Jump to content

Skaubjønn

Members
  • Posts

    8,448
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    56

Skaubjønn last won the day on March 20

Skaubjønn had the most liked content!

About Skaubjønn

  • Birthday 06/10/1964

Recent Profile Visitors

5,086 profile views

Skaubjønn's Achievements

GreatGreatGrandMaster

GreatGreatGrandMaster (17/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1.6k

Reputation

  1. Jeg la den ut for 39. Mener den er verdt det. Får se hva markedet sier da. Den må jo ikke selges, men nå som jeg shiner på den nye Neptun drillingen blir nok denne parkert hos meg.
  2. Jeg har tenkt på det, men vil og kan ikke bruke mer tid på dette.
  3. Kikkertsiktet er utdatert. Men bra. Helt klare linser. 1,5-6 med retikkel tysk #4 fungerer til alt. Men uten lysprikk, og sidejustering må gjøres i montasjen. Helt greit å få til, litt gøy . Og nå er den innskutt og klar. egentlig perfekt børse. Men nå har jeg fler drillinger enn jeg noengang kan få brukt
  4. så mellom 15 Og 50 … . Ikke bare meg som synes det er vanskelig å prise denne tydeligvis
  5. Heisann. Jeg snuser på ei børse, og har full garderobe og behov for penger om jeg skal kjøpe. Det eneste jeg har hjerte til å selge nå er en Trumpf dural i 16-70 og 7x57R. Genial børse siden den veier 2,8 kg og har haglesikring på kolbehalsen og oppspenner til rifleløpet. Den er helt tight og fin, presisjonen er helt topp, og løpene er i Blitz og CRG stål, som er bra greier. Men løpsbunten trenger blånering (4000) og siktet er en helt utdatert Zeiss 1,5-6x38 (?) uten sidejustering. Siktet er innskutt og det går fint å bruke det, men det er jo fra tidenes morgen. Nye ringer til hakemontasjen koster 7500, og så må det nytt sikte til. Det kommer på drøyt 11 å få den blåner og med nye ringer altså, og så kommer sikte i tillegg. Markedet er underlig for tiden, men det ser ut til at rimelige drillinger selger. Men hva er en realistisk pris på denne? Det som taler for denne drillingen er helt klart vekta. Det som taler mot er siktet, montasjen og sliten blånering. Denne børsa er såpass spesiell at dersom det ikke er mulig å oppnå en anstendig pris for den så må jeg finne på noe annet.
  6. Takk, den var jammen ikke mye synlig!! Jeg hadde glemt denne. Nydelig våpen! Vekt på snaue 3,2 for rifla altså.
  7. Nysgjerrig, hva handler dette om? @amatør, du har svart på et innlegg fra 2020, uten å linke til innlegget?
  8. Godt innspill. Jeg har forsøkt sous vide på et rådyrlår, og det ble konsistens som leverpostei ja.. tenkte det ville funke med seigt kjøtt fra skank, men braissering er jo også nydelig.
  9. Ahhh der var jeg treig. jeg har en kompis som lager ribberull av rådyr. Og har laget hel ribbe i ovnen med godt resultat. tenkte å teste rådyrskank, langtidsbehandling i sous vide, men har ikke kommet så langt.
  10. Nei det har jeg ikke prøvd. Går det an, med en tynn rådyrribbe?
  11. Med dagens kronekurs skal man være heldig, og vite hva man gjør, for at det skal lønne seg å handle brukt. Jeg hadde ikke tenkt på det en gang for et våpen i denne prisklassen. Det koster 10 lapper å få sendt sakene hjem fra Tyskland nå...
  12. Jeg ba administrator om å lage en egen tråd om ståltyper, siden det er interessant generelt sett og ikke bare når det gjelder den Neptun drillingen jeg administrerer. Og her er den! Takk til @Ei tohi varjata:-)
  13. Kul detalj på baksiden av låsehendelen til kappa
  14. Godt innspill. Men for det første er stokken ferdig slipt, og jeg har ikke lyst til å ripe den med å pusse andre veien, Spesielt siden jeg må ned i 80 papir for å få vei i vellinga. Det spesielle med denne kappa er at den er så lett å ta av. Det går to kiler inn i den metallplata som holder innstikkløp og patroner som styrer kappa på plass. Det er bare å putten den på plass, så sitter den der den skal. Når kappa må skrus på plass så tar det tid å montere den og ta den av igjen, for å sjekke tilpasningen. Det tar ingen tid med denne kappa. Jeg satt den på, merket en linje med knivspissen hvor den nye kanten skulle gå, og slipte for hånd. Så var det bare å sette den på plass å sjekke. Må forresten ha en runde med tilpasning av pistolgrepsavslutningen også ser jeg. Bøffelhorn det også, og umulig å komme til når den er montert.
  15. Sliper med viskelær som slipeblokk. 80 - 240 - 400 papir. Lurer på om der går an å porefylle som på treverk? Det er jo et organisk materiale. ser organisk olje funker. Gøy å se at det finnes rarere forum enn vårt..:! Her oljes det børstehåndtak med stor Iver https://www.badgerandblade.com/forum/threads/care-of-buffalo-horn-handle.357225/
×
×
  • Create New...