Jump to content

kulkanin

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kulkanin's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Takk. Føltes som kommentarfeltet på nettavisen her, litt morsomt, men mest irriterende.
  2. Men det er jo en høring som er 5 år gammel? Status: Ferdigbehandlet Høringsfrist: 08.06.2012
  3. Godt å høre. Skal innrømme at jeg ikke har lest hele tråden...
  4. Vet dette er en relativt ganmel tråd, men kan det være en ide å kjøpe lyddempere nå for å unngå evt. Kommende registreringsplikt/forbud? Husker det var en del hamstring av dempere på 90 tallet da lovendringen kom den gangen... Tenker jeg tar en tur på xxl på mandag...
  5. Slik eg les det har ikkje trådstarter eigne skytevåpen frå før. Då er søknadsgebyret 860 kroner. Eg ville heller anbefale å først søke på dei våpna han skal få frå sin far, då kostar søknaden ingenting. Når han så får våpenkort på dei handvåpna, søker han på resten og betaler berre 430 kroner. Så får ein sjølv vurdere om evt ventetid er verdt dei 430 kronene ein sparer. Det er korrekt, jeg har ikke våpen ennå, men det var når jeg snakket med min far om at jeg hadde begynt i pistolklubb han nevnte at han hadde noe liggende som jeg kunne få, da han er for gammel til å bruke de selv. Min far bor 60mil unna, så det er ikke snakk om å frigjøre plass, han er forøvrig godt over 70 år, så hans dager på skytebanen og på jakt er vel over. Når du skriver så forstår jeg det som at så lenge jeg har 6 måneders aktiv skyting så kan jeg søke om å få pistol og revolver som forskudd på arv, og at det da ikke vil koste noe? Det er jo verdt et forsøk. Får jo litt ammo for en tusenlapp.
  6. Takk for info. Jeg kommer nok til å søke på vanlig måte når det gjelder pistol og revolver, da jeg tenker det blir enkleste/raskeste måte å gjøre det på. Når det gjelder andre våpen og evt. arv så kommer jeg nok til å ta det når den tid kommer. Har forøvrig skumlest https://www.politi.no/vedlegg/lokale_ve ... gg_476.pdf og ble en del klokere av det.
  7. Tusen takk for alle svar. Det er fortsatt noen måneder til jeg har vært medlem av klubb lenge nok til å sende inn søknad, men da har jeg informasjonen jeg behøver når den tid kommer.
  8. Hei, og takk for informativt svar. Jeg har ikke 22 ennå, men har sett på en s&w mod 41, så det var en positiv overraskelse når min far sa at han hadde en han ikke visste hva han skulle gjøre med. Går det å søke bare på kaliber for 9mm? Jeg leser litt forskjellig rundt om kring, men er som sagt ikke sikker på om det blir walther/glock eller kanskje en sig? Ennå noen måneder til jeg kan søke uansett, men ville bare vite hvilke muligheter jeg har. Han har også en del rifler, der er det en 22 winchester lever action, som jeg har brukt gjennom hele barndommen, som jeg kunne tenke meg å beholde pga affeksjonsverdi, da er det vel bare jegerprøve som skal til (men det er vel feil forum å ta akkurat det spørsmålet på). Tror jeg får be om en gjennomgang av våpenskapet hans neste gang jeg er på besøk, tror han har en del sjeldne saker som kan være fine å holde innenfor slekten.
  9. Hei! Jeg har mulighet for å arve noen våpen, og lurer på om det er noe spesielt jeg må tenke på. Skyter for øyeblikket 22lr, men har ikke eget våpen. Min far begynner å dra på åra, og vil kvitte seg med det han har. Det er snakk om en 22lr og en .38 - begge smith&wesson, den siste en revolver. Saken er at de to våpen jeg selv vil ha, er 22lr (so far so good) og en 9mm. Finnes det noen måte å ta over .38 uten å spolere muligheten for å senere kjøpe en 9mm? Er det spesielle regler for å arve våpen, jeg ønsker å bruke .22 altivt, mens .38 blir medt for affeksjonsverdi. Kan jeg søke om 22lr, .9mm og .38 samtidig? Om jeg får 2 våpen av min far så har jeg økonomi til å kjøpe en 9mm, kikker da på en glock 19 (kjenner glock fra forsvaret) eller walther ppq (mistenker at denne passer mine små hender bedre) Banen jeg skyter på er bare godkjent for 22lr, så jeg må nok melde meg inn i en ny klubb før jeg sender våpensøknad. Stemmer det at man kan søke på 3 våpen uten at det koster mer enn 1 søknad? Har også forsøkt å finne info om feltskyting og ppc, men det er mye døde linker rundt om kring, noen som kan gi meg en pekepinn til relevant info? Siste spørsmål - det er 2 løp med til s&w .22, det ene er 7 tommer, det andre er 5,5 eller 6. Finnes det restriksjoner på løpslengde i konkurranser med 2lr? Har lyst til å gjenge opp det ene løpet for demper, men vil gjøre det på det mest ukurante løpet.
×
×
  • Create New...