Jump to content

Jegerjente

Members
  • Posts

    504
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jegerjente's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Spent på hva som egentlig har skjedd, jeg. Eneste våpenbutikken i Kristiansand. XXL på Sørlandssenteret er liksom bare en slags altmuligbutikk uten særlig kompetanse på det de selger, etter mitt syn i alle fall.
  2. Politiet i Kristiansand har torsdag aksjonert mot butikken Pedersens Vaabenlager AS. http://www.fvn.no/lokalt/Politiaksjon-m ... 11626.html "Etter det Fædrelandsvennen forstår er utgangspunktet for saken mistanke om ulovlig våpenomsetning. Flere personer er pågrepet i saken."
  3. Takker for svar! Godt forslag, men godt over min økonomiske sperregrense. Jeg skal ikke drive konkurranser, kun hygge meg litt hjemme bakom huset til en pris som sikrer at jeg kan ha pålegg på brødskiva neste måned også. Sånn sett kunne jeg like godt slå meg til ro med det våpenet jeg allerede har fått i hus, men jeg liker ikke å få utlevert et annet våpen enn det jeg hadde bestemt jeg for da jeg dro hjemmefra. Særlig når jeg står der med utskrift fra annonsen og forteller at det er den jeg vil ha. OG når selger forteller meg at det er riktig våpen. Derfor vil jeg forsøke å få det byttet. Jeg skal forsøke meg på bueskyting også. Starter med en rimelig, men god recurvebue. Finner jeg ut at dette er noe for meg, da vil jeg heller legge mer penger i den delen. Jeg har flere kruttvåpen i store og mindre kalibre, så luftgevær er ment som ren, billig moro uten å måtte ned på skytebane.
  4. Ikke sikkert jeg behøver det. Men vil ha. Så da så. Nei, jeg blir bare litt snurt når jeg finner ut at jeg har fått et annet våpen enn det jeg bestemte meg for før jeg dro hjemmefra. Kikker litt på denne også.
  5. Kan ikke slå meg til ro med å ha fått et svakere våpen enn jeg hadde tenkt meg. Tilbake til XXL i morgen for å se om de har det riktige våpenet inne. Dersom ikke, benytter jeg meg av "åpent kjøp", får tilbake pengene, og handler noe annet. Vurderer denne. Kan det være et bra kjøp? http://www.game-on.no/products/hmmerlie ... 000-combo2
  6. Takk for svar! Er klar over begrensningene i England, men esken det kom i er merket "Norway", så jeg trodde det da kunne være noe kraftigere. Uansett, mulig jeg tar en tur innom XXL igjen for finne ut hvorfor jeg fikk et annet våpen enn det som er annonsert. Jeg hadde med en utskrift av annonsen, for å sikre at jeg fikk riktig pris og riktig våpen. Likevel ble det feil, gitt. Og jeg hater plast på sånne deler.
  7. Hei dere! Tenkte å begynne med luftgeværskyting. I ungdommen hadde jeg et BSA Meteor (versjon huskes ikke) som jeg var godt fornøyd med. Derfor dro jeg til XXL på Sørlandssenteret og kjøpte, trodde jeg, et som er annonsert i nettbutikken: https://www.xxl.no/bsa-meteor-evo-4-5-m ... 37_1_style I butikken på Sørlandssenteret fant jeg våpenet. Det vil si, det er identisk å se på, men da jeg kom hjem oppdaget jeg at det er et BSA Meteor mk7. Forskjellen ser ut til å være kraft. Den annonserte skal gi 24 Joule. På den jeg fikk med hjem står det på løpet 13,5 J. Dersom den merkingen står for joule fikk jeg jo ikke det våpenet jeg var ute etter. Hva mener panelet, er det et bra våpen uansett? Kan jo benytte meg av åpent kjøp, men våpenet skyter bra, er egentlig kraftig nok til mitt bruk. Det er bare den følelsen av å ikke få det våpenet de annonserer.. Dessuten ble jeg overrasket over at spennmekanismen er av plast..
  8. Huseieren frikjent: http://www.agderposten.no/nyheter/polit ... -1.1514836
  9. Det lurste er nok å varsle politiet på forhånd hver gang man skal bevege seg ut av huset med våpen, fiskestang eller paraply..
  10. Vel, dersom jeg personlig skulle velge meg et håndvåpen til selvforsvar ville jeg nok valgt noe jeg kjenner før, en SA Ruger 357. Patronkapasiteten er ikke så stor som på en pistol, men den er sikrere funksjonsmessig, og jeg tror på at et presist førsteskudd teller. Men jeg bærer ikke våpen til selvforsvar, så politiet får ta seg av den biten med det utstyret de finner best. Får bare håpe at de etter hvert lærer å unngå vådeskudd.
  11. Høres ikke ut som noe enkelt presisjonsvåpen dette, perjan? Det jeg tenker på er å kun spenne hanen med tommelen, som på ei gammel enkeltløpet "hanehagle". Uansett, en pistol som ikke kan sikres skikkelig med patron i kammeret ville aldri jeg gått rundt med i alle fall. Skulle vært interessant å være "flue på veggen" en gang på kammeret når slike ting skjer. Jeg finner det underlig at slike vådeskudd skjer ommat og ommat hos politiet. Må selvsagt være fryktelig flaut og ubehagelig -og selvsagt farlig. Samtidig synes jeg ikke at den nye ordningen med å ha magasinet et annet sted i beltet enn i våpenet er den beste løsningen. Slik jeg ser det må det være bedre med ladd magasin i våpenet, men med tomt kammer. Det kan da ikke ta så vanvittig lang tid å få tatt ladegrep?
  12. Det finnes jo pistoler med utvendig hane. Hvordan ville dette vært i forhold til patron i kammeret? Her går det vel an å spenne hanen i samme bevegelse når pistolen trekkes, og kan spennes ned igjen før pistolen hylstres? Da fraktes den i alle fall skarpladet, men med nedspent slagfjær? Jeg spør fordi jeg selv mest er vant til revolver, og er ikke sikker på hvordan det fungerer på pistol.
  13. Jeg har forstått det slik at det er samme stål i de to knivene? Edit: Ser nå at "Brusletto Villmann" er av rustfritt stål. Men uansett, ikke mere øks på kniv.
  14. Har en sånn en også, men synes samekniven fungerer bedre som allroudkniv. "Villmann" er best til å hogge med, men jeg føler mer for å ha med en liten kniv i tillegg. Gode kniver begge, men samekniv har tross alt fulgt meg i flere tiår og har blitt en viktig del av mitt friluftsutstyr.
  15. Takk for svar! Jeg ble i det hele tatt skuffet over den kniven. Jeg har en Strømeng som er nærmere 30 år gammel, og som jeg har hatt mye glede av. Nå så jeg at man får inngravering av navn på blad og slire, og fikk lyst til å handle en "jubileumskniv" med navn og kjøpsår inngravert. Jeg valgte en 8" standard med blånering. Bladet var i tillegg til den "knekken" jeg nevner i forrige innlegg litt skjevt satt inn på skaftet. Blåneringen var heller ikke pen. Nesten så bladet bare hadde blitt dyppet i noe maling der render etter rennende væske hadde satt mindre pene spor. Som ren brukskniv hadde det selvsagt ikke noe å si, men som "jubileumskniv" var den skuffende. Hadde jeg kjøpt kniven med inngravering som gave til en annen, da hadde jeg ikke syntes det var så greit. Selvsagt ville det vært bedre å reklamere på kniven, men der og da ble jeg så skuffet og irritert at det gikk som det gikk. Og som det neket jeg tross alt er, så VILLE jeg ha en sånn jublieumskniv til meg selv, og bestilte en ny. Uten blånering denne gang. En nydelig kniv! Så den første var nok et slags mandagsprodukt.
×
×
  • Create New...