Jump to content

Maverick

Members
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

About Maverick

  • Birthday June 14

Maverick's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er vel ikke mye alternativ egentlig.. Forruten en venlig sjel som vil sende det etter når det er ferdig. Når det er sagt har jeg en kjenning som fant en "dings" du henger opp sammen med kjøttet som kontinuerlig regner ut hvor lenge det er igjen, basert på temp. rundt. Kanskje et alternativ. Morsomt hvis du må når maks modning halvveis på tur hjem da..
  2. Takk for god info!! Sprøtt at alle sier øst, mens kartene jeg har fått fra statskog sier snøhetta vest.. Fikk også kart over indre område, men har ikke helt fått orientert meg over det enda. Hyggelig, blir du plutselig forfulgt av to nordlendinger som ser bortkommen ut, må du for all del ikke skyte!
  3. Nei, jeg har faktisk ikke gjort det enda. Skal ta kontakt med de. Fant forøvrig noen fine steder der, men over nettbooking var alt fullt. Rimeligvis.. Men det var jo òg noen "voldsomme" priser på det. Bare spørs om ikke det blir lavvo eller telt til siste natten for så å innvilge seg litt luksus med bad og ferdiglaget mat.. Er vel egentlig det triveligste også
  4. Først av alt: Jeg er ikke en av de som har mye penger. Desverre. Skulle gjerne ha hatt det, men norsk tipping har enda ikke forstått akkurat det. MEN: Vi er to stykker som skal kjøre fra Bodø og problemet slik jeg ser det er at vi bare har ca 6 jakt døgn til rådighet før vi må sette kursen hjemover (Fa...s jobb) og da har vi ikke tid til å la det henge 70 døgngrader. Tenkte at å legge kjøtt i bilen som ikke var ferdig modnet var en dårlig idè?
  5. Hmm.. Vel, det er snøhetta vest. Dvs. har fått tilsendt kart som sier at jeg kan jakte på snø 33 (Som ligger inni skytefeltet) OG som vi tolker det snø 1&2 som er sendt med som eget kart i tillegg. Tips om hvor man finner reinen?
  6. Hei Vi er to stykker som skal kjøre fra Bodø og prøve lykken som villrein jegere i snøhetta vest. Etter mye om og men og total forvirring over tilsendte kart er det avgjort at Snø 1&2 blir første valget av område. Er det noen som har vært der tidligere og som kan anbefale overnattingssted, tips om kjøttet og behandling av dette (Siden vi skal kjøre hadde det vært supert om man kunne ha noen som kunne la kjøttet henge ferdig og evt. fryse det ned for sending). Faktisk så ser det ut til at alle tips om alt mottas med stooor takk! ;-P Dette blir spennende...
  7. Svarte hvor opptatt min ''private'' bane er for tiden! Håper forøvrig at de som ikke er meldt inn, melder seg inn i skytterlaget så det blir penger til elektronikk på øya. Fra revolver til alvor, dukker sikkert opp på søndag.
  8. Da jeg kjøpte min .223 ifjor høst ville jeg også ha noe ammo som jeg kunne jakte orrfugl og tiur med. Tenkte da fortrinnsvis på FMJ. I steden fikk jeg American Eagle HPJ eller 'hollow point jacketed'. Da jeg spurte om ikke dette var ekspanderende og kanskje vell hardt til i allefall orrfugl, fikk jeg til svar at dette var det samme som FMJ, bare en annen form som hadde bedre flyve egenskaper. Vel, jeg har enda ikke skutt noe levende med den, men mye tyder på at den ekspanderer relativt godt og jeg har vært kjempe bekymret for å endelig finne en tiur for så å sprenge den. Forsåvidt begynte dette å svirre igjen nå som jeg ser gåsa er kommet på tur nordover igjen. Har rundt 400 stk liggende og det er jo synd og ikke kunne bruke dem. Men vil uansett tippe dette vil være grei 'varmint' ammo til feks, kråke, rev osv. Er det noen som har erfaring med denne?
  9. Eller en Tikka med 1:8?
  10. Maverick

    Lokking av rev.

    Vel, det er ikke det at revene begynner å bli i brunst perioden der hvor du er? Så 'lockjakt på rev' igår hvor de sa at under brunsten var ikke peewee eller andre lignende fløyter særlig effektiv. Da var det revehyl som gjaldt. Men både før og særlig etter brunsten skal peewee'en være effektiv.
  11. Var ute i kveld en kjapp halv time og prøvet peewee fløyta for første gang. Vindretninga fra jakttårnet var selvfølgelig 'feil' så le ble mot skogen... Men det var gøy og få prøvet den og veldig spennende å sitte og gløtte etter mikkel. Skal ut i morgen og sondere litt for et terreng tilpasset vind osv. Så forresten ferske spor på tur tilbake, så fløyta virket i allefall.
  12. Pøh!! Uten tvil Tikka.. Er en 'plast dings' på sluttstykket som irriterer litt, men hvis du ikke planlegger å fikle for mye med den er det ikke noe problem. Ifølge egen og kjenningers erfaring funker begge relativt godt, men personlig gir min Tikka T3 SS lite meg den beste følelsen. Tror det beste er å dra til en butikk eller skytterbane og få holdt litt og kjent litt på begge typene så får du bestemme deg for den som føles rett. Når det gjelder magasin og allround kasse på tikka er ikke dette noe problem jeg eller de jeg kjenner med tikka som har hatt. Lykke til med valget!
  13. Legger i likhet inn en bestilling som mange andre her. Send meg gjerne et PM når det er mulig å få kjøpt! PS: Er det avklart at denne delen kan være i metall? Det er ikke sånn at hvis du nå får en trøkk bakover og den er i metall at det blir en kraftigere smell enn det burde?
  14. Har ingen langholdserfaring med min 223. Det lengste jeg har skutt på er rundt 400 meter (Gong). Gikk greit seff. Ellers har jeg egentlig sittet igjen med den erfaringen at hvis man bruker FMJ kuler og er litt omtenksom med tanke på treffpunkt (Gås feks, rett forfra eller fra siden. Les: Unngå store bein osv) så går det greit. Selvfølgelig kan man være uheldig med kjøttspreng, men ikke hver gang. Har også en teori om å ladde selv med litt mindre utgangs hastighet til feks mindre vilt som rype og slikt, men har som nevnt ikke fått prøvet dette. Fordelen er at tikka'n, med et 3-12x56 sikte gir meg en enormt god presisjon på 'stillesittende' vilt. Sitter det i ro, kan jeg plassere kulen stort sett hvor jeg vil opp til 200 meter (Så langt..). Jeg har en .308 og .22 også, men kombinasjonen med lav kostnad (relativt) på ammo, liten rekyl og en sinnsyk presisjon, selv med ganske mye vind har gjort .223 til mitt yndlings våpen. Tikka'n er nå bestandig med på tur. Til orrfugl, storfugl og revejakt som er mine fremste 'fiender' er det for meg 'midt i blinken' (Oi). Når det gjelder ulemper tror jeg det må være som nevnt i artikkelen, vind påvirkningen ved langhold. Selv har jeg 1:8 twist og kan stabilisere litt tyngre kuler, men fortsatt tror jeg det er såpass mye jobb med et slikt prosjekt at det er for spesielt interesserte. Forøvrig er det mulig jeg ikke har svart på det du spør om, i såfall beklager jeg. Ellers var det en del meget spennende litteratur du hadde funnet der. Jeg vil nok fortsatt bruke .308 til langhold, men artig lesestoff. Og lærerikt!
  15. Takk for det. Den koster 6000,- i links. Noen som vet om noe rimeligere? Eller en side med god forklaring på hvordan man lager egen?
×
×
  • Create New...