Jump to content

Dressing

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

About Dressing

  • Birthday 06/08/1981

Dressing's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har aldri prøvd Barnes men 150 grs GMX har jeg skutt 4 dyr med og erfaringen er god. Kvige på 20 m (bogskudd) ga nokså blodslått men resten av dyra har tålt bogskudd uten nevneverdig blodslått effekt. Utgangshastighet ca 895 ms med 223 cfe (48 cm løp) i 308 win. Flere i jaktlaget har gått over til GMX. Vært interessant og sett hvordan kula ekspanderte etter sin ferd gjennom dyret, men hittil har alle skudd gått tvers gjennom.
  2. Jeg har opplevd det samme på min Tikka T3 Varmint og fikk samme issue på 3 forskjellig magasin. Etter litt fiskekaking kom jeg også fram til at patronene måtte helt bakerst i magasinet. Husker fra førstegangstjenesten av vi kakka magasinene mot hjelmen før vi satte dem i. Det kan hjelpe å kakke magasinet forsiktig mot noe hardt for da legger patronene seg som regel riktig i magasinet, det har funka hos meg på min Tikka vertfall.
  3. Jeg har selv en kimber montana (308w) som jeg bruker som primærvåpen på storviltjakt. Flott våpen som til tross for lav vekt er god å skyte med og ikke minst presis. Jeg har vært i samme tenkeboks som deg og kjøpte en brukt SuB 1.5-6x42 med lys. Denne ble vurdert som for tung til kimbern uten at jeg kjenner eksakt vekt på kikkerten. Jeg valgte i stedet å beholde Swarovski z3 3-9x36 til tross for ide om at det hadde vært bedre med 1.5 og bedre lysegenskaper. Har ikke hatt mange jaktturene med denne men har felt to dyr og begge var kort hold 20-30 m uten at det var noe som helst problem. En herlighet å bære med seg på jakt!
  4. Det kan jeg bekrefte. Hadde akkurat (mars 2015) en søknad inne til Sentrum politistasjon i Trondheim og det tok ca 4 uker fra innlevering til retur godkjent søknad. Når jeg etter 3 uker ringte og ba om status på søknad fikk jeg til svar at de hadde ressursmangel og derfor hadde et solid etterslep på søknader og kunne ikke annet enn beklage det. Fikk forresten også til svar at de "dessverre ikke kunne fremskynde prosessen med mindre det gjaldt liv", hvilket i fredstid er en nokså arti formulering Aner ikke hvilke rutiner de har for behandling av slike søknader men det er dessverre unødvendig ineffektivt.
  5. Har prøvd søkefunksjonen uten hell. Er det noen som har ladedata på Lapua subsonic kula (200 gr)? http://www.midway.no/epages/MidwayNorge.sf/no_NO/?ObjectPath=/Shops/MidwayNorge/Products/381996 Vurderer å bestille denne for å teste i mitt nye 308 win løp (1:10 twist), 48 cm, atex maxim demper. Ser for meg å bruke lapua hylser, magnumhetter og N310. Edit: Ser at det ligger ladedata på denne lenger opp på siden, så den søkinga mi er håpløs Fortsatt ingen som har funnet ut hvilket krutt som brukes i fabrikksubammo fra Lapua?
  6. Dressing

    Kjøpe 17 hmr

    Passer vel å nevne her at jeg kjøpte ammo til 17 hmr på XXL, Lade i Trondheim for ca en mnd tid siden. Betalte 2 kr skuddet for 20gr FMJ og 17gr TNT (begge CCI). Det er faktisk 10 øre billigere enn 22 wmr. Vet ikke om de har mer av den der men husker at de gikk temmelig fort tom. Er dette tilfeldighet eller har prisen på 17 HMR ammo droppet dramatisk? Betalte 3.60,- skuddet ifjor husker jeg... Kult
  7. Dressing

    17 HMR

    Jeg har Sako Quad Hunter i .22, .22 WMR og 17 HMR. Har en A-tec rimfire demper som jeg bruker på alle løp. Mitt inntrykk er at den demper veldig godt også for 17 HMR og 22 WMR. Det vil imidlertid være en vesentlig høyere støy fra 17 HMR og 22 WMR pga kulehastigheten. Jeg skyter sjelden uten demper da skyteplassen min ikke er veldig langt fra bebyggelse.
  8. Enig med boresnake gjengen her. Har boresnake til alle mine rifler. Sikkert greit å pusse litt på vanlig måte etter noen hundre skudd men mitt inntrykk er at boresnake gjør jobben grundig og ikke minst hurtig! Jeg bruker ikke annet enn boresnake til min 17 HMR. Har som skaubjønn bestilt dem på ebay men dem selger dem i de fleste kaliber også på xxl (men du får dem nok noen kr billigere på ebay). Så... Kjøp boresnake!
  9. Har dessverre ikke praktisk erfaring med jervjakt men ut fra hva jeg har sett, hørt og lest ville jeg brukt min .243 med 87 grs v-max med god samvittighet. Av kjøpeammo er utvalget snevert i .243 så godt egnet varmintammo må lades selv.
  10. Svarte... Nå holdt jeg neste på å pisse på meg. Gjorde grundig våpenpleie sist helg etter jakt men lufta heldigvis våpen før jeg pakka dem ned i eska si. Vet både sako'n og tikkan var godt olja og fine og frykta at de var litt herja nå siden de har ligget i skumgummi noen dager men heldigvis hadde det gått bra. Tror remingtonoljen jeg brukte er ganske snill. Bra jeg fant ut dette nå! Thanks!
×
×
  • Create New...