Jump to content

orlogs

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

orlogs's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

6

Reputation

  1. Jeg har en Browning International som jeg har fått montert en picatinny skinne på med tanke på rødpuntsikte. Skinnen er montert slik at den ikke følger sliden i rekylbevegelsen. Jeg har prøvd et par billige rødpuntsikter beregnet for luft, men de klarer ikke å holde innstillingen selv med den lille .22 rekylen. Jeg kan ikke forsvare å kjøpe et sikte beregnet for 9mm - er det noen som kan anbefale et sikte til max 2000,- som tåler rekylen fra en .22 uten at det påvirker sikteinnstillingen ?
  2. Nå har du vel allerede kjøpt en så jeg er sikkert for sent ute. Jeg er nok oppvokst i en annen tid, for da jeg skulle skaffe meg den første i 1965 var utvalget heller magert og økonomien tilsvarende. Som nybakt befal i Sjøforsvaret hadde jeg som tjenestepistol en Kongsbergbygget Colt 11.25, og den var jeg god venn med - gjorde det etterhvert temmelig bra i konkurranser. Det hjalp nok at jeg var instruktør på Artilleriskolen og hadde gode kolleger i "våpenbua" og defror hadde rikelig tilgang på ammo. Som første våpen kjøpte jeg en spansk Star Sport .22lr - det var hva økonomien tillot. Fungerte rimelig bra, men ble ikke det helt store. For ikke lenge siden fikk jeg den "totalrenovert" til Spesialpistol - og det fungerte over all forventning. Men dengang var våpenloven mer liberal (det er den blitt igjen) og jeg kjøpte meg en til (brukt), en HiStandard Sport King - som jeg ble veldig god venn med. Men så ble jeg nok hektet på det som i båtverdenen kalles "3 fot syken" og jeg måtte ha noe grovt. Alle mine eldre marinekollegene skjøt S&W Masterpeiece i .38, men det hadde jeg ikke råd til. Og så slo cowboy-faktoren inn så jeg kjøpte en Ruger Blackhawk .357 magnum. I VM program var den nydelig, spesielt i duell hvor den automatisk pekte i sentrum. Men single-action var ikke greit på felt, så den ble byttet i en Colt Diamonback .38. Etterhvert ble det vanskelig å få tak i gratis .38 i marinen, det var 9mm som kom. Da gikk jeg til Søylen i Bergen og så at jeg ville ha en 9mm som ikke alle hadde (kollegene kjøpte Neuhausen). Det ble en fransk MAB PA15 F1 - en fantastisk solid og nøyaktig sak som jeg bruker den dag i dag. Så fant jeg ut at jeg måtte finne en annen .22, og dels grunnet nysjerrighet og dels økonomi ble det en Margolin. Etterhvert ble den nedgradert til "plinking" og gjenget for lyddemper. Som konkurransepistol ble den erstattet av en Browning International 2 som igjen ble erstattet av en rørtang - Walther GSP, som fortsatte er i flittig bruk. Hva var poenget med alt dette skriveriet ? - Kjøp det du har lyst til gitt budsjet, test og råd. Ha et åpent sinn og og morro, bytt og/eller utvid våpenporteføljen ut fra lyst og økonomi. Ha et åpent og lekende sinn. Hvis du da ikke kun sikter mot toppen av pallen - da er det nok de dyreste rørtengene som trengs.
  3. Synet er ikke lenger hva det var og for å holde skikkelig fokus på forsiktet har jeg lagt på det et lite fokuspunkt av hvit bengalakk - omlag et knappenålshode størrelse. Noen som vet om dette er brudd på noen bestemmelse ?
  4. God kveld. Jeg skyter konkurranse med en eldre Walther GSP. Under hurtigskyting synes jeg den blir litt vel "livlig" og setter derfor på en 65 g løpsvekt. Under presisjon og duell blir den litt vel fremtung med vekt og jeg skyter da best uten løpsvekt. I dag hadde vi en livlig diskusjon under kaffepausen på pistolbanen: er det tillatt ut fra reglementet å sette på løpsvekt underveis i konkurransen, eller må pistolen være uforamdret hele konkurransen - og er påsetting av løpsvekt egentlig en "ombygging" ? Det ble ingen konklusjon og reglementet sier heller ikke noe om dette - så vidt vi kunne finne ut. Hva mener dere om denne problemstillingen ?
  5. RIP. En veldig god fagmann - bygde om en gammel Star .22 til en meget funksjonssikker og nøyaktig spesialpistol for meg.
  6. God kveld. Jeg står i ferd med å kjøpe en .22lr for VM fin, NAIS og hurtigpistol og har en Walther GSP fra 1984 på hånden. Har foretatt en del prøveskyting og det funker bra. Prisen er grei og jeg tenker å koste på meg et Rink-grep. Det jeg lurer på er om en såvidt gammel pistol har en funksjonell rest-levetid som forsvarer kjøpet ? Siden jeg er pensjonist og godt opp i årene gjelder det å finne det optimale forholdet mellom pris, pistolens levetid og min egen resterende funksjonsdyktighet. Noen med erfaring med Walther ?
  7. God kveld. Jeg står i ferd med å kjøpe en .22lr for VM fin, NAIS og hurtigpistol og har en Walther GSP fra 1984 på hånden. Har foretatt en del prøveskyting og det funker bra. Prisen er grei og jeg tenker å koste på meg et Rink-grep. Det jeg lurer på er om en såvidt gammel pistol har en funksjonell rest-levetid som forsvarer kjøpet ? Siden jeg er pensjonist og godt opp i årene gjelder det å finne det optimale forholdet mellom pris, pistolens levetid og min egen resterende funksjonsdyktighet. Noen med erfaring med Walther ?
  8. Siden jeg er pensjonist og skyter konkurranser i V73, burde jeg vel egentlig ikke kjøpe noen ny pistol siden de jeg har fungerer OK. Men jeg er ikke helt fornøyd med de jeg har - de er produsert i 70-årene og selv om de er påliteligheten selv mangler de noen finesser bl a på avtrekksmekanismene. Min kone synes det er meningsløst å kjøpe det hun kaller "dyre hullemaskiner", men hun er på gli. I dag har jeg vært hos en våpenhandler og håndtert den nye "Hammerli x-esse SP expert", som har fått stålramme. Helt greie sikter men litt uvant avtrekk - det er "to-trinns". Det har jeg ingen erfaring med. Noen som har meninger/råd ? Forøvrig er den pistolen absolutt en kandidat så langt. Grepsvinkelen er også viktig for meg - jeg er "oppvokst" med Colt 1911 i 11,25 (tjenestepistol i marinen i min tid der) og foretrekker absolutt noe rundt den vinkelen - 110 grader tror jeg. Bortsett fra det er driftssikkerhet viktig. Pris bør være under 20.000, men om det er gode grunner for overskridelse får jeg heller kutte ned på rødvinen. Noen som har gode råd ??
  9. Jeg så til min glede at det er åpnet for å eie et våpen pr skyteprogram om en som meg er mosjonsskytter - altså ikke lenger slik at om et våpen kan benyttes i flere programmer kan en ikke søke om flere. Men så begynte jeg å lure på om jeg har misforstått noe: Skyteprogrammene som arrangeres i "!min" pistolklubb er VM, Standard, Hurtigpistol, NAIS og Felt. Så skytes disse både i fin og grov, samt spesialpistol/revolver. I tillegg har vi jo variasjoner innen feltskyting. Kan jeg da virkelig søke et våpen i alle disse programmene, eller defineres "program" annerledes i lovens forstand ?
  10. Jeg har lett uten hell etter noen som kan produsere et anatomisk skjefte til min grovpistol. Neppe standard (MAB PA15 F1), så det må være en som kan snekre en. Noen som vet om noen ?
  11. Prøver å legge ut bildet en gang til - Star Mod F Sport ombygget til spesialpistol
  12. Jeg har nettopp fått tilbake en .22lr Star Sport F, etter at den er bygget om til å passe i kassa for spesialpistol. Veldig fornøyd med resultatet, men som ventet ble den mer kilen på ammo. CCI standard gir utkaster/mating problemer. Thunderbolt går stort sett, men med en og annen funksjonsfeil som gjør at jeg ikke vil bruke den i konkurranse. En high speed fra RWS fungerer helt knirkefritt, men blir i overkant dyr for meg til mengdetrening. Noen her som har anbefalinger til "god og billig" (hvis det finnes) high speed ammo ?
  13. Tar du på deg en slik jobb med Star'en (det er en FR Sport) og evt til hvilken pris ? Den trenger også litt tuning av avtrekket og, om det ikke blir for dyrt, gjenging for lyddemper.
  14. Jeg har to slitte men fortsatt trofaste travere i .22lr , en Margolin MCM og en Star Sport F, som jeg ikke bruker mer men ikke har hjerte til å kassere da de har vært med meg siden jeg begynte å skyte. Derfor lurer jeg på om det kan være bryet vært å fa bygget om en av de til å passe i kassen til "spesialpistol". Mekanisk har de nok potensiale for videre tjeneste, men det kommer an på om det finnes en børsemaker som kan bygge om en av de, og til en realistisk pris. Alternativet er at jeg kjøper en Ruger som går i kassen, men her er affeksjonsverdien også en faktor. En det en børsemaker der ute som tar utfordringen ?
×
×
  • Create New...