Jump to content

Mausertrynet

Members
  • Posts

    195
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mausertrynet's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Reputation

  1. Har fått tibud om å kjøpe en så si strøken krag m1894 med org løp og alle deler nummerlike bortsett fra sluttstykket. Eneste er produksjonsåret. Den er fra 1920. Hørt at stålet brukt i kragen under disse åra var dårligere. Er det noe å bry seg om? Den kommer nok til å bli brukt en del om det blir et eventuelt kjøp.
  2. Fikk en militær pussestokk av en kompis. Kort, ca 70 cm. Den er reint stål med alu håndtak og fast pusseøye. Noen som vet hva gjenger/ Børster den passer til? Liker ikke at pusseøye er fast, ettersom den er et godt stykke bak på stokken vil jo enden av stokken vandre fritt å eventuelt kunne skrape borti løpsveggen.
  3. Det ser ut som disse kun var grønne på utsiden, kruttet er fint og rasler bra. Så da skyldes d nok ikke kruttet.
  4. Har skutt nå sikkert opp mot 1000 skudd av denne ammoen, å aldri hatt noe problem. Men opnet to pakker i dag fra 88, å disse var grønne og stygge. Samme som raufoss kronehylsen patronene ofte kan vere. Er dette et normalt tilfelle på super ammoen? Om jeg husker rett skyldes vel det krutt typen som blir brukt?
  5. Har kjøpt meg en halvauto nå, å hadde tenkt å bruke ag3 pussesett til dette. Altså de med plastrør. Eller er det noe jeg bør unngå? Ser ikke problemet med å bruke dem,men har tidligere Lest at de kan skade løp pga av at de samler seg drit og møkk som setter seg i plasten. De er jo såpass stive at man får dytta dem med børste inn fra kammeret av, sånn at man slipper å dra slangen over kroningen. Men siden den er plast har det kanskje ikke stor betydning om jeg drar den helt gjennom? Liker også løsningen med pusseøye så man kan tørrpusse våpenet før skyting. Som man eventuelt ikke får gjort med borsnake
  6. Fikk nå tilbake godkjenning på en valmet petra jeg har søkt om. Men lenger ned på arket står det skrivd følgende (Politiet gjør oppmerksom på at du har søkt om et våpen som må antas å bli forbudt når ny våpenlov trer i kraft. Forbudet vil da omfatte allerede tildelte våpentillatelser, men det vil bli gitt overgangsregler. Det er uvvist når den nye loven vil tre i kraft.) Vurderer da å droppe hele kjøpet.
  7. Mausertrynet

    Krag kasse

    Det står skrevet at det blir trykktestet med (profesjonelt transducer trykkmålingsutstyr) alle testene ble faktisk utført i kragen de lagde ladninger til. Uansett var det ikke stor forskjell mellom trykk på rano supern og gamle raufossen fra 1918. Da var det også tatt ut den loten med høyest trykk av de eldre patronene
  8. Mausertrynet

    Krag kasse

    Leste nylig litt om rano super, å ifølge ladeboken fikk de i snitt et trykk på 3160 bar med patronene Makstrykk for krag er satt 2950. De målte også trykk i diverse arme ammo og den som ga høyest trykk var en lot fra 1918 som ga 3310 bar. Trodde rano var innenfor makstrykk? Eller er det noe jeg har misforstått? Da nærmer den seg jo samme trykk som armeammoen? Altså trykk som ble brukt i krag før det ble satt en maks begrensning.
  9. Har endt opp med å kjøpe norma jaktmatch. De skyter jeg som de er å har norma hylser til lading senere. Skjønt det som at dette er fabrikkammo trygg i krag.
  10. Ok, da blir det til det. Gjelder dette for all 8x57is ammo? At man kan redusere kruttladning med 10% så er det trygt i krag? Ser det som det som best å kjøpe ferdigrulla å redusere ladningene i vert fall. Om du ikke har andre forslag? Kjøpe alt nytt blir dyrt for trening
  11. Skal bare bytte krutt. Så har jeg også gode hylser til lading senere. Billigere enn å kjøpe nye hylser og kuler.
  12. Tenkte bare bruke dette som trening, skal ikke greie anslagverdien med den kula, bare om det er trygt å ta samme ladedata for denne selv om det er annen kule, men vekta er den samme?
  13. Tenkte å kjøpe inn litt ppu 198grs forså å trekke å lade til moderate ladninger. Kan man bruke ladedataen til 196gr oryx til denne? Er vel et generelt spørsmål om man kan bruke samme ladedata på kuler i samme vekt, uansett om det er helmantel eller blyspiss? Kikka litt på S&B patronene også men endte på ppu så har jeg hylser til lading
  14. Der så er det nok grunnet prisen, får hylser med tennhette klare til lading for bare noen øre stk. Men her til lands hadde nok ikke blitt lønnsomt uansett. Syns bare det var et intressant tema Mener forresten at disse ikke er korrosive
  15. linker til videoer angående temaet https://www.google.com/search?q=loading+swedish+blanks&rlz=1C1GCEU_noNO820NO820&sxsrf=ALeKk029Ol2dmrH1V_hngpcVgj20YO_E2g:1583332451666&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjl396ChYHoAhXPrIsKHYphBlMQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1272&bih=593#imgrc=VJnpjmoao-Z16M https://www.youtube.com/watch?v=tUdncpRSqBk&t=165s Virker som det er et populært alternativ i statene. Men det med den svenske treproppen.
×
×
  • Create New...