kunnskapsrik skytter som har bidratt mye til skyttermiljøet. Så opplever vi at de fleste, anonymt, og ganske sjikanøst, går på mannen i stedet for ballen. Dette hører ikke hjemme i idretten. Takk til bl.a. ojoh, PPC-skytter’n og Bromark som diskuterer saken på en konstruktiv måte. Flere med meg burde se fram til å rusle nok ei feltløype med Diesen neste sesong, og høste av all hans erfaring og tips for å bli en best mulig skytter, uansett program. Har gjort det før, det kan anbefales. Jon Landvik Drøbak
  2. Noen som har erfaring med å sette et .22 matchvåpen (eks GSP, Pardini, Hämmerli) i skrustikke? Noe en skal være spesielt obs på, mulighet for å skade våpen, eller annet som kan gå galt? NB, spør om erfaringer, ikke synspunkter....
  3. Har sittet en stund med en boks grepsmasse (Hi-paste) til Hämmerli pistolgrep. Men da den endelig skulle brukes var tuba med herder sprukket, og det meste av innholdet borte. Selve massen ser ok ut. På herder-tuba står det "Dibenzoylperoxide". Er det noen som vet om dette finnes som vanlig handelsvare noe sted?
  4. God tur til fjells, Øyvind! Det er velfortjent etter at du og gjengen din har holdt et så velsmurt arrangement. Godt forberedt, godt humør, god mat, god løype, god skyting og veldig fornuftige premier.
  5. Jeg takker for gode erfaringsbaserte forslag. Prismekikkert og kosteskaft regner jeg med var en spøk. Dette er for 25 m bane pistol og kun det. Hvis jeg velger en fast forstørrelse, har noen egen erfaring med hva denne bør være?
  6. Skal kjøpe skivekikkert til bruk på 25 m bane. Noen erfaringer/anbefalinger etter (de kanskje uforenlige) kriteriene: God, liten/kompakt og rimelig? Hva er nødvendig forstørrelse for å se hele skiva?
  7. Ser fram til en fin dag. Kan noen si noe om snøforholdene på Lillegårdseter i år?
  8. En liten tilbakemelding om hvordan jeg løste det. Denne kunne kanskje like godt ha ligget under Lover og regler, men det var her jeg startet tråden. Kort fortalt: tok med revolveren i bagasjen og oppsøkte fabrikken selv i forbindelse med en jobb-reise til USA. En ekstra innenlandsflygning på en internasjonal billett kostet ikke mye. Dette medførte mye studier av all mulige regler, men fungerte greit. - Sjekket en rekke firma, men dagens regler for våpen inn til USA gjør at få vil røre det. - Buster, takk for tipset om Grieg Logistics. De kunne gjøre det, men med alle dokumentkostnader ville prisen ligge på nivå med en flybillett t/r, eller over. - Ringte fabrikken som fortalte om store problemer for utenlandske kunder med reparasjonsbehov pga de nye reglene. - Bestemte meg derfor heller å legge til et par dager på en jobbreise. Ringte Bureau of Alcohol, Tobacco, Fireams and Explosives og snakket med en hjelpsom saksbehandler. Våpen kan kun medbringes til a) jakt eller b) invitert konkurranse. Hun anbefalte å kjøpe en amerikansk hunting licence (fås på internett) og sende dem kopi av lisensen sammen med ATF Form 6 NIA (som Cardinal refererte til). - Dette tok tilsammen 4-5 uker, og godkjent ATF Form kom tilbake som fax. - Avtalte med fabrikken at de reparerte på avtalt dag mens jeg besøkte dem - Deretter, pakket våpen i tråd med flyselselskapenes regler, fikk reisebyrået til å melde inn våpen på alle sju flights, og fyllte ut norsk utførselsdokument. - I US Customs fikk jeg gjentatte unnskyldninger fra tolleren om hvor vanskelig dette var blitt... Alt gikk glatt, og jeg fikk meg en fin ekstratur til en liten by vest i Wyoming (de som har denne adressen gravert inn på venstre side av løpet vet dermed at det var verdt det).
  9. Samme erfaring med Dillon D Terminator. I begynnelsen justerte jeg kruttsleiden pga avviket, og endte opp med feil vekt etter første kontrollmåling (sjekker kruttvekt hver gang hettemagasinet er tomt). Har gjettet at problemet skyldes "uvanen" med å holde laderommet kaldt når det ikke brukes. Dvs at en temeraturøkning på 5-6 grader når rommet tas i bruk vinterstid ikke er heldig for stabilitet i vekter og annet utstyr. Egentlig grunnleggende laboratoriekunnskap, men en glemmer når en kommer hjem.
  10. Revolveren min må en tur til fabrikken i USA for reparasjon. Har blitt fortalt at Posten (bekreftet på deres nettsider) og flere andre firma nekter å sende våpen over dit. Derfor: Er det noen som har gjort erfaringer, og kan gi konkret råd/anbefaling om sikker og grei forsendelse?
  11. Vithtavuoris ladetabell sier ca halv vekt av 3N37 i forhold til N110. Vil ikke det gi et problem med dårlig fyllingsgrad, eller er 3N37 mer volumiøst slik som N32C?
  12. Ikke helt enig i vurderingene over. Har oppgradert familiens to SP20 til RRS. Endringen er ikke stor, men vi er klart enige om at den er merkbar. Våpenet får en redusert og roligere bevegelse etter at skudd er avfyrt. Ville ha gjort det samme igjen. Men vurder kostnad mot ambisjonsnivå, det er fortsatt et utmerket våpen i gammel SP20-utgave.
  13. Holder en knapp på rekylfjærene. Har to SP20 i familien. Dene ene var kjøpt brukt, hadde nok gått noen tusen skudd. Hyppige klikk og dårlige anslag. Sluttstykket kom av og til ikke helt fram, ørliten klaring. Skiftet rekylfjærer og problemet ble borte. Etter fjærbyttet har den spist 5000-6000 CCI uten problem.
  14. La meg tipse om kartjenesten på Oscarsborg Pistolklubbs sider: http://www.oscpk.com/modules/googlemaps/ Der ligger mange av banene i sentrale Østlandsområdet, inkludert Oppegård/Kurud, inne.
  15. Kjøpte Millett baksikte fra Brownells i desember 2007. Leverte uten noe om og men.
×
×
  • Create New...