Jump to content

Eirik

Members
  • Posts

    568
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eirik's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har skutt både rådyr. hjort og villsvin for Maud i høst. Jeg tror det er mye annet som spiller inn på om det blir jaktidiot eller ei. Feks kontakt med fører og at hunden må finne hjem på baksporet selv er viktig for meg.
  2. Jeg bruker gå fremmover sakte, fordi jeg er fryktelig rastløs. Hadde jeg hatt tid ville jeg brukt "gubbe på stubbe" mye mer. Lover meg selv at neste gang, etter hver unghund...
  3. Wachtelen er fin på hjort og ettersøk, ingen problemer å kombinere. Aktive hunder som trenger aktivisering og sosial omgang. Sendte deg en PM!
  4. Kanskje det er på tide ja, men står ikke høyt på prioriteringslisten. Var desverre mye styr sist, ikke minst fordi vi måtte kjøpe ammo selv. (Vi fikk heldigvis noe tilsendt fra andre) Feks Jaktdepoet ville ikke bidra, men brukte ukritisk resultatene uten vårt samtykke i reklame etterpå, ref "Best i test dueammoreklame".
  5. Spørsmål 1: Dårlige blypatroner er dårligere enn bra stålpatroner. Spørsmål 2: Gode blypatroner og gode stålpatroner regner jeg med kommer til å koste det samme fremover. Under ser du en tabell over hastighet og inntrengning for diverse hagleammo gjort for noen år siden. Hele testen ligger HER
  6. Maud blir 9 måneder om to ukers tid. Da blir der blodsporprøve. Vi har vert et par ganger i Sverige og trent villsvin i hegn, det synes hun er fantastisk. Hermes har hatt et brudd i benet dom gikk opp for litt siden, så han ble operert for en uke siden. For å toppe en nyoperert hannhund som skal være i ro så begynte Maud sin første løpetid for tre dager siden...
  7. Tako: wachtelen fungerer bra på hjortejakt som løs hund. Men som alenejeger har det sine begrensninger, og som båndhund er det for mye jaktlyst i de fleste til at de klarer å holde kjeft. Som ettersøkshunder har de kjempepotensial LM de trenes rett. Rasen er arbeidsvilkår, men kan være hard å dressere. Ruger: Gratulere som ettersøksekvipasje. Slipp han på hjort du, men ikke glem å vedlikeholde sporing. Det er ingenting i veien for å få til en superhund til begge deler.
  8. Sveiobonden: du får svinge innom med en kopi av det brevet! Da jeg spurte våpenkontoret i Haugesund om dokumentasjon i form av et skriv tilsvarende ditt fikk jeg til svar at de hadde fått instruksjon om å ikke gi ut noen form for slike skriv. Dette var for ca 1,5 år siden.
  9. Ikke lett for en wachtel å ligge stille... Håper det ordner seg!
  10. Fruen har desverre litt hun skal ha sagt om slikt, og hun ønsker en litt mindre sta og en roligere hund en Hermes, og da ble det tispe, Hermes er ikke overlykkelig for andre hannhunder heller... Hadde jeg fått velge hadde det blitt en hannhund til, først og fremst jakt og ikke oppdrett jeg driver med. Men jeg har passet på at tispen ikke er i slekt med Hermes, så om hun blir bra og gjør det bra på prøver så kan det bli et kull. Det er og greit at det ikke er slektskap om uhellet nå skulle skje.
  11. Mye likt hos meg som hos ladebenken. Under drev ligger han ofte under 5 km/t, dyra ligger gjerne fra to til femhundre meter foran, dvs flere minutter. Hermes kan og være lenger i losen tidlig på dagen enn på slutten av lang dag/helg/uke... Om dyra turer eller ikke kommer nok mye an på dyra selv, og terrenget. Hos oss opplever vi oftere turing sent i jakta enn tidlig, og på de samme dyrene... Hermes er noe trang i frisøket sitt, opp til 100-250 meter, skulle gjerne hatt 2-300 m søk. ladebenken: Det er ikke vits i å strømme for mange ganger på en wachtel. Har vert ute for at hunder som ikke har blitt sauerene har blitt ekstra saueaggressive av for mye strømming. Det samme gjelder wachtelhunder som får pryl av villsvin, noen blir redde, andre får et spesielt lys i øynene og går på enda hardere enn tidligere. Hermes er strømmet på sau, liker ikke sau som står stille, men jeg er ennå usikker hvis sauen blir støkket og springer ut under jakt... Våre katter rører han ikke, naboenes katter blir jaget. Venter ellers på hund nr 2 som skal hentes til helgen; Støyletuftas Maud:
  12. For mitt vedkommende, som stort sett kjenner wachtelhunder, er det viktig å prege hunden på blodspor tidlig av flere årsaker. Lærer hunden seg at blodspor er gøy vil den bli lettere å få godkjent som ettersøkshund, og du får en hund som jager med nesen i bakken og dermed ett lavere tempo under jakt. I motsatt tilfelle der hunden lærer å gå på ferskspor i jaktsammenheng (som for en hund med over medium jaktlyst ER det kjekkeste den gjør), blir en del hunder vanskelige å få til å gå blodspor etterpå, og en risikerer å få hunder som vender seg til at det er overværet en jager på. Dette gjelder på langt nær alle hunder, heller ikke wachtelhunder, men jeg vil anbefale å få godkjent ettersøkshund før en slipper for mye på jakt hvis en ønsker seg en kombihund.
  13. Bra du i det minste prøver å holde deg til blodspor først! Henter en tispehvalp i slutten av november, så da er det "på'an i'gjen"!
  14. Biltema sin Airbrush lakksprøyte med 0,8 mm dyse fungerer veldig bra, forutsatt at en mater den fra kompressor, feks Biltemas minikompressor. Hadde problemer med spytting på alt som ble drevet av boks, da trykket faller fort i disse boksene. Skal ikke påberope meg mer erfaring enn noen løp og kniver med Cerakote type luftherding...
×
×
  • Create New...