Jump to content

Monty P

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

About Monty P

  • Birthday 02/09/1965

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Monty P's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Send en mai, eller ring og spør. Ringebu Fjellstyre Adresse: Hanstadgata 2 2630 Ringebu E-post: ringebu@fjellstyrene.no Telefon: 61 28 31 12/13 Faks: 61 28 32 00 Åpningstider: Kontoret er bemannet mandag, onsdag og fredag, kl. 9-15.
  2. Er det noen her som vet verdien på en original Samekniv laget av den kjente Abraham Mikkelsen på slutten av 60 tallet? Bladlengde er 8". Skaftet har en langsgående smal sprekk (gjennomgående) og den nederste messingholken har en langsgående sprekk men henger sammen. Bladet er meget skarpt og rustfritt, sliren er i meget god stand. Abraham Mikkelsen døde forøvrig tidlig på 80-tallet. Hvis noen vet hvor jeg kan få reparert de små manglene på skaftet (treverket + messingholk) så er jeg takknemlig for tips
  3. Takk for svar. Denne patronen har 10 mm cullot og glatt hylse. Jeg har bare denne ene patronen og ingen presentasjonsbok. Tilstanden på denne patronen er nærmest som ny. Alle bokstaver og trykk på den er klare og fine uten slitasje. Det eneste er at messingen har blitt litt mørkere med årene. Nok en gang takk for svaret.
  4. Er det noen som vet verdien på en "vinduspatron" fra Raufoss ammunisjonsfabrikker? Patronen er i kaliber 12/65. Den har et langsgående vindu på den ene siden så man kan se hvordan patronen er oppbygd med krutt, filtpakning og blyhagl str 2. Messingen har blitt litt mørkere med årene, ellers ser den nærmest fabrikkny ut. Denne har tilhørt min bestefar som døde for mange år siden. Er litt usikker på alder men denne patronen er garantert mellom 50 og 70 år gammel. Den har rød papphylse. Jeg sliter litt vel mye med å få lagt ut bilder her, så hvis noen vil se bilder av patronen så kan jeg sende pr. mail.
  5. Ja det er for dokumentasjon til våpenkontoret.. Det stod på et skriv jeg fikk med at det skulle være bilder av skapet lukket og åpent samt bilde av FG-godkjenning nummer og serienummer..
  6. Er det noen som vet hvor man finner serienummeret på et Seifuva 149-D våpenskap? Det eneste jeg finner er et FG-godkjenningsnummer på et klistremerke øverst til høyre på innsiden av døren..
  7. Lurer på om det er jaktdepoet som importerer Churchill, de forhandler dem i alle fall og kan sikkert hjelpe deg. http://www.jaktdepoet.no
  8. Har sjekket og lest på disse sidene tidligere. Her fant jeg ut produksjonsår, modellnavn og mye annet interessant stoff men ikke verdi på denne hagla. Jeg har jaktet en del med denne opp i gjennom årene, husker ennå første gang jeg som 15 åring fikk låne den av min farfar. Det var et stort øyeblikk. Har brukt den på sjøfugl-jakt, skogsfugljakt, rypejakt og på generell småviltjakt. Artig børse å bruke, må bare venne seg til svingen ved fluktskyting pga at løpene er ca 90 cm lange. Denne blir nok med meg i mange år ennå. Måtte registrere den for noe dager siden pga de nye reglene om etterregistrering av hagler anskaffet før 1990. Så nå er arvegodset registrert for første gang siden 1938. Hadde alle papirer på den. Min farfars brevveksling med Husqvarna-fabrikken og Axel Bruun sportsforretning i Trondheim. Bl.a kom et brev fra fabrikken hvor de anbefalte ham å bestille "svensk stål" i løpene fordi det ville bli mye billigere. Min bestefar skrev da tilbake at han "hadde bestilt svensk spesialstål og der skulle være svensk spesialstål, pris spiller mindre rolle". Artig dokumentasjon fra en svunnen tid da en brukshagle kostet nesten en årslønn for en fattig fiskerbonde. Han hadde forøvrig tillatelse fra nazi-politiet til å inneha denne hagla under krigen fordi jakt og skuddpremier var en del av hans levebrød. (Det de ikke visste var at han bl.a skjøt hjort med den under krigen. Matauk..) Alle slike papirer og farfar's gamle jaktdagbøker gikk tapt da huset etter ham ble tømt og solgt for ca 10 år siden..
  9. Jeg arvet for mange år siden en s/s hanehagle fra min bestefar. Det er en Husqvarna modell 103 AS, som er produsert i 1938. Den er spesialbestilt fra fabrikken med 89,5 cm løp i svensk spesialstål og med 1/1 trangboring i begge løp, kaliber 12/70. Det er sidelås og flammeherdet låskasse uten graveringer. Hagla er særdeles godt behandlet og har ingen skader eller riper i treverk eller stål. Kolbe og forskjefte er i helt grei valnøtt. Rekylkappe og avslutning på pistolgrep er i svart bakelitt med mønster. Som sagt er hagla meget pen til å være 75 år. Kan noen si noe om verdien av et slikt våpen, eller vet noen hvor jeg kan finne slik info? Det eneste jeg har klart å finne ut er produksjonsåret etter å ha brukt våpennummeret.. Vil ikke selge dette arvestykket, men er nysgjerrig på verdien. Er takknemlig for all hjelp og tilbakemeldinger..
  10. Har funnet et par-tre Record sneller i 1500 serien som ligger for salg på nett.. Prisene ligger på 45 - 50 dollar..
  11. Jeg har en gammel Multiplikator-Snelle: (ABU)Record Sport 2100. Den er produsert mellom 1948 og 1950 av AB Urfabrik. Sweden. Snellen er i meget god stand og har kun litt brukspreg på yttersiden. Det mekaniske går nesten silkeglatt og bærer ikke preg av slitasje. Jeg har desverre ikke originalemballasjen.. Er det noe her i forumet som vet hva denne kan være verdt?
  12. 22. magnum (22.wmr) er tillatt å bruke på bl.a. gås, hare og rev. 22. lr. er tillatt på vilt opp til hares størrelse, men ikke til hare. 22.wmr har vesentlig mere punch enn 22.lr. men er dyrere å skyte med. Jeg har hatt en Marlin i 22.wmr i ca 25 år og er svært fornøyd med den til småviltjakt.. Har brukt den på, rev, gås, rype, skogsfugl, skarv og annen sjøfugl.. m.v.
  13. Sjekk denne linken for info om rasen: http://www.canis.no/oppdretter/rasepres.php?raseid=76 Her finner du også linker til oppdrettere..
  14. Vi hadde det samme problemet med vår hund.. Jeg tok kontakt med en atferdsterapaut og fikk følgende råd.. Ikke ta i mot henne med stor glede, unngå å hilse med store fakter og unngå øyekontakt.. Det fungerte godt og problemet er nå borte.. Lykke til.
  15. De fleste rådyr jeg har skutt har hatt slaktevekt på mellom 15 og 17 kg. Den aller største var en bukk som hadde slaktevekt på 22 kg.. 31 kg høres unektelig litt vel stort ut, men vil ikke påstå at noen bevisst lyver av den grunn..
×
×
  • Create New...