Jump to content

Apelars!

Members
  • Posts

    858
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Apelars!'s Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

47

Reputation

  1. Har ikke skutt noe av den selv, men kjenner mange som har skutt mye av den og planlegger å brukedentil Vm. Virker å være på høyde med Fiochi og S&B, dvs brukbar og midt på treet presisjon. Ingen av disse 55gr kulene er fantastisk på 300 m, men den samler fint innenfor A'n om det ikke blåser
  2. Hvor står dette? Jeg har forsøkt å finne det
  3. Men fra min ende er alt iht norske lover og regler? Får man f eks ikke lenger våpenkort på ekstra piper i samme kaliber som man har fra før?
  4. Våpenkort er vel innførselstilatelse? Om man skal innføre komplett våpen så er jo godkjent søknad innførselstilatelse. Og eksporttilatelse er det vel sender som skal ordne med, ikke mottaker?
  5. Hei Så vidt jeg kan se og lese meg til så er det kun ramme og sleide til pistol, ramme (og tønne?) til revolver, låskasse til rifle og over og underrammme til Ar som er søknadspliktige deler om man innehar komplett våpen fra før? Når man nå kan f eks erverve løp til eksisterende våpen fra forhandler i Norge, trenger man da ytterligere papirer fra min ende for å kunne handle fra utlandet?
  6. Fikk nylig en bunke søknader godkjent, spørsmålet var hvilke stevner som var åpne stevner, ikke hvilke levels de var.
  7. Jo, så lenge det er åpent så teller det som aktivitet utfra PODs definisjon. (S31 nyeste rundskriv)
  8. Lettelsen ligger i definisjon på hva som regnes som åpne stevner, og L1 er da innenfor aktivitetskravet så lenge det er åpent.
  9. Lundhags har gummi som dekker tå og hel, resten er lær. Jeg har gjort dette på flere M77 også, de blir tette , men holder kortere mye pga læret er tynnere tror jeg. Jeg har aldri opplevd noen av problemene du nevner, og jeg har gjennom 25 år brukt diverse par hardt I ungdomsårene var jeg nitidig opptatt av skopuss, og brukte Nike skopuss nesten daglig, men de dagene er forbi, nå vil jeg ha noe som funker og som holder lenge, og jeg har oppnådd det gjennom metoden jeg beskriver. Jeg har aldri eid et par lærstøvler med membran, mulig det er annerledes med de.
  10. Læret kan ikke trekke vann om det er mettet med fett. Fett er hydrofobisk. 40 grader går fint, det er jo ikke værre enn i solveggen en sommerdag. Poenget er jo at porene skal åpne seg og fettet trenge inn, ellers kan man jo skrape av smøringen . Myke blir de, men ikke -så- myke. Idag har jeg vasset i våt snø hele formiddagen, fortsatt tørr i Lundhagsstøvlene. Tror faktisk det er 2,5 år siden jeg mettet disse med voks sist. Riktignok ikke blir brukt så mye de siste årene, men de har blitt brukt.
  11. Dette bruker jeg på lundhags læstøvler: Ta av lisser,Vask med salsåpe og la tørke. Kjøp salfett/seletøy fett med bivoks (kostet 100 kr for 500g for lenge siden) Sett boksen på lav varme på stekeplaten til innholdet smelter. Sett stekovnen på 40-50 grader og legg inn støvlene til de er varme. Bruk en pensel og pensle de varme støvlene med ett tynt lag med flytende voks. Putt støvlene inn i ovnen igjen og slå den av. Tørk av det overskytende når de har kjølnet til romtemperatur . De pleier å holde lenge og være helt tette, men det er jo avhengig av bruk
  12. Ligger lenk til dom (frifinnelse) i en liknende sak over her. I dommen ligger en teknisk definisjon på hva som er og hva som ikke er å regne som "springkniv".
  13. Hvorfor er løpslengden viktig når du skal skyte med RP? Om det er den reelle løpslengden du er optatt av så kan du kjøpe en shadow fra Danmark, de har vel 10mm lengre løp pga lovverk. Tilfeldigvis er det "danskepipe" på min SP01, det gjør ingenting fra eller til
  14. Hei, jeg har gjennomført operasjonen på begge øynene pga jeg fikk grå stær (altfor tidlig) Om du ikke har fått grå stær, så trenger du ikke bytte linser, vanlig synskorreksjon vha briller/kontaktlinser vil i de fleste tilfeller gjøre deg fornøyd. Om du har fått grå stær så kan du likegjerne bytte linser først som sist da du blir langsomt blind. De linsene man evt setter inn i øynene vil optisk sett ha de samme begrensningene som kontaktlinser har, men komfortmessig er de selvsagt mye bedre. Jeg valgte å korrigere på en slik måte att jeg nå har perfekt avstandssyn, men da må jeg bruke lesebriller eller ha kontaktlinser med lesefelt for å kunne se på nært hold. Grunnen til at jeg valgte dette er fordi progresive linser ikke gir like god optisk (spesielt i mørket, lys kan være forstyrrende f eks når man kjører bil) kvalitet og for meg er avstandssyn viktigst. Mitt mørkesyn er nok noe dårligere enn det var når jeg var yngere, men det er vanskelig for meg å si om det er pga alder (dilatasonsevne i pupillen) eller om det er pga linsebytte. Uansett hadde jeg ikke noe valg pga grå stær. Funksjonsmessig for meg er det nå slik at jeg ikke lenger kan skyte presist med pistol med åpne sikter da kornet er for nærme øyet, men jeg skyter nå bare med optikk, så i praksis er det uproblematisk. Jeg kunne nok fått åpne sikter til å fungere på rifle, men jeg har ikke prøvd noe særlig og har ikke behov for det.
×
×
  • Create New...