Jump to content

Kricofanten

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kricofanten's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

  1. Som sagt ovenfor har jeg diverse fra Ravnø allerede, men sikler nå intenst på ei sånn Pro Guide jakke. Har så vidt prøvd den på, og den virket veldig god. Noen som kan bidra med erfaringer?
  2. Jeg har i noen av mine mange svake øyeblikk kjøpt noen ting fra Ravnø. Først ut var Sabotør-jakka i ventile. Den er jeg veldig fornøyd med. God passform og stoffet er bedre enn jeg hadde trodd. Det blir litt stivt og fælt hvis det blir skikkelig vått, men jeg hadde aldri trodd at bomull kunne håndtere så mye regn. Jakka blir våt, men du blir ikke søkkvåt. Har ikke brukt membran-jakkene mye i jakta etter at jeg kjøpte denne. Eneste jeg lurer på er glidelåsene under armene. Det er egentlig ikke behov for dem - dette er ikke ei membran-jakke og ikke så tett at de trengs. Glidelåsene gjør jakka tyngre, stivere og mindre lydsvak. Og så gnager de på riflestokken når jeg bærer rifla på skuldra. Mulig disse glidelåsene forsvinner snart. Fordi jeg var så fordøyd med jakka, kjøpte jeg også buksa da den kom. Stoffet er det samme - veldig bra. Buksa har veldig kraftige forsterkninger nederst og i baken. Bra for slitestyrken så klart, men den blir tyngre og stivere og mindre lydsvak. Hele glidelåser i siden har mye bra ved seg, men de er også stive. Og buksa er LANG i beina. For de av oss som er litt kortere bygget, var det bare å få kortet dem ned. Men det finnes jo råd med ei pølse som er for lang. Nå nylig ble det ei Huntsman-skjorte. Nydelig stoff og passform. Veldig glad i den. Eneste skåret i gleden er at det står «Made in China». Ikke det at det gjør noe, men siden de sier at produktene dere er laget i Europa var det jo litt skuffende. Kjøper norsk av en grunn. Og så ble det er sånn Bino Harmess. Ikke prøvd i felten enda, men har satt i kikkerten hjemme og sett litt på den. Denne er jeg ikke helt overbevist om. Kvaliteten virker ikke helt overbevisende. Plastspennene virker billige og sprø. Mulig de holder bedre enn jeg tror. Og detaljene virker litt sære. Noen sidelommer som er så små at jeg ikke får inn fingeren. Skal gi den en sjanse i høst, men her lukter det Finn.no. Har en annen kikkertsele fra KUIU som jeg er veldig fornøyd med, så kan være den overlever. Venter fortsatt på ulltrøya som Ravnø kommer med, og gleder meg til å prøve den. Skal fortsette å støtte opp under Den innsatsen de gjør for å skape et norsk merke med skikkelig jaktbekledning, selv om jeg altså ikke er 100 % fornøyd med alt.
  3. Mange gode tips her, takker. Men si meg: Tåler gjengetapen så høye temperaturer? Har handler locktite men ikke fått prøvd den enda
  4. Takker for svar. Jeg er i tenkeboksen. Locktite 222 vil nok bli prøvd ut. Har aldri tenkt på det med overflaten på gjengene. Frister lite å kappe, gjenge og investere i ny demper, men vi får se hvor denne historia ender
  5. Den mest brukte rifla i våpenskapet er en Sauer 202 i 30.06. For noen år tilbake fikk jeg snauet av løpet noen få cm og satt på en a-tec CTM demper med 14x1,5 gjenger. Fin og nett demper, men løsnet under skyting og ble derfor liggende i skapet. I fjor tok jeg tak i meg selv, solgte demperen og kjøpte en ny, nå en a-tec hertz. Skjøt inn rifla og brukte den på et jaktfeltstevne i vinter. Det fungerte bra. Men så sist uke var jeg på banen. Skjøt et par treningsrunder og deretter storviltprøven. De fem skuddene til prøva satt innenfor kravet, men med overraskende stor spredning, og da så jeg det: demperen var løs. Jeg mistenker at demperen løsner når rifla blir varm. Kan det stemme? Finnes det noen lure triks jeg kan ty til? Vet at 14x1 kanskje sitter bedre, men vil helst ikke kappe og gjenge igjen. Våpensmia lager en demper som skal være selvstrammende. Noen som har erfaring med om det virker i praksis? Muligens er gjengene på rifla ganske enkelt for romme. Er det noe jeg kan gjøre for å gi mer friksjon?
  6. Se det! Mange takk. Er verdt en pils, ja!
  7. Er ny her på Kammeret og søker litt hjelp. Har anskaffet et aldri så lite oppussingsobjekt, en Krico 902 deluxe. Etter en tur til Våpensmia på Dokka begynner det å likne på noe, nå gjenstår bare en masse puss. Men: noen som vet hvor jeg kan få tak i instruksjonsheftet til rifla? Eller like bra: noen som kan fortelle meg hvordan skjønnheten kan plukkes fra hverandre (bakstokk og sideplatene)?
×
×
  • Create New...