Jump to content

S.O.N

Members
  • Posts

    1,738
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

S.O.N's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

23

Reputation

  1. Smith sitt red ramp frontsikte er helt ok til feltskyting. Det samme er smith sitt baksikte. Det at folk flyr rundt og sier 'du må' skifte til sort sikte og sitte på annet baksikte er bare tull. Du må ingenting og du vil garantert ikke skyte et poeng bedre om du skifter. Det fantes engang noen slike hard plast sikter i forskjellige farger, der du bare slår ut den lille pinnen, vipper ut siktet og så setter ned et slikt hard plast sikte og borer rett gjennom og setter inn pinnen igjen. Vet ikke om dem er i handelen enda, men da hadde du skiftet et slikt på noen minutter med en tynn dor og en hammer vist du hadde forberedet dem i forkant. Jeg har ikke prøvd dem, men dem fantes i sort, rødt, grønt, orange, etc oppe hos børselars.
  2. S.O.N

    Colt Python

    Det var da voldsomt...………. Ta en blånert smith og fres slisser over løpet og dem blir så like at dem støvlene synker til tøffler. Det er jo kunn på grunn av dem slissene at python ser kulere ut en smith.
  3. Har ikke hørt om noen som har fått jernet ødelagt, men man kan jo aldri vite. Tror det er typisk sjargong som folk bruker fordi dem har 'hørt andre si det'. Det er nemlig ulogisk at alle 22 skulle bli ødelagt av slik High velocity ammo nettop fordi dem er ulikt konstruert og vil tåle belastningen ulikt. Derfor så tror jeg på at hver enkelt må gjøre sine egne vurderinger rundt dette avhengig hva jern dem har. Jeg er også rimelig overbevist om at vist et jern ikke tåler slik ammo, ville det vært advart om det fra fabrikken. Det er også forskjell på det å ikke tåle ting ved at det bryter sammen og det å få større slitasje.
  4. S.O.N

    Langt løp mag1

    Nja……..da ville jeg valgt den perfomance center varianten. Den er tross alt litt nedvektet. Det er litt spenn i den 44, så det må ikke bli for lett heller. Det er ikke noe greit med treskjefter på desse sakene slik den Deluxe er vist med. Det gummi skjeftet som dem fleste andre kommer med er faktisk veldigt bra og sitter bra i neven. Holder man desse 6" hardt så sitter både jernet og siktet knallstøtt mot målet, og man finner lett igjen siktet etter hvert skudd. Man må trene en del for å få samme kontante holde og siktefølese på en med lengre løp. Ikke minst finne igjen siktet. Men dem som trener nok får det jo til. Jeg har sett mange med langt løp som prikker inn sentrum skudd hele veien, men da har man trent en del. Personlig så skyter jeg ikke så mye med 44 at jeg blir vant til det lange løpet, men jeg skyter en del 38/357 med 6", og det er man vant med. Det har man den gode kontante holdefølelsen og finner siktet lett.
  5. S.O.N

    Langt løp mag1

    Se der ja...…......tenk om 44 kunne sett slik ut. Nå er ikke 357 så ille på 6" løp, så det kan man leve med. Men den 44'n på 8-3/8" har jeg lurt lenge på om jeg skulle kvitte meg med, og det er på grunn av løpslengden. Får bruke den en sesong til, så får jeg se. Ser at den 7.5" til smith er med porta løp, så det må jo tettes eventuelt.
  6. S.O.N

    Langt løp mag1

    Greit nok det at massen ligger på en lengre arm, og derfor blir tyngdemomentet større ved lengre løp. Men jeg vil heller ta en marginalt større munningsvipp og komme raskt tilbake til et fast stødigt siktebilde som man har f.eks på en 6". Det er ikke like lett å holde tuppen på en 8-3/8" like roligt som ved et kortere jern. Blir som å holde i enden på en lang stang. Da skal man skyte noen kasser med 44 ammo før man har den på plass. Jeg tror at kompromisset måtte eventuelt ha vært noe rundt 7". Det kan jeg se for meg som det ideelle. Men det finnes jo ikke hos smith.
  7. S.O.N

    Langt løp mag1

    Merkeligt at folk har sånne ideer om at magnum jerna skal ha langt løp. Er det noe som ikke trenger langt løp så er det jo magnum.....vel...357 kan jo slite litt med faktor. Har en 629, 44 med 8-3/8 løp, og kunne virkelig ønske at løpet var kortere. Det er jo vekt under løpet man trenger for å dempe munningsvipp. Har trua på dem performance jerna på magnum. Skulle gjerne byttet bort den 8-3/8" med en slik.
  8. Man kjøper seg en særdeles svært lite gunstig 9mm til felt, så planlegger man en billig 22 senere for at det ikke skal bli for dyrt. Så spør man om råd her inne, og ignorerer dem fleste. Går det an å gjøre det mere baklengs ?...det som er helt sikkert er at når man oppdager at man ikke treffer noe, så synker intressen bråfort. Har ikke sett ett eneste godt argument fra trådstarter om hvorfor han vil kjøpe denne G17, langt mindre er det begrunnet. -Hva Glock selv skriver er uintressant. Dem skriver det som selger best. -muzzle energy og velocity ?....hvorfor mener trådstarter at dette skal vere bra ? -Holde seg i verdi fordi det er sjeldent ?...Da skal du kjøpe den og ikke pakke den ut,...ikke engang skyte 1-skudd og så selge den om 100 år. Folk flest kjøper ting dem vil treffe med, så sjansen for at du taper penger og ikke får solgt den er større. -Bratt lærekurve og mye og mestre....javel....det er jo selfølgelig muligt å lære seg løpe 100m på spikermatte...sånn til sammenligning... men man kan ikke regne med å komme først over mål på noen år, så det er mere sannsynlig at du slutter å løpe (skyte). Lykke til. Løp og kjøp.
  9. Hvor har du alt dette sprøytet fra ? (Men du må gjerne kjøpe den. Du har sikkert sett så lenge på den at det spiller ingen rolle hva folk anbefaler for du har allerede bestemt deg)
  10. S.O.N

    460 Magnum

    Hvor står det i reglene ? 8.25.4.4.2 Magnumammunisjon/patroner er kun tillatt i øvelsene Magnum 1 og Magnum 2.
  11. S.O.N

    460 Magnum

    Har ikke lest årets regelbok, men i 2016 stod denne regelen. 8.25.4.4.2 Magnumammunisjon/patroner er kun tillatt i øvelsene Magnum 1 og Magnum 2. Derved er den utelukket i revolverfelt.
  12. Trådstarter bør si om hvor gammelt jernet er og om det er en revolver med tennstiften i ramma eller på hammeren. Ingen i dette forumet aner hva man skal svare når man ikke er tydelig på slike ting. Det blir gjetning og synsing. Folk fikler og roter med den slagfjæra på både gammelt og nytt og tror dem blir bedre skyttere. Noen sliper til og med lengden på stramme skruen får å kunne skru den helt inn og få låst den med redusert slagkraft på slagfjæra. Neste eier skjønner ingenting og tror at fjæra er maksimalt strammet.
  13. Trådstarter sier ikke noe om dette er en revolver med tennstiften på hammeren, eller tennstiften i ramma. Men siden den er ny og har gått 3-4 hundre skudd antar jeg det er den typen med tennstiften som sitter i ramma, og den kan man trygt skifte til den forlengede typen. Er det tennstift på hammeren, så kan dem også kjøpes i forlenget utgave. Hold slagfjæra maximalt strammet, og ikke rot med å slakke på den for å få lettere avtrekk. Dem som gjør det må ikke klage på at det blir klikk. Noen av desse skruene til slagfjæra blir litt flate i enden og man misser stramming. Det gjelder dem rustfrie skruene. Dem i stål er litt hardere og slites mindre. Lettere avtrekk gjør man med rebound fjæra.
  14. Uten å vite det spesifikt, så gjør jeg en praktisk antagelse. En senter tennstift er rund i enden. En rand tennstift er ikke rund i enden. Den er rektangulær og slår er rektangulært spor i kanten på rimmen. Ergo tviler jeg på at det kan vere den samme, men jeg vet det ikke sikkert.
×
×
  • Create New...