Jump to content

Locasto

Members
  • Posts

    353
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Locasto last won the day on December 23 2023

Locasto had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1,183 profile views

Locasto's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

191

Reputation

  1. Bare for å synliggjøre at ting tar tid- Jeg er av typen som aldri får nok av Våpenjournalen/Våpen med Erik Braathen & co. Satt tilfeldigvis her om dagen og leste rapport fra LS 1978. Legger ved et par bilder:
  2. Denne praksisen kunne vært akseptabel kun om behandlingstiden for våpensøknaden var under 10 sekunder! Slik det er i dag kan man ikke være sikker på om det omsøkte våpen fremdeles er i salg når søknaden innvilges.
  3. Jo, det er en sak. Saken er at slikt ugjennomtenkt regelrytteri tar bort respekten fra regelverk generelt, da også de fornuftige reglene. Hvor idiotisk det er kan synliggjøres med at kunden som blir nektet handel pga manglende fysisk våpenkort istedet kan ta fram mobilen, bestille samme ammo i nettbutikken (med digitalt bilde av våpenkortet) og så sitte i bilen til "hent-i-butikk" er klar.
  4. Har blitt veldig glad i denne Civivi Elementum. Med klips merker man ikke at man har den i lomma. Flere ganger har jeg tenkt "Oi, jeg har glemt kniven, nei der er den ja!" https://maxut.no/products/civivi-elementum-g10-foldekniv?variant=39568028106827&currency=NOK&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&utm_campaign=gs-2020-10-28&utm_source=google&utm_medium=smart_campaign&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAlJKuBhAdEiwAnZb7lWe_U7cUMeTWkL7U3KZtRuZDmawBF8OIhXBrjHPBRTvFFDFD0oWetRoCbNQQAvD_BwE
  5. Husker overskrift fra Våpenjournalen (eller var det Våpen?) : ".308 win - De uinteresertes patron"
  6. Må sitere meg selv! Sammenlign det med at UP gir deg fartsbot fordi en nabo av E6 hørte et forfærdelig bråk da du passerte!
  7. Jo, det etter min mening helt borti natta å gjøre dette i en slik sak.
  8. Beklager uklarheten, men jeg mente siktede og avhører. Jeg prøvde å beskrive selve avhørssituasjonen.
  9. Dette er bare tull. Ikke se så mye på TV. I et avhør ( og det ER en krimimalsak så lenge politiet ønsker å avgjøre med forelegg) vil man høyst sannsynlig møte en (1) etterforsker som er ute etter å dokumentere siktedes forklaring. Om siktede forteller et eller annet som går mot hans egen interesse- ja det vil kunne bli brukt mot ham. I dette TS sin sak må vi tro dette ikke er tilfelle, og da er det 100% ufarlig for en normalt oppegående person å gjennomføre et slikt avhør. Som nevnt tidligere vil jeg anbefale advokat om politiet, til tross for TS' forklaring, skulle bring saken for retten. Et avhør gjennomføres ved at saken blir presentert, siktede får komme med sin versjon, utdypende spørsmål blir stilt, ev. tillegg fra partene blir notert. Tilslutt blir avhørsdokumentet skrevet, og siktede får lese gjennom det for godkjenning før han signerer. Her kan siktede rette på unøyaktigheter, ev komme med tilleggskommentarer. Jeg har jobbet i 34 år i politietaten og påberoper meg å ha en viss innsikt i prosedyren.
  10. Hvis penger ikke spiller noen rolle- engasjer advokat med en gang. Innholdet i historien blir ikke anderledes selv om en advokat forteller den. Er man selv nogenlunde talefør (og har en god sak som i dette tilfellet) og ikke snakker om annet enn det anmeldte forhold, kan man godt gå i et avhør alene. I retten bør man dog ha advokat. Mitt råd var basert på å holde utgiftene nede samtidig som saken ble henlagt.
  11. Mitt tips til TS er: Ikke vedta forelegget. Lag deg en skriftlig redegjørelse med ditt syn på hendelsen, gjerne med foto/tegning av plassering av dyr, jeger, bakgrunn osv. Ta med dette i politiavhør som er neste steg om politiet vi føre saken for retten. (Har ingen tro på at politiet tropper opp i retten uten å ha hørt siktedes forklaring). Når politiet har sett ditt syn vil sjangsen for rettsak ha sunket betraktelig. Om politiet likevel vil føre saken for retten er tiden inne for å skaffe seg advokat. Det kan også være en ide å sende inn min foreslåtte redegjørelse sammen med beskjed om at forelegget ikke vedtas. Da er det håp om at saken henlegges uten avhør engang.
  12. Som nevnt har jeg ikke disse i hende selv, men har fått oversent bildet fra en slektning som rydder dødsbo. At det kan være noe noe SOE-relatert er sannsynlig da den avdøder eieren var svært historieinteresert, særlig om kompani Linge, og han hadde nær kontakt med sabotøeren Torfinn Bjørnaas før denne døde.
×
×
  • Create New...