Jump to content

KentA

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

KentA's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, har brukt disse i to sesonger nå.... I min børse, Varberger 717 30-06, går disse ganske så godt + de går nesten "høl i høl" med treningsamunisjonen (begge 170 grains) I fjor skøyt jeg en piggokse (160kg) på relativt kort hold ca 10 - 25meter, tre skudd med 2 gjennomskytinger, ca golfball strl utgang sår og god skuddreaksjon, død etter kun kort tid. I år skøyt jeg ei kvige (150kg) med samme ammunisjon, dog fra annen lott, kort hold i år også, ca 20 - 35meter. To gode treff i lungene, dårlig skuddreaksjon, ingen gjennomskyting, måtte følge opp med nakke/hodeskudd. Kan godt være tilfeldig, men jeg fikk en litt ekkel følelse av ujevn kvalitet mellom patronene fra i fjor og i år?? Er veldig interessert i hvilke erfaringer andre har, da jeg liker disse patronene pga pris og presisjon i mitt våpen, men dersom de oppfører seg ulikt utfra hvilken produksjons lott de tilhører, så blir det nok ikke flere ganger de brukes på elg i alle fall.
  2. Var ute og tok en liten "prøverunde" i hjemtraktene mine i dag (ytterst i skjærgården, Kr.sand) uten hagle dog, så en del ærfugl, og kom greit på skuddhold på flere av disse, også en skarv, så dette lover godt til 1.oktober, nå skal det sies at jeg godt kunne tatt med børsa og, for jeg hadde også god kontakt med en enslig stokkand.
  3. KentA

    Baikal Artemida

    Tar opp en gammel tråd her, noen flere som har erfaringer med denne nå? Ligger til 6990,- hos Jaktdepotet i 45-70 Dette kan vel være et skikkelig arbeidsjern i elgskogen, og litt artig å ha i våpenskapet selvfølgelig
  4. Heisan, Er jo en del tråder rundt "beste allround rifle" eller "beste allround kaliber" osv. Men når man nå engang har landet på én rifle/kaliber og skal bruke denne på så mye som mulig, og av praktiske årsaker helst vil satse på én type amunisjon, hva seiler opp som favoritt hos dere? Mitt våpen. Varberger 717 30-06 Planlagt vilt: Rev, rådyr, elg og forhåpentligvis rein eller hjort. Har ingen spessielle preferanser, har ikke jaktet så mye storvilt, av de jeg har snakket litt med i "ælj-miljøet" så kan man få inntrykk av at det er kun hjemmelada A-Frame som er duganes, men hjemmelading er ikke noe alternativ enda. Føler jo at Norma Oryx er trygt valg?
  5. Takk for gode tilbakemeldinger! Ja, selvfølgelig skulle det bare mangle å ikke betale for en god tjeneste, det var bare mer et spørsmål om hva som er "vanlig" Hvordan er det når man har tilgang jakt på to forskjellige terreng (innenfor relativt samme ommråde) inngår man så en avtale pr. terreng? (Beklager teite spørsmål, men er første gang jeg jakter hjortevilt "alene" hehe....)
  6. Hei! Da jeg ikke rekker å få min spaniel godkjent til årets jakt, skal jeg inngå en avtale med en lokal ettersøksring. Hva pleier som regel en "standard" ettersøksavtale inneholde? Pleier det å være en form for betaling for å inngå slike avtaler?
  7. Skal man ha en magasin hagle, som samtidig ikke skal koste all verden, er i alle fall ikke jeg i tvil om at man bør gå for pumpe. Selv kjøpte jeg meg en 870 for noen år siden og er veldig fornøyd med den.
  8. Hmm... har selv lurt på hvor disse "hybridene" kommer fra, de fleste møter mellom hund og ulv, ender jo skjelden i romanse, dessuten hvor mange tamme hunder er det som egentlig streifer rundt i skogen? Skal vi tro forskerene får jo ulven nervøst sammenbrudd bare den kjenner lukten av mennesker, og selv den mest hardbarka ælj-hunden kan jo ha en svak eim av matfar/mors eu de toilette.......
  9. Hva slags straff/reaksjon kan man forvente seg dersom man ikke plomberer magasinet godt nok? Har selv en 870 og synes en av fordelene med pumpe er at man kan bevege seg i terrenget med to skudd i magasinet og ingen i kammeret, tenk om man kunne bli dømt for hvor fort bilen var i stand til å kjøre, og ikke hvor fort man faktisk kjørte?
  10. Da er det jo ikke noe problem, la folket i de aktuelle områdene bestemme hvordan rovdyrpolitikken i deres kommuner skal være, vi har jo noe som heter lokaldemokrati.......? Jeg tror i alle fall ikke problemene og konfliktene blir mindre ved å f.eks. innføre ulv fra russland.....
  11. KentA

    Minkjakt

    Att: Makkieboy! (event. andre som kjenner til sørlandsminken) Veit du (dere) hvordan bestanden av mink er i området, Kristiansand - Flekkerøy - Søgne?
  12. Hvordan er TJT i forhold til unger? Siden jeg har en "haug" med unger, (4 stk) kommer det alltid til å være en del trafikk hjemme hos oss, kamerater osv. Et annet tema er jo roviltskarpheten, noe som jo er bra siden jeg har mink i tankene (+ rådyr), problemet er at jeg frykter for det gode naboskapet, siden det er en del katter her. Vil en TJT alltid kverke katter, eller kan man dempe "drapslysten" deres gjennom massiv sosialisering med pus som valp? Og til sist, vil en TJT valp være i stand til å sjarmere ei kone, som helst vil ha en toypuddel (fysj) ??
×
×
  • Create New...