Jump to content

Sauer 6,5x55

Members
  • Posts

    684
  • Joined

  • Last visited

About Sauer 6,5x55

  • Birthday 01/14/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sauer 6,5x55's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

  1. Forbudet gjelder også fangst av mink, det er 100% sikkert. Jakter selv mink i flere fuglefredingsområder på disp. Men som grunneier med feller på egen eiendom kan jeg ikke se for meg at du kunne fått problemer på noen måte, er mer en formalitet.
  2. Da vil jeg bli overrasket om du ikke får disp. til minkjakt. Hvilket fuglefredingsområde er det snakk om? Bare å svare på PM om du ikke vil ha det åpent.
  3. Grunneiers tillatelse gjelder uansett som det er mink du jakter etter. Har du ikke grunneiers tillatelse har du heller ikke lov. Unntaket er fuglefredingsområdene der all jakt er forbudt. Men du får normalt sett disp. av fylkesmannen ihvertfall til å sette ut feller. Men det skal normalt sett gjøres utenom hekkeperioden, å tråkke rundt etter mink i i fredningsområdene i hekketid kan gjøre mer skade enn nytte. Det som gir best resultat er å skyte/fange alle mink i området på ettervinteren fram til hekketid. På denne tiden er bestanden på ett minimum da veldig mange dør i løpet av vinteren. Territoriene er også etablert så hvis du rydder ett område på denne tiden vil det normalt sett være minkfritt helt fram til høsten da årsungene begynner å vandre ut og fuglene får hekke i fred. Fylkesmannen/SNO driver organisert minkjakt i de fleste fuglefredningsområdene i rogaland, og hvis det alt foregår prosjekter i områdene er det ikke sikkert de slipper til flere.
  4. Takker for svar Har fått nr til en dyrlege som har forsket på ødem, ringer i morgen så skal komme tilbake med svaret jeg får.
  5. Poenget er at det er umulig å forutse når det kommer, en dag (de fleste) kan han jage i timesvis uten å ha noen symtomer, men med noen få anledninger dukker det opp uten at det har noen klar sammenheng med lostid. Har hatt 3 tilfeller på 7 år. Er heller ikke alltid det er mulig å kople hunden akkurat når man ønsker så tenker forbyggende medisin hadde vært verdt ett forsøk. Vanndrivende er greit som behandling hvis ødem oppstår, men er vel ikke å anbefale før jakt? Å la hunden være i ro (ikke jakte med den) er ikke ett alternativ.
  6. Har en beagle/drever som har hatt noen tilfeller med jaktødem. Har blitt anbefalt betablokker som forebyggende. Noen som har erfaring med dette og hvilken type betablokker/dosering. Dyrlegen min var usikker på hvilken slag man burde prøve.
  7. Har selv en dreagle (drever/beagle) som jeg er meget fornøyd med og har veldig sansen for endel blandinger. I Sverige er det langt mer vanlig å blande hunderaser, spesielt til store rovvilt og villsvin. I trekkhundmiljøet er det så og si bare bastarder som hevder seg i konkurranser, de renrasede har ganske enkelt ikke noe å stille opp med. Hvis du hører med hundekjørere med både rase og ikke rase så er som regel busjettet til dyrlege hos de renrasede på ett betydelig høyere nivå.... Men forstår til en viss grad frustrasjonen fra raseentusiastene, det legges ned utrolig mye innsats for å fremme rasene, og med å velge bastarder er vi ikke akkurat med på å dra lasset Men avling på dårlige individer innad i rasene er likevel langt mer ødeleggende.... Er selv på utkikk etter en ny bastard, en sjelden blanding TJT/finsk spets. Bruksområdet er hovedsaklig mink og løs på drevet etter hjort. En finskspets er en glimrende minkhund men ikke til Hjort. TJT er glimrende på hjort og god på mink, men mangler likevel litt for å være på nivå med FS. Forhåpentligvis fungerer den som en TJT men med litt mer spisshundegenskaper som gir den det lille ekstra for å være den perfekte minkhunden, i verste fall blir det en rape gal hund som bjeffer 24 timer i døgnet Nå det er sagt så finnes det mange friske gode raser å velge mellom, har hatt mange renrasede og kommer sikkert til kjøpe det igjen, hvis jeg ikke lykkes med å få tak i ønsket blanding kommer jeg til å gå for TJT, da skal jeg også ta jobben med å stille på prøver og utstilling...
  8. Går ut i fra det er skadefelling hvis du har felle ute nå? Husk på at de har unger i hiet som sulter ihjel om du tar foreldrene, de skal gjøre mye skade før det kan forsvares.... Egg kan også fungere.
  9. Bruk av revolver og lys til minkjakt hadde vel vært mer verdt å kjempe for...
  10. Ikke merket noe til brunsten ennå nei! Pleier som regel å være i starten av mars her i området i hvert fall, men godt mulig at det varierer litt forskjellige plasser??? Du hadde sikkert også hatt svære baller om du ikke hadde tømt deg på 11 måneder
  11. Ung tispe i går og voksen tispe og hann i dag, hannminken veide 1,4 kg. Tispen var ikke helt samarbeidsvillig, skjøt den ca 500 meter fra der jeg først hadde los på den. Hunden parkerte den flere ganger under steiner underveis, men hver gang jeg skulle skyte med salongen føk den ut. Fikk den til slutt med hagla Var en liten tispe, men nedslitte tenner og hvite hår i nakken røpet at det var ett eldre individ.
  12. Stor hannmink tatt i helgen. 1,55 kilo Satt greit til i en sprekk så slapp å grave.
  13. Enig i at det er mer hannmink. Har ført logg en periode og grovt regnet ser det ut til en fordeling på 70/30.
  14. http://www.langvind.no/ Tenkte å prøve tramputløser selv, har troa på at det kan fungere bedre.
  15. Det vil jeg tro. Med dagens krav til inngangstunnel blir det litt hipp som happ hvilken slagfelle man bruker da alle må ha liten inngangsåpning. Før kravene brute jeg aasbø og haugen feller satt åpent, men plasser det det ikke var fare for katter og hunder. De fanget bedre mener jeg. Når det er sagt er jeg glad for de nye kravene, var mye uvettig utsetting av feller.... Har aldri brukt vippefelle men kan se for meg at de kan fange bra, for min del er det ikke aktuelt da jeg ikke har mulighet for å sjekke daglig.
×
×
  • Create New...