Jump to content

Rådyrbukk1

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Rådyrbukk1's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvem utbetaler dette? Kommunen?
  2. Angående montering av faste fasiliteter, hvor henter du det fra? Etter det jeg kan se er det hvorvidt det foregår "organisert skyting under ledelse av ansvarlig skyteleder" som er avgjørende for om en privat skytebane krever godkjenning fra politiet og faller innunder sikkerhetskravene i rundskriv GP 6174, jf. forskrift 1988-07-01 nr 548 § 1. Det rundskrivet finner jeg forøvrig ikke på nett, takknemlig hvis noen har en link eller elektronisk kopi. Link til forskriften: http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?do ... -0548.html" target="_blank Således skal det i mine øyne ikke være noe i veien for å montere opp en fast lerduekaster sålenge du ikke driver organisert skyting som nevnt over.
  3. Hmm.. Ikke mye respons her gitt. Kan jo forstå det. Men vi har nå begynt å snuse litt på trysil-hedmark området. Her er det jo generelt mye flott natur og ikke altfor tett bestand av mennesker. Så jeg kan prøve meg med et litt generelt formulert spørsmål; Hva tror dere om Trysil som base for overnevnte prosjekt? Veien er jo også kort herfra til Sverige og Harjedalen..
  4. Hei & hopp! Jeg og en kamerat har bestemt oss for å realisere en drøm høsten 2012 før vi er ferdig med studiene og slike sprell blir vesentlig vanskeliggjort av jobb, familie og lån. Drømmen er å bo ute i skogen fra august til januar og fylle tiden med jakt og fiske. Planen er ikke å gjøre et forsøk på å kopiere Claussen, primærmålet er rett og slett å kose oss. Men vi ønsker allikevel å livnære oss mest mulig på det vi kan skaffe ute, med unntak av viktige ting som sinnabrus, snus og lignende. En viktig del av dette prosjektet er selvfølgelig å finne et passende sted for gjennomføringen. Det vi ønsker er å leie et terreng der vi kan disponere ei koie og jakte småvilt samt felle noen hjortevilt. Koie er forøvrig ikke kritisk, vi kan gjerne bo i lavvo hvertfall de første 2-3 månedene. Men vi ønsker å være litt "isolert", dvs at å befinne oss i et område med lite folketetthet. Grunnen til at jeg publiserer dette her er at vi gjerne vil utnytte den erfaring som forummedlemmene besitter i forhold til hvilke muligheter som befinner seg rundt om i Norge og Sverige. Særlig vil tips om grunneiere som kan være interessante å kontakte for oss vil bli mottatt med den største takknemlighet. Vi er dog klar over at gode jaktområder er noe de fleste jegere holder tett til brystet og kun omtaler i vage termer hva gjelder stedsangivelse, men håper allikevel det er noen barmhjertige sjeler der ute som vil gi oss en hjelpende hånd. Alle tips og innspill vil bli satt pris på!
  5. Jeg skal også anskaffe et sikte av samme type, pris og størrelsesorden som du sikter til. Har kikket på litt forskjellig, men ble ganske raskt snevret inn mot Nikon Monarch modellene du nevner og Sightron Big Sky. Jeg har falt ned på at det må bli Nikon Monarch 4-16x42 for min del. Grunnen til dette er for det første klikkverdien. Monarch 4-16x42 har 1/4 MOA. Både Monarch 6,5-20x44 og Big Sky 4-16x42 har 1/8 MOA, noe jeg ikke vil ha da det medfører unødvendig mye skruing. I tillegg liker jeg tårnene på Monarch. Ser for meg at hettene som dekker tårnene er gunstig å ha for meg som skal bære børsa mye og dermed utsette tårnene for belastninger titt og ofte. Dessuten mulig å kjøpe ekstra "target tårn" til Monarch dersom det er ønskelig. De originale tårnene på Monarch 4-16 skal forøvrig være "finger-adjustable" i original tilstand. Demontrasjonsvideo av Monarch 4-16 og funksjoner: http://www.theriflescopestore.com/nimosc.html (midt på siden). Optisk sett liker jeg Nikon. Har hatt en Nikon Monarch Gold 2,5-10x56 tidligere og synes optikken var bra sett i forhold til prisleie. Nikon har jo også scoret bra i diverse tester de siste årene og opinionen er vel generelt positiv. Sightron har jeg aldri kikket gjennom, men regner med at optikken er noe tilsvarende Nikon. For min del tenker jeg mildot retikkel. Men det blir vel litt smak og behag Jeg skal forøvrig kjøpe mitt fra statene.
  6. Mange sjapper i Unaiten som fører Nikon turret kit. Eksempelvis: http://www.theriflescopestore.com/nimo14moatuk.html Søk på "Nikon turret kit" med google så dukker det opp mange muligheter
  7. Takker for utfyllende svar! Har et par typer .22 ammo som går godt i børsa, men skal selvfølgelig teste godt før skudd etter levende vilt. Er også klar over .22LRs store svakhet ved mye vind. Skuddavstander må nødvendigvis tilpasses etter forholdene
  8. Ok. Med god skytestilling vil problemet kunne minimeres med andre ord. Det er beroligende Vil retikkelets tykkelse påvirke hvor mye utslag paralellakse avvik gir? Et tynt duplex retikkel kontra et tykkere og mer "massivt" retikkel? Er kanskje ikke så store forskjeller i senter av retikkelet om ikke det er opplyst.. Jeg har Leupold LR duplex retikkel.
  9. Hei! Jeg har en ny Leupold VX-I 4-12x40 som står på salongrifla. Skal prøve den på rypa nå vinter, avstandsmåler skal også være med. Ser for meg å skyte inn på 70m og sjekke kulebane fra 40-100m slik at jeg kan kompensere. MEN, leupold'en har ikke paralellaksejustering! Den er vel da sannsynligvis parallelakse fri på 100yards - ca 90m. Lurer på om jeg gjorde en blunder når jeg kjøpte kikkert til salongrifla uten paralellaksejustering... Så spørsmålet er, hvor mye avvik fra treffpunktet vil paralellakse kunne gi meg på eksempelvis 50m? Er det så mye at jeg vil kunne skyte bom på rypa om treffpunktet ellers er "spot on"? Håper at noen kunnskapsrike mennesker kan oppklare dette for meg..
  10. Trijcon(?) Acog er vel også endel anvendt.. Hvertfall brukte vi det på noen av Ag'ene når jeg sist var i grønt.. Gir vel litt mer rekkevidde enn rødpunkt.
  11. Jeg er kanskje en av skytterne som kan anses for å ha blitt "borte", riktignok etter sikkerhetskurs og de obligatoriske treningsoppmøtene. Men dette er fordi jeg rett og slett ikke har tid til å delta på de oppsatte treningene. Resultatet av dette er da selvfølgelig at jeg ikke har blitt særlig godt kjent med de andre medlemmene og "den harde kjerne" av de ivrigste, og da kanskje blir ansett som støttemedlem kun ute etter å eie noe så "tøft" som en pistol. Men siden jeg har egen nøkkel til banen ,skyter jeg når jeg har tid og mulighet. Ofte på tidspunkter hvor det ikke er så mange andre der. Pistolskyting er for meg uansett rekreasjon og artig, en hobby det varierer hvor mye tid jeg kan bruke på. Jeg sitter med en liten følelse av at medlemmer med så lavt aktivitetsnivå som jeg har er noe endel etablerte klubber ikke er så glade i, nettopp på grunn av mistanke om at "tøft å eie pistol" mentaliteten er den styrende for slike medlemmer? Hva mener dere om dette?
  12. Jeg har riktignok ikke så lang fartstid her på kammeret, men jeg studerer og bor i bergen så jeg er absolutt interessert i å ta en pils over litt god jaktprat....
  13. Jeg kjøpte forresten siktet og montasjen min fra practac. www.practac.no
  14. Trenger ikke noe maskinering for jpoint montasjen, tar av baksiktet og bruker sporet der. Ganske enkelt og greit.
  15. Hei Jeg har satt et Jpoint rødpunkt på min G17. Bruker den stort sett bare til rekreasjonsskyting, men siktet fungerer bra. Jeg skyter merkbart bedre med siktet. Jeg har minste størrelse på dot'n. Dette er da montert på sleiden.
×
×
  • Create New...