Jump to content

SakoBigGame

Members
  • Posts

    78
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SakoBigGame's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tror vi skal prise oss lykkelige for at vi har store eiendommer som ligger på statlige hender som sikrer den menige mann tilgang jakt til overkommelige og forunuftige priser, iallefall sett i betraktning av prisene nevnt ovenfor.
  2. SakoBigGame

    Laika

    Tar gjerne imot mer informasjon om dette, enten her eller som PM.
  3. SakoBigGame

    Laika

    Noen som kjenner til kommende/planlagte valpe kull fra Østsibirsk laika i løpet av høsten/vinteren/våren?
  4. Sitat fra Hundeloven: "§ 8. Særlig om hundedressur, jakt og fangst Jakthundtrening, jakthundprøver og dressur kan bare foregå med samtykke av grunneieren eller den som har en allmenn bruksrett til eiendommen. For statsallmenningene gis samtykke av fjellstyret. For bruk av hund under jakt og fangst mv. gjelder også viltloven § 23, jf. § 26, og reindriftsloven § 65" Du må ha grunneiers tillatelse til å trene jakthund. En "jaktbas" eller jaktleder er vell strengt tatt ikke grunneier på annen grunn enn sin egen og kan vell således ikke gi tillatelse til hundetrening på annen grunn enn sin egen...? En leder for et grunneierlag kan vell kanskje gi deg et svar hvis grunneierlaget har bestemmelser som sier noe om dette. Hvis ikke kan du bli nødt til å ringe rundt til grunneierne... Hvorfor er det dødfødt å ringe fylket?
  5. Statskog kom med et nytt jakt & fiskekart over Helgeland og Salten nå i sommer, her ser du tydelig hvor Statskog`s eiendommer ligger, samt en oversikt over private tilbydere av jakt og fiske og kontakt informasjon til disse. Har dette selv og anbefaler det på det varmeste. Et utmerket kart for å planlegge hvor en vil jakte og fiske og for å få informasjon om hvem man skal ringe osv..
  6. I denne saken er det vell ikke måkene som er problemet, men sløve mennesker som ikke greier å passe på søppla si!
  7. hvilke erfaringer har du med denne sammenliknet med howa 1500 lightning? Er stokken like myk i fremskjeftet? Presisjonen er god på det meste av fabrikk ammo rett fra esken?
  8. hvilke erfaringer har du med denne sammenliknet med howa 1500 lightning? Er stokken like myk i fremskjeftet? Presisjonen er god på det meste av fabrikk ammo rett fra esken?
  9. hva er hovedforskjellen mellom Vanguard å 1500?
  10. Hei. Noen som kan tipse meg om en god rifle med lav riflestigning (ikke over 1:10) i kal 223?? Er på jakt etter en forholdsvis billig bruksrifle i 223 som også kan stabilisere litt tyngre kuler..55grs +...
  11. Hvilke av Leupold kikkerne har du erfaring med? Acadia eller Mojave? Hvilke av de er "best", eller mest for pengene? Hvordan stiller disse to seg iforhold til nikon monarken? Er de på lik linje eller noe bedre/dårligere? rent generellt.
  12. du vil bli fornøyd med begge! Det sto mellom de samme modellene når jeg skulle kjøpe ny for noen år siden.. valgte sako av den grunn at jeg like den best når jeg holdte den i hendene.. enkelt og greit.. de har nok sine fordeler og ulemper begge modellene.. men jeg er storfornøyd med min sako.. god presisjon og spiser alt av ammo.
  13. Jeg er på jakt etter en all-round kikkert. Til bruk på fjellturer og fisketurer på sommeren, skumringsjakt etter rådyr, elgjakt, rypejakt you name It. Den skal være med i bilen og i sekken like naturlig som matpakka og termosen.
  14. Låner tråden litt. Jeg er på jakt etter en ny håndkikkert selv, men har ikke planer om å gjøre storinvestering i leica osv med det første.. Mange skryter av nikon monark og sier at den er veldig verdt pengene.. Er den det? Er det noen som kan anbefale en GOD kikkert som er MYE FOR PENGENE i prisområder ikke over 7000.
  15. Kanskje litt utefor tråden men hvordan er det med presisjon og demper kontra uten? Er det slik at en "ofte" får bedre presisjon etter man monterer demper? Eller det det litt hipps om happ? Eller kan en ende opp med dårligere presisjon i rifla etter man har montert på demper?
×
×
  • Create New...