Jump to content

Finskstøver

Members
  • Posts

    323
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Finskstøver's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Dette er hva jeg er uenig i M67 En jakthund er per definisjon, ikke en arbeidende hund. @ høggern, jøss jeg som trodde jeg var et lovgivende organ? Du gjentar jo bare mine essensen i mine to siste innlegg i tråden @ Geir S og Vingemutteren, tror dere det er noen spesiell grunn til at det hovedsaklig er på de vestlige lengdegradene disse "problemene" oppstår? (jeg tenker nå, kun på jakthunder)! Kan det ha noe med tradisjon og uvitenhet å gjøre? For å spore av enda litt til, så ser vi jo eksempler på "frykten" for hjortejakt med hund, enkelte plasser på Vestlandskysten
  2. @ Vingemutteren Uttalelsene dine er så spissformulerte at folk oppfatter meningene dine som at jakt/trening med løs hund er et brudd på loven. Hva du mener angående hundehold, er heldigvis revnende likegyldig.
  3. Vis meg paragrafen du henviser til her, for den har jeg enda ikke klart å finne. Båndtvang fra 1 april til og med 20 august derimot, det finner jeg mange steder.I denne saken er jeg enig i at bonden har sitt på det tørre, da det ifølge info i media, er langt fra første gangen hundene angriper sau. Avlivningsmetoden med kjepp, syns jeg dog ikke noe om. http://www.lovdata.no/all/hl-20030704-074.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank (Kortet ned et gruelig laaaaaaaangt sitat. Jegermeistern.) Om du tar ut en paragraf av et lovverk så kan du muligens få det til å stemme, men denne paragrafen blir jo fort slått ihjel av unntakene (gjelder ikke i denne saken), men er et eksempel til de(m) som mener det er 100% båndtvang året rundt! 9. Unntak fra sikringsreglene Båndtvang fastsatt i eller i medhold av §§ 4, 6 og 7 gjelder ikke for a) hund når den brukes i reindrift, b) dressert bufehund når den brukes til å vokte storfe, sau eller geit, c) hund i aktiv politi-, toll-, militær- og redningstjeneste eller under trening eller prøving for slik tjeneste, d) hund i aktiv bruk som ettersøkshund etter såret eller sykt vilt, e) særlige bruksformål, avgrensede områder eller nærmere angitte hunderaser eller hundetyper eller for hunder som har særskilt trening, når dette er fastsatt av kommunen ved forskrift eller enkeltvedtak. Ved dette kan kommunen bl.a. legge ut et område som dressurområde for hunder, dersom samtykke som nevnt i § 8 første ledd foreligger, f) hund når den brukes for jakt, jakthundtrening og jaktprøver mellom 20. august og 1. april eller når båndtvang er fastsatt i medhold av § 6 annet ledd bokstavene c, d og e. Hund som nevnt i første ledd bokstav a til d eller i bestemmelse som gjelder særlige bruksformål etter bokstav e, kan på en aktsom måte slippes slik det er naturlig ut fra bruksformålet. En hund som nyttes som jakthund eller er under trening eller prøve for dette, kan slippes på en aktsom måte slik det er naturlig ut fra bruksformålet, når dette ikke er strid med viltloven eller regler om båndtvang. Det samme gjelder for trening og prøving av ettersøkshunder.
  4. Vis meg paragrafen du henviser til her, for den har jeg enda ikke klart å finne. Båndtvang fra 1 april til og med 20 august derimot, det finner jeg mange steder. I denne saken er jeg enig i at bonden har sitt på det tørre, da det ifølge info i media, er langt fra første gangen hundene angriper sau. Avlivningsmetoden med kjepp, syns jeg dog ikke noe om.
  5. Ta en tur til en bonde som har søye med lam snartest, ta med hunden inn i fjøset, søya ordner biffen og i 9 av 10 tilfeller har du en sauerein hund!
  6. Så det at både politi og falck har sendt FOD en oppfordring om å levere tilbake hunden, teller ikke for deg? I mine øyne, så stiller FOD seg her over Politi og Falck noe som er helt latterlig. FOD gjør sikkert en god jobb i 99% av tilfellene, men da bør dem for pokker ha baller til å rydde opp, når dem driter seg loddrett ut! Ifølge FOD så er ny eier informert, men ønsker ikke å levere Shira tilbake, tro det eller ei.
  7. Hadde dette vært en av mine hunder, hadde jeg fort blitt kriminell her. Folkene på FOD skulle hvertfall fått sitt å stri med, det er sikkert. Håper tips dukker opp så noen finner ut hvor bikkja står, da håper og tror jeg, den "plutselig" er hjemme hos sine rettmessige eiere. Har en stukket av ei gang, så er det jo fort gjort at den "kan stikke av igjen"!
  8. Kan bare snakke for meg selv, men jeg har valgt den rasen jeg har mest troa på og som har dominert mest i prøvesammenheng. Harehunder er vel den jakthunden som er mest utsatt for rovdyrproblematikken, da jakta varer fra september til februar og at hunden helst skal gås med jevnlig. Folk som bor i områder hvor ulven har fått rotfeste, faller da fort ifra. Vi kan sikkert ikke bare skylde på ulven, men at det er en stor del av problemet og at antallet "norske harehunder" hadde vært større om det ikke hadde vært for ulven, er helt sikkert. Så kan vi spør oss selv da, hva er viktigst å ta vare på her i landet? Våre norske nasjonale hunderaser, som på verdensbasis er utryddingstruet, eller den "russiske ulven" som finst i flere ti talls tusen litt lengre øst i europa.
  9. Siden du ikke kjenner personen(e) så kan det være mye her du ikke vet! Jeg kan gjerne si det samme om deg, at ønske du fremhever om å skyte noe som gjerne er familiens og små barns kjæledegger, fordi de kan komme til å gjøre eventuelle "sprell" (forklar gjerne hva du legger i ordet sprell), gjør deg uskikket til å ha våpen.
  10. Du kan jo prøve å ta en prat med eieren, før det skjer noe, fremfor å søke rundt om du kan skyte bikkjene?! Makan til holdninger!
  11. Det er som med bil, du hører på svevet når noe er gromt, jeg kjører heller en flott X5 med stor motor, enn en tikkende og fuskete gammel fiat!
  12. Du har rett i det meste her Ranger, men de stiller vel ikke gratis på jaktprøver? På utstillinger stiller de for den symbolske sum av 1 krone, men dette gjelder kun utstillinger i regi av NKK, som ikke går veldig ofte. Kryssningsprosjektene er for å utvide avlsdatabasen ja, uten innkryssningene Hygen, Halden og Dunker har hatt, av Finskstøver og Hamilton, så hadde rasene vært i ruin.
  13. Vel, de to beste Dunkerne i NM i år, er X hunder fra forskjellige kombinasjoner mellom Finne og Dunker. Hygen´en på NM har også Finskstøver bakover i stamtavla (mens de to siste Dunkerne (har samme Hamilton hannen bak seg, bakover på tavla). Så hva som blir brukt mest kan vel diskuteres?
  14. Skjønner at du har skikkelig greie på dette med jaktprøver, sånn som du beskriver Finne (en hund med "full los" på både fot og tap) vill bli slått ut på en jaktprøve og ikke sanke losminutter, så den kommentaren faller på sin egen urimelighet. Så kom gjerne med hvilket grunnlag du har for å komme med denne kommentaren. 13 av 20 hunder i NM var Finskstøvere, og to av Dunkerene som stilte var X hunder med Finne som en av foreldrene. Når de Norske hunderasene har krysset inn hunder så har de hovedsaklig valgt Finne, det er vel en grunn til det, de ønsker jo ikke akkurat å senke kvaliteten på rasen.
  15. Misunnelsen er som vanlig større en kjønnstdrifta når det gjelder jaktprøver. Noen hører ditt, andre hører datt. Personlig mener jeg at om en ikke har baller til å legge inn klage til prøveledelsen(for det foreligger eller har aldri blit lagt inn noen klage), så bør man holde seg for god til å spre rykter i etterkant også. Når tilogmed en moderator her på kammeret bidrar til ryktespredningen, ja da blir man ikke annet en oppgitt.
×
×
  • Create New...