Jump to content

Funtaz

Members
  • Posts

    364
  • Joined

  • Last visited

About Funtaz

  • Birthday 06/27/1989

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Funtaz's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Politiet unnskylder behandlingstiden, men sier det ikke er noe jeg får gjort. De ba meg også holde kontakt med kjøper direkte fremover. Utlånet er ikke utvidet utover de første 4 ukene, nei, så kjøper har pr definisjon vært i besittelse av et våpen han hverken har våpenkort eller utlånsavtale på i et halvt år.
  2. Hei Ønsker tips fra et kompetent miljø. Juli 2017 så avtalte jeg salg av en rifle med en kar på Sørlandet. Jeg bor selv i Innlandet. Jeg ønsket i utgangspunktet ikke å sende fra meg rifla før jeg hadde fått våpensøknaden i posten. Kjøper: "Pga våpenamnesti og ferie regner de med ett par tre uker til. Tiden går fort mot jakt da og skyteprøven også. Den andre jeg fikk i posten i dag skrev vi bare ett utlånbevis som politiet anbefalte pga lang saksbehandling. Men hvis du vil vente så får vi jo bare det.." Jeg forstod hans side av saken, og kontaktet selv Politiet for å få bekreftet at dette er en løsning som er ok. Så fremt han allerede hadde våpenkort og kunne legitimere seg, så kunne vi skrive utlånsavtale på maksimalt 4 uker. Hvis det var behov kunne denne utvides. Jeg laget en utlånsavtale, fikk pengene overført til konto, og sendte avgårde rifla. Opp gjennom hele høsten har jeg vært i kontakt med kjøper som sier at behandlingstiden fortsatt er lang. I november kontaktet jeg selv Politiet, og de kunne fortelle meg at, joda, søknaden hans ligger i bunken, men situasjonen var at søker allerede hadde veldig mange våpen registrert på seg, så de visste ikke om de kom til å godta søknaden. De regnet med en avgjørelse innen 1-2 uker. Det ble jul uten at søknaden hverken var godkjent eller avslått. Fredag 12. januar kontaktet jeg igjen kjøper, men han hadde fortsatt ikke hørt fra Politiet. Påfølgende mandag (denne uken) kontaktet jeg igjen Politiet, og status var fortsatt den samme, og de regnet igjen med behandling av søknaden innen 1-2 uker. Nå har det altså gått 6 måneder siden jeg avtalte salg av en rifle og sendte den avgårde, men den står fortsatt registrert i mitt navn. Det er jeg ikke interessert i lenger. Hva bør jeg gjøre? Kreve at kjøper returnerer riflen på hans regning, og tilbakebetale den avtalte kjøpssummen? Hva hvis rifla (og\eller lyddemper+kikkert) er i en annen tilstand enn når jeg sendte den? Bare vente til Politiet på et eller annet tidspunkt tar en avgjørelse om søknaden? Hva hvis den blir avslått? Jeg innser at jeg har opptrådt litt vel naivt og har tatt lærdom av det, men jeg vil få denne saken ut av verden en gang for alle.
  3. Funtaz

    Elgjakta 2012!

    Jakta var i utgangspunktet over for vår del i går, og jeg var heldig nok til å få skyte 3 av 6 dyr. Henholdsvis okse, ku og kalv. Idag fikk vi kontrabeskjed fra mottaket vi leverte kua og kalven - kua måtte kasseres på grunn av (ref. kassasjonsvedtak): "pyelonephritt og hepatisk lipidose". Hva er dette og er det noe vi som relativt ukyndige kunne(burde?) sett med det blotte øyet? Av 250 dyr levert ved mottaket i år var dette dyr nummer to som måtte kasseres.
  4. Jeg har ikke holdt meg oppdatert på hva som står skrevet i denne tråden, men jeg er ute etter en riflesekk. Jeg går rett på sak og lurer på hvorfor jeg skal velge din sekk, fremfor f.eks. en Eberlestock?
  5. Funtaz

    Elgjakta 2011!

    Dere festa vel tauet i bakbeina og?
  6. Nå er vel mye av kjøttet som brukes kebab såkalt MUK. Hvis du ikke vet hva dette er så prøv google
  7. Funtaz

    Elgjakta 2011!

    Utrolig skuffende jakt for vår del. Har kvote på sju elger, og har sålangt bare fått to(+ en hjort). Jaktlagene rundt begynner å bli ferdig, og nabolaget med kvote på 26 eller deromkring er også snart ferdige. Har en stygg mistanke om at ulven er i terrenget, i tillegg til at været ikke akkurat har vært det beste. Nå bærer det tilbake til skolen for min del, og dessverre er det langt unna jaktterrenget. Elgjakta er sannsynligvis over for min del i år.
  8. Funtaz

    Elgjakta 2011!

    Vi fikk en piggokse igår, og fikk vekta fra mottaket idag. 168.4kg! Kjedelig med ungdyr under 100kg. Hvor mye veier kalvene deres? 30?
  9. For et flott ord; tro hva det betyr???Har googlet (5 treff-alle om denne forskriftsendringen) og sjekket i 3 ordbøker. POD har her laget seg et nytt ord helt uten mening og igjen klart å lage en tekst som kan "misforståes". Flinke gutter dette
  10. Var med på å felle den første hjorten i terrenget her i nyere tid idag. Kun et fåtall har blitt felt i terrengene rundt de siste årene, men hjorten er virkelig på fremmarsj her. Så de første sporene etter hjort for 4-5 år siden, mens det nå er omtrent like mye spor etter hjort som elg. Dette er i Våler i Hedmark, østsiden av Glomma. Det ble en spissbukk(30 cm lange tagger ca.). Kan så lite om hjort, så lurer på hvor gammel den er. 1,5 år? 2,5? Vekta var ca 65kg. Gjennomskyting med Lapua Mega 10,1g 6,5x55. Bukken gikk rett i bakken og ble liggende, så skuddet var bra. Utrolig pent slakt i tillegg.
  11. Helt latterlig å se hvordan skogsfuglen oppfører seg under elgjakta. Man må nesten sparke dem unna stiene for å komme frem. Bra med stamfugl, men har fortsatt tilgode å se storfuglkull i terrenget jeg jakter.
  12. Funtaz

    Elgjakta 2011!

    Kun fått ei ku sålangt. Mangler okse og fem ungdyr/kalver(3 kalver og 2 ungdyr i utgangspunktet, men motsatt er greit det og). Bra med elg i terrenget, men vanskelig å få dem på post. Blåst en del de siste dagene, så noe av grunnen kan ligge der. Lukter vel menneske overalt. Hadde skuddsjanse på ku med kalv igår, men de kom i såpass stor fart så jeg valgte å holde igjen.
  13. Jeg har ikke noe problem med å se at en erfaren jeger og skytter løsner skudd i den situasjonen. Å bedømme situasjonen utifra filmen er vanskelig, og når alt kommer til alt er det jegerens vurdering som gjelder. Jeg var selv oppe i en lignende situasjon i går. Fikk ku og kalv på post i godt driv(omtrent som på filmen), ca. 40-50 meter fra meg. Det stod litt spredte trær rundt om der de kom, så jeg hadde ikke 100% rent skuddbilde hele tiden. Jeg er en uerfaren elgjeger, med kun èn elg på samvittigheten, så jeg valgte å holde igjen skuddet. Jeg vet at mange ville skutt i den situasjonen, men jeg var ikke på trygg på at jeg kunne løsne et godt nok skudd, og det er jo det som må være målet?!
  14. Funtaz

    Elgjakta 2011!

    I morgen braker det løs! Sekken er pakka og børsa er skutt inn. Lykke til, alle mann!
×
×
  • Create New...