Jump to content

Snusmumrikken

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Snusmumrikken's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Reputation

  1. Er det flere mini14 eiere som er interessert i og samles i en fb-gruppe for å starte forberedelser for et potensielt gruppesøksmål rundt kompensasjonen delen?
  2. Hvis det å måtte bli stoppet og bli endevendt i tollen hver gang en kommer fra utlandet, bare fordi en har et lovlig ervervet jaktvåpen, er hva en kan bli utsatt for, så er jeg ikke enig med deg. Men jeg skjønner ikke hvorfor dette i det hele tatt blir nevnt, for det skal jo bli forbudt med fæle jaktvåpen.
  3. Når en først undrer på hva fremtiden bringer, stod det om tollernes nye supervåpen i Adressa. https://www.adressa.no/meninger/kommentarer/2018/01/26/Superpolitiet-kommer-–-til-en-datamaskin-nær-deg-15968099.ece Det jeg lurer litt på er en link bak betalingsmuren i denne artikkelen hvor det står: Tolletaten har gjort det klart at de trenger algoritmer med høy presisjon: «En person/virksomhet som handler kunstgjødsel med særlig høyt nitrogeninnhold og handler effektive våpen uten kjent jaktrelevans bør kunne markeres som mer mistenkelig enn en person/virksomhet som handler gjennomsnittlig kunstgjødsel og tradisjonelle jaktvåpen», heter det i bestillingen. Er det noe i den nye våpenloven som tilsier at en slik kobling mellom politi og toll vil være mulig/lovlig?
  4. Ser det står at spørsmålet er trukket tilbake, synd, hadde vært interessant å høre svaret...
  5. Noen om har erfaring med heldempet 10/22 TD fra Alms? Er usikker på om jeg skal gå for tradisjonell demper eller kjøpe en heldempet, noen som har innspill til meg?
  6. Det er jo nettopp her litt av problemet dukker opp. Hvis en lar slike holdninger få rotfeste så vil det utvikle seg. Hva vil det neste være? Hvis du ikke har noe å skjule så kan vi operere inn en chip i nakken din. Hvis du ikke bryter veitrafikklover så er det uproblematisk å koble til GPS sporing på samtlige biler, hvis du er uenig så har du jo noe å skjule... Det som bekymrer meg er at folk, som deg Eivind, ikke ser det åpenbare faremomentet med slike holdninger. Har du virkelig så stor tiltro til våre styremakter at du innbiller deg at alle lyseideer de bobler over med utelukkende har gode hensikter? I såfall er du i urovekkende naiv!
  7. Har lest en Sintef rapport på problemstillingen, og i denne så mener jeg å huske at konklusjonen var at det ikke er et alvorlig problem. Mulig dette ligger tilgrunn for at det i den kommende våpenforskrift er foreslått en økning av antall patroner fra dagens 500 til 2000. De som skulle være interessert i selve rapporten så finnes den her.
  8. Hva er en god grunn da? Er slik de gjorde i Trondheim, i forbindelse med Heimdalsdrapet i fjor høst, hvor en stor andel av håndvåpeneiere i en gitt radius fra drapsstedet fikk besøk for gjennomgang av sine våpen, en god grunn? Er det greitt at en blir sjekket opp i alvorlige saker bare fordi en er våpeneier? Er det greitt at en må finne seg i å få uønsket opperksomhet fra politiet når de står på bar bakke i f.eks en vanskelig drapssak? Er det greitt at politiet tar snarveier, når korrekt vei burde være å få en rettsligkjennelse på at potensielt mistenkte våpeneiere skulle fremvise sine våpen?
  9. Hvis du har behov for redigering av lydfile så vil jeg anbefale GoldWave, her vil du kunne få til både stillheten, intervallene og ønsket total lengde på filen.
  10. Winge Våpen selger hvit finlandshette, hvis det var noe sånt du var ute etter. Bildet på siden deres viser den dog kun i blå variant.
  11. Med den døgenikten som er justisminister nå så kommer nok intet til å skje. Han er vel for opptatt med å "jakte", han er jo som kjent en veldig ivrig "jeger". Så ivrig at han ikke avbrøt eksamen til jegerprøven under terror angrepet i Kabul. Jeg mistenker at noen har en skjult agenda i dette landet, denne mistanken blir styrket når noen krampeaktig og for en hver pris skal bli en "ivrig" jeger i en alder av 44 år. Bare for at en skal bruke dette alibiet noen måneder senere når en presenterer ny våpenforskrift, og hvor en får trykket i trynet at justisminister Storberget, som også er en ivrig jeger, må forholde seg til den ny forskriften. Det er til å bli kvalm av. Ravntinds sak kommer nok som et beleilig tillegg til dem som sitter å kjører skuta. Litt rart hvordan tilfeldigheter spiller inn, hvordan en nidkjær og hårsår paragrafrytter ute i distriktet, helt tilfeldig snubler ballen inn i åpent mål.
  12. Hvordan går du frem når du renser bivoks?
  13. Min perk har "hvile" spor til hanen mellom hvert kammer. Har alltid trodd at meningen bak disse nettopp var at en skulle kunne lade alle 6 kammerene uten å trenge bekymre seg for at hanen kakket borti tennhettene ved et uhell.
  14. Jeg håper du ikke får noen til å gi deg denne listen, da dette fort blir tolket som en "hvordan-planlegge-å-få-mest-mulig-våpen" liste. Dette er igjen noe som myndighetene, som nok følger godt med hva som skrives her inne, vil komme til å bruke mot skyttere generelt ved en senere anledning. Mener å huske fra SL dagene at politiet kritiserte "miljøer" på nettet som diskuterte erverstrategier. Enkelte ting forblir best usagt.
  15. Ja det skal legges ved et skjema som du og en representant fra klubben skal fylle ut og skrive under. Eksempel på vedlegg finner du på Trondheim Feltskyttere sin hjemmeside
×
×
  • Create New...