Jump to content

s e dahl

Members
  • Posts

    208
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

s e dahl's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • 10 years in
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

3

Reputation

  1. Noen som kan vise til en lenke som sier noe om at de som hadde US-carabin før forbudet kom , kunne beholde de ?
  2. Det finnes nedtegnelser på forsvarsmuseet om at det ble tatt inn en Tompson m1921, på 30 tallet . En gang i 60-70 åra kom det en kar inn på museet med en Tompson m 1921 , som han lurte på om de ville ha . Det viste seg senere at den sannsynlig var den de tokk inn til prøver på 30 tallet .
  3. I dag blir det rådyrsadel med fløte gratinerte poteter , og tilbehør. Spiser bare kjøtt fra vilt, så det blir nærmest som hverdagsmat å regne
  4. Dette har jeg hørt og. Fra en som har nære relasjoner til et våpenkontor.
  5. Du kan få noen av meg Kjelkamann. I vertfall så du får prøvd vidunderet Send meg en PM med adressa di , så sender jeg 20 stk.
  6. Har og sett 9mm trosthagle trosthaglepatroner med sentertenning. Når disse var på markedet vet jeg ikke.
  7. Behøver ikke være usansynelig det .Noen dyrehager rundt om i skandinavia har canadiske ulver. Og det finnes mange dokumenter på at disse parkene har drevet/driver med avelsarbeid. Når det gjeller innavel, så er jo det den store skrekken for ulvetihengerne , og da er jo canadisk ulv en løsning på det.
  8. Erlend Meier skrev . Jeg blir mer skeptisk av feil andre veien, feks personen som ved forrige amnesti fikk beskjed om at en original Trapdoor måtte plomberes om han ville beholde den... Jeg jobbet på et våpenkontor unner det forrige amnestiet . Jobber min var å registrere våpen som kom inn . Det jeg reagerte på, var at de som tok i mot våpen hadde for liten kunnskap om gamle våpen. Husker det ble levert en 2 bånds skytterlags kammerlader 4 linjer. Jeg mente vi måtte ta kontakt med den som hadde levert den, og opplyst om at den ikke var registreringspliktig, og at den var verdt en del penger. Det fikk jeg ikke lov til, da det var viktig å få vekk så mye som mulig av våpen.
  9. Skulle ikke forundre meg ett sekund. galskapen lenge leve.
  10. Det var ulv fra Osdalsreviret som drepte 570 sauer i Rendalen i sommer. Nå blir disse påsatt gps halsbånd . Ironien er at disse båndene ikke virker i store deler av beiteomerådet der . http://www.dagbladet.no/nyheter/ordfore ... t/66635666
  11. Enig. Bestanden av rev og smågnagere er så enormt mye større enn antall ulv, så det er vel lite trolig at ulven blir en viktig kilde til spredning. At ulven vandrer langer enn rev kan kanskje påvirke tempoet noe, men hva da med jegere som reiser langt? Vil ikke jakthunder være en større risiko mtp spredning over avstand? Vi må huske på at det meste ulven i Norge oppholder seg i sona. Da må vi se på smittefaren der, ikke i hele Norge. Forsker B Zimmerman på Evenstad så her om dagen at det er ca 100 ulv i sona nå.
  12. He...he... Er det bedre med 28/29 feb. da? Geco5. Har du hørt om skuddår?
  13. Er det slik at jaktvåpen (halvauto), som kan ta magasiner med kapasitet over 10 skudd er foreslått forbudt ? Eller er det bare magasinene som blir forbudt ?
  14. Står det US property på den ? .
  15. Jeg har en krag jeg kunne kvitte meg med. Det er en mod 1894. Har ikke sett på den på lenge ,men jeg mener det mangler noen sikter på den. Er det noen som kunne tenke seg å bygge noe på den, så gir jeg den bort gratis. + porto da .Dette for at den er registrert på samling, og den opptar en plass i samlergarderoben. Det er ikke noe problemer å registrere denne om til bruksvåpen. Førstemann til mølla.
×
×
  • Create New...