Jump to content

knutis

Members
  • Posts

    1,350
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

knutis's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

  1. Pussig at det er tillatt med slagfelle til mårhund når det er blitt forbudt til rev pga faren for bl.a husdyr. Men er vel ikke alt man skal skjønne. Mårhunden er såpass stor at det er umulig å forhindre f.eks en dachs i å rote seg inn i fella. Like greit å bruke fangstbur eller bås. Da kan du i tillegg ta for eksempel grevling også. For å unngå andre dyr er valg av åte viktig. Plassering av fella er også viktig. Beverfeller plasseres gjerne der beveren har faste ruter. I kanaler den bruker for å komme opp på land f.eks. Dette er steder oter sjelden ferdes.
  2. Oppvaskmaskin - la de ruste litt - kaustisk soda - dye. Har du dårlig tid. Kun oppvaskmaskin, men da må regne med at de ruster raskt.
  3. Det som nevnes her er kravet til mårfeller, tilsvarende til mink er 70mm inngang. Røyskattfella er sannsynligvis for svak for mår og mink så dermed må du unngå at disse kan komme til. Regelverket spesifiserer ikke noe spesifikt krav når det gjelder røyskatt. Men prinsippet med inngangstunell er jo selvsagt lurt uansett med diameter omtrent som hullet på fella. Eller å plassere fella et sted hvor bare dyr på røyskattstørrelse kan komme til. Det er som du skriver ikke så mye annet enn røyskatt og mus som kan komme inn, men ha i bakhodet at større dyr som for eksempel katt og mår fint kan få en pote inn og utløse fella.
  4. Honning i pose av nylonstrømpe fungerer bra. Honningtamponger også. Og diverse kjøtt. Honning har lengre holdbarhet i mildvær. På Haugenfellene bør du være obs på at de kan være tunge på avtrekkeren. lett for måren å ta åtet da. Kan være lurt å file litt så de blir lettere. Sableoil er luktestoff. Ta litt på bomull, tøystykke, skjegglav eller lignende og heng like i nærheten av fella.
  5. Ettersom stokkfella ikke har inngangstunnel må vi gå ut fra at regelen er den samme som for slagfeller. 2 meter over bakken/fast snødekke.
  6. Det er ingenting i veien for å ha for eksempel to feller 20 meter fra hverandre. Gjerne med forskjellige åter. Heller det på en god plass enn ei felle på godplassen og ei på en håpløs plass. Terrenget bestemmer hvilken avstand som er best!
  7. Denne tråden hører jo med hver sesong! Ettersom ingen andre har startet den gjør jeg det, selv om jeg ikke har noen feller ute nå. Kanskje etter hvert. Legg ut fangstrapporter folkens! Og ikke minst bilder av settene. Gjerne med mår i. Mye å lære av slike bilder! Skitt fangst og husk kamera når dere sjekker fellene!
  8. Da må du sjekke med det lokale fjellstyret. Du bør eller også kunne få info om dette der du kjøper jaktkort.
  9. "I utgangspunktet er jakt med våpen ladet med blyhagl forbudt. Det er gjort unntak for jakt på følgende arter: li- og fjellrype, storfugl, orrfugl, rugde, jerpe, duer, ærfugl, skarv, kråke, ravn, skjære, nøtteskrike, trost, fasan, hare, sørhare, viltlevende kanin, rådyr, mår, mårhund, rødrev, røyskatt, grevling, villmink og ekorn, og under felling av jerv og gaupe. Unntaket gjelder også for jakt på gjess som oppholder seg på innmark, jf. friluftsloven § 1a." Sitat fra sidene til direktoratet.
  10. Noen som har prøvd duejakt i skogen med lokkeduer på gode blåbærsteder? Fant litt duefjær på blåbærtur i dag. Og det er lenge til det blir noe tresking av kornåkrene her!
  11. Det viktigste er å ha fella på riktig sted. Foring fungerer det. Blir måren vant til å finne mat kommer den tilbake.
  12. Forskning fra senere år bekrefter dette. Treslaget har lite å si. Det som har størst betydning er hvordan skogen er sammensatt. En kombinasjon av større trær med muligheter for skjul på bakkenivå er det beste. Skjørtegraner, einerkjerr, kratt, vindfall, ur osv.
  13. Hvis du googler rypesnare finner du sikkert oppskrift. Kun tillatt på rype og da kun i utvalgte områder.
  14. Skal du ha fella minst 2 meter oppi et tre kan den stå i åpningen. Skal du ha den lavere må fella stå minst 30cm inn og åpningen være maks 9cm. Fra fella inn til åtet 15-20cm.
×
×
  • Create New...