Jump to content

tuna

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

tuna's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. tuna

    U.S. Survival AR-7

    Prøv et google søk etter Marlin 70 PSS..
  2. Alle vil være vel enig i at å skyte en jaktkamerat blir tatt ille opp, både av den som evt blir truffet, men ikke minst av den som har skutt. Om signalfarger kan minske denne sjansen er jo det en billig forsikring! Jeg bruker signal caps på all jakt. Under elgjakta er det nå påbudt for alle drivere i vårt jaktlag med signalvest.
  3. tuna

    Ejektor

    Ejektorene kaster kun ut patroner som er avfyrt. Om du knekker hagla uten å ha skytt, blir de ikke kastet ut. Om du kun skyter et skudd, er det denne som blir kastet ut.
  4. Var en step-by-step reportasje på dette i Jakt eller Jeger bladet i fjor engang. Kan rote litt i skuffen min i morgen å se hva jeg finner.. Ellers laget elmo en fin tråd her: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=21&t=11115 Ikke akkurat liten og nett.... men flott var den
  5. Takk for smart handletips! Så ikke denne tråden før igår, og var redd jeg var for sent ute.. Jeg besøkte den lokale elkjøp butikken her i Arendal i går, og selv om jeg fikk beskjed om at tilbudet kun gjaldt forrige uke, hadde de flere på lager, og jeg fikk den til tilbudsprisen. Tror ikke jeg kjøpte den siste... Testet den såvidt sammen med min Hunter radio, og som det er nevnt tidligere passer mic og musling rett i samme koblinger. Første inntrykket var meget bra! Veldig fornøyd med en, -tilsynelatende, god handel!
  6. @ Hand, du har helt rett Jeg måtte forstørre original bildet for å se det, men det stemmer, det står ELG der! Da er det altså belgisk! Takk for god hjelp!! Drister meg til å mase litt til: Er det noen som kan si noe mer om våpenet, eller tipse om egnede nettsteder? Har skjønt såpass at generelt så var belgiske våpen rangert ganske lavt i forhold til andre eldre europeiske våpen..
  7. Takk for svar. Har søkt og googlet men ikke funnet noe mer info. Inskripsjonen ELG finner jeg ikke, men med tre personer som mener den er belgisk får jeg ta det som en foreløpig konklusjon
  8. Har gjenfunnet et gammelt våpen som sikkert i 30-40 (?)år har vært veggpynt hos mine besteforeldre og deretter tilbrakt flere år i en fuktig garasje. Våpenet er dessverre så rustent og ødelagt at det har i beste fall kun litt affeksjonsverdi, men har alltid lurt på hva dette egentlig er. Med sitt løvehode, glassøyne og utskjæringer har jeg tenkt at det kun har vært en form for dekorasjonsvåpen, men etter å ha funnet det igjen nå ser jeg at mekanismen fungerer/ har fungert og det finnes noen stempler både på løpene og ved hanene. På grunn av rusten er det vanskelig å tyde alle stemplene men har prøvd å ta bilder av dem. Alt metall har gravyre, på avtrekker bøylen er det et rådyr, og på begge sidene er det dyremotiver. Håper noen kan si noe om våpenet og alder..
  9. -Eller har den falt i bøtta med hvitmaling... Hvordan var det igjen, var de hvite med sorte striper eller var de sort med hvite striper, eller var det noe med høna og egget...
  10. Skal ikke gå for langt OT, men siden du spør: Cesanberg, en stille og sjenert Kammerat , også fra sørlandets perle, har laget en imponerende "koffertinnredning". Han tilgir meg sikkert en liten henvisning: http://www.ar15.com/forums/topic.html?b=3&f=4&t=292695&page=1 Se forøvrig tråden Innredning av pelicase: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=14&t=10518&p=104331#p104331 @mgroven, artig tråd, jeg følger spent med på fortsettelsen. Jeg hadde samme ambisjoner som deg med en ordinær 700 SPS. Kjøpte en brukt Remington CDL trestokk, som jeg modifiserte med sag, fil, sandpapir og sparkel, men ønskene og evnene var på en måte ikke på samme lag, og den endte opp som en tung uferdig jækel, som jeg til slutt ga opp.. Resultatet ble ny rifle og en ferdig bedddet stokk Mitt nå henlagte CDL prosjekt:
  11. Om du tåler verbal tyning, er faktisk Remington 597 en bra pakke. Jeg har selv en slik med tung pipe og den har både bra presisjon samt bra funksjonalitet. Men de fleste fraråder og kjøpe 597'en. Om det er fordommer eller dårlige erfaringer skal være usagt, men mye våpen og mye moro for pengene er det ihvertfall.. Komplett pakke med optikk og demper bør være mulig innenfor budsjettet ditt på 4K..
  12. Uten at jeg kan svare på hvorfor så virker ikke direkte linken hos meg heller, men om jeg går inn via http://www.messe.no og deretter klikker inn på linken til Villmarksmessen, kommer siden opp uten problemer...
  13. Må bare føye meg inn i rekken av måpende tilskuere. Er vanvittig imponert. I tillegg virker alt gjennomtenkt og spesialisert for oppgaven.. gleder meg til å se den ferdig og på vannet, selv om det er synd at tråden snart er slutt... Men, om vi trekker en tidslinje fra trådens start til i dag, er det mye som tyder på at du rekker en til før fellesferien
  14. tuna

    overlevelsesboks

    Jeg har også allltid med meg førstehjelpsaker og litt ekstra i tilfelle.. Ikke like innholdsrik pakke som luftkjøleren, men godt å se at det ikke bare er meg som tenker "i verste fall.." Tror likevel jeg hadde fått problemer med å forklare fem kondomer for fruen i det jeg reiser en uke på fjellet. Øhh de er til å bære vann i.. - Ja, Særlig! Men ideen med kondomene var bra, det har jeg aldri tenkt på.
×
×
  • Create New...