Jump to content

Lettrus

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Lettrus's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hyggelig tråd for oss Margolineiere - hold oss oppdatert. Jeg er superornøyd med min som jeg kjøpte billig. Matingen krangler litt med ammunisjon som er butt på kulen, med spissere kuler funker den gull.
  2. Hei, er det noen som vet hvor man kan skaffe 38 spesial billig ? Grunnen til at jeg spør er at jeg forleden kjøpte litt ammo: 9mm fikk jeg til ca kr. 1,65, mens 38 spesial kostet kr 3,80 og 357 magnum kostet kr. 3,90. Jeg reagerer på at det er så stor prisforskjell mellom 9mm og 38 spes. Etter å ha sjekket en del steder i utlandet (f.eks. DK), ser jeg at (uavhengig av pris i forhold til Norge) at det ikke er noe sted prisen på 38 ligger over dobbelt så høyt som for 9mm, vanligvis koster 38 ca. 10-30% mer enn 9mm. Hva er grunnen til at foskjellen er så stor? Jeg er klar over at 9mm har et stort volum, men det går jo en del 38 også, og volumet er ikke så lite at det forsvarer den store prisforskjellen. (inn til Norge vil vel frakt etc være ett fett om man bestiller en eller tre paller?) Jeg vil gjette på at det går langt mindre 357 magnum, men prisforskjellen ned til 38 er jo nesten ingenting. Tar jeg helt feil ? Kommentarer?
  3. Lettrus

    Dorer

    Hei, er det noen som vet hvor jeg kan få kjøpt tynne dorer i Osloområdet, kanskje et sett med diverse størrelser til å slå ut låsepinner på våpen? Jeg har sjekket Clas, Würth, Biltema og noen våpenbutikker uten hell.
  4. Jeg fikk nettopp en revolver fra Huntershouse og det gikk uten problemer. Tok etpar uker for eksportillatelse fra DK. Jeg hentet pakken på godssenteret på Alnabru hvor de også har tollkontor. Dessverre var ikke den hyggelige tollbetjenten noen våpenentusiast, så utfyllingen deres av ervervstillatelsen er blitt litt på tilfeldig. Regner med at det ordner seg med en telefon til våpenkontoret. Jeg skulle vært litt mer våken da jeg fikk papirene tilbake. Prismessig kom jeg ut ca likt som i Norge, men i Norge var det ingen som kunne skaffe den aktuelle revolveren innen rimelig tid.
  5. Det kan være en ide å nevne for naboene/lokal lensmann at det blir skyting, så slipper du at naboene blir urolige og ringer lensmannen som må kaste bort tiden med å rykke ut.
  6. Dersom skapet er høyt og smalt vil høyden på skapet fungere som momentarm når noen forsøker å vippe det opp fra gulvet. De boltene som gir best feste vil derfor være de i bakkant i bunnen og øverst på bakveggen.
  7. Mange skap kan leveres med nøkkel eller kodelås (eller begge deler) på bestilling, problemet er at kodelås ofte er langt dyrere, på de jeg sjekket ble det rundt 3000 ekstra. Jeg ville valgt gammeldags kodelås med hjul i stedet for de elektroniske, det er noe trygt over slik gjennomprøvd mekanikk og det er vel ingen små som klarer å ødelegge en slik selv om de leker lykkehjul. Alternativet et en egen nøkkelsafe med kodelås. www.psso.no eller www.safebutikken.no blant mange andre bør kunne hjelpe deg.
  8. Poenget med hårføneren er jo ikke å tørke læret, men å varme det slik at voks/fett trekker inn bedre, og at læret derfor blir mykere... Skomaker'n på byen her som tipsa meg om dette, og han mente samtidig at jeg burde være forsiktig med høy varme og direkte varme (f.eks var det ikke bra å sette skoene rett på et glovarmt baderomsgolv) Jeg bruker varmepistol (forsiktig) på mine m77. Kiwi skokrem i tykke lag, gjerne i klumper rundt sømmer etc, også forsiktig med varmen. Bare nok varme til at skokremen tørker inn. Pusser med tørr fille, og vann og søle preller av som ingenting. Jeg er mer redd for gummi og kunstoffdetaljer på sko mht varme, lær tåler jo stort sett ganske mye (sveisehanskene mine er av lær - uten sammenligning forøvrig). Jeg vil tro at mangel på skokrem lettere ødelegger læret og gjør det sprøtt.
  9. Lettrus

    Våpenskap

    Det er vel ikke krav til FG godkjenning lengre. Uten at jeg er helt sikker så er det vel en eller annen form for CE godkjenning som gjelder nå. Ihht den nye våpenforskriften gjelder (§ 83): "Med FG-godkjent sikkerhetsskap eller skap med høyere sikkerhetsnivå menes skap som er godkjent etter Norsk Standard NS 5089, INSTA 610 eller NS-EN 1143-1." Dvs si at FG-godkjenning ikke er nødvendig hvis skapet oppfyller de andre standardene, eller høyere. Selger/produsent vil kunne si hvilken standard skapet oppfyller, og om den standarden evt overoppfyller minstekravet. Svjv er INSTA en nordisk norm og EN europeisk. Jeg vil gjette på at de fleste europeiske produsenter kan vise til EN-normen, verre kan det være for amerikanske skap som kan følge amerikanske normer og derfor ikke være "godkjent" etter EN-normen selv om de oppfyller kravene. Sannsynligvis kan ingen klage dersom man har dokumentasjon som viser at den amerikanske godkjenningen minst fyller vilkårene etter den europeiske normen.
  10. Dette er også et triks jeg har lest om i flere hundebøker, men ikke har trengt å benytte selv. Ellers mener jeg at en trygg hund skal akseptere at du tar fra hunden maten mens han spiser, men det kan være et stykke frem dit (men det er ikke sikkert at hunden vil akseptere at ungene gjør det - det er kanskje heller ikke et mål). Ellers skriver du (trådstarter) at du har vært i kontakt med hundetrenere, men har de sett hunden og vurdert den, evt anbefalt et konkret opplegg? Noen hundetrenere har spesialisert seg på "vanskelige" hunder, f.eks. omplasseringshunder som tidligere ikke har hatt det så bra. Og de oppnår ofte gode resultater (fakstisk av og til i kombinasjon med lykkepiller) og kan gi en vurdering av om det er håp om at du kan stole på hunden. Det sikreste er selvsagt avliving, og med barn kan dere ikke ta noen sjanser, men det er jo greit å få en "professional opinion" først, da blir den siste turen til dyrlegen (om nødvendig) kanskje litt lettere. Lykke til.
  11. Og det er heller ikke et krav i samfunnet at fritidsinteresser skal være risikofrie. Hvor mange drukner årlig i forbindelse med båtbruk ? Hvor mange skader seg i andre hobbyer, fra fjellklatring og dykking til skitur i påskefjellet ? Uhell og ulykker skjer innen alle aktiviteter, våpeneiere har (forhåpentligvis) et bevisst forhold til risiko og søker å minimere den (sikkerhetsregler, våpenskap etc). Selv om dette også gjelder andre aktiviteter, vet i tillegg våpeneiere at de er "uglesett" og vil derfor som oftest gjøre seg ekstra flid for å unngå å sette hobbyen sin i vanry. Skyttere har også lagt til dels betydelig med penger og innsats i hobbyen sin, og de færreste vil risikere å få våpnene sine inndratt og derved være uten mulighet til å utøve interessen sin. De fleste skyttere aksepterer også at det er lagt strenge regler for skytesporten, så lenge reglene er fornuftige. Enkeltstående tullinger som setter eget og andres liv i fare finnes i alle hobbyer. Skytesporten har en fordel her ved at det meste av aktiviteten er organisert (man er avhengig av en skytebane, jaktlag etc.). Organisert aktivitet er den beste måten å sørge for at tullinger enten modererer seg eller i verste fall støtes ut, samtidig som organisasjonen har et ansvar for at det ikke utvikler seg en ukultur. Til slutt: Noen stiller spørsmålet "hva skal man med våpen, det har jo ingen nytteverdi". Rekreasjon og hobby _er_ nytte. Dersom vi skulle forbudt alt unyttig - fra charterturer til kunstmaling, ville vi få et mye fattigere samfunn. Hvem skal bestenmme hvor grensen skal settes ? Det finnes like mange meninger om hva som er nyttig som det finnes mennesker.
×
×
  • Create New...