Jump to content

Ingeniøren

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ingeniøren's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Du kan lese deg opp på m98 her: https://no.wikipedia.org/wiki/Karabiner_98k
  2. Legg ut bilder på http://www.svartkrutt.net også, tror det er flere med kompetanse på disse der.
  3. http://www.svartkrutt.net/artikler/vis.php?id=8 pyrodex erstatter sortkrutt på likt volum
  4. Hvem forhandler deler til CZ75?
  5. Kan annbefale svartkrutt.net http://www.svartkrutt.net/artikler/vis.php?id=37" target="_blank
  6. http://norskevaapen.no/?p=1415 og http://www.kvf.no/vaapen.php?type=Pisto ... d=PIST0010
  7. prøv på http://www.svartkrutt.net/
  8. Mener å ha lest et sted at de lokale bøssemakerne fikk kjøpe feilproduserte deler fra KV, og produserte våpen ut fra dette. Ettersom denne er sivil vil jeg anta at det er et våpen produsert av "feilvare". Og den eneste måten å fikse et for stort hull til ett kaliber er å lage det større.
  9. Nå kan du vel disse på våpnene på rams, men er pipe og låskasse helt ulikt alt som er laget før? Altså ikke gjenbruk av noe, med unntak av et større kaliber, feks for å lage en design studie for rifle? Kalibrene, jeg er ikke veldig kjent med disse, hadde ikke hørt om annet enn 4 linjer og noe om forandring (oppsmergling?) ved overgang til patron. Utfra det du skrev om 1857 karabinen, er det vel ikke helt utenkelig at det også ble produsert noen rifleløp i samme kaliber også, og at disse har blitt tatt i bruk senere på et sivilt våpen? Kan også være fristende å tro at det er en bestilling for noen som av en eller annen grunn må bruke en karabin i samme kaliber og ikke ønsker å måtte forholde seg til to forskjellige ammo typer. Hva ble bruken av karabinen? Kan det sees et behov for rifle av noen av disse brukerne? Siktet, er det et standard militær sikte?
  10. http://www.forgottenweapons.com/lorem-i ... agen-rifle" target="_blank Noen som kan fransk og kan gi litt mer kjøtt på beinet?
  11. @Anders G "endringer i stålet pga strøm" Hva tenker du på her?
  12. Regner med at du har en doktorgrad i genetikk, med den utalelsen? Hvis ikke så har trolig vitenskapen gått glipp av en kapasitet innen faget. Tror det er uhyre lite kunnskap selv i fagmiljø med spisskompetanse om hvilken innflytese den ville hjortens gener har på vekst og annet, 98,61% er styrt av tilfeldigheter og miljø. Så slutt å blande gener inn i diskusjoner som dette, der er ingen her på forumet som forstår bæret av det, meg selv inkludert. Ehh, det var da voldsomt til tirade da Jeg er Agronom og har gris og ku, holder det som kvalifikasjon eller trenger du en doktorgadsstipendiat før du aksepterer en uttalelse Ja et ungdyr kan ha dårlige gener, er ganske vanlig innen husdyravl, og der finnes det metoder for å selektere. Hos hjort er det kun naturlig seleksjon, jakt og flaks som styrer avlen. Derfor er det mindre risikabelt å skyte ett ungdyr, enn ett som har prøvd seg i kamp og vist seg å ha ihvertfall den nødvendige styrken og inteligensen den trenger for å overleve til den blir fullvoksen.
  13. Det skal vel være plass til utbrett? Så kammeret er lenger enn patronen det er beregnet for?
  14. Noha, jegerens beste venn http://www.dyrsrettigheter.no/underhold ... or-dyrene/" target="_blank" target="_blank" target="_blank
  15. Fra siden til leverandøren ". We machine 22 rimfire barrels to the outside dimension of a rifle cartridge, and fabricate a centerfire to rimfire plug which enables the centerfire rifle firing pin to fire the rimfire cartridge! These inserts are extremely useful for indoor practice and teaching beginners to shoot. They are useful for taking small game at reasonable ranges (Remember the insert barrel is only one to to two inches long). " Du skal altså legge inn en overgang fra senter til randtenning mellom .22 patron og bolt. Ser ikke at dette er forenlig med en magasin løsning.
×
×
  • Create New...