Jump to content

Nellik

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Nellik's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Reputation

  1. Det beste er bare å rense tønne ofte. Da kan man bruke magnum og 38 sp om hverandre. Hvis man ikke rense det ofte, blir det en ring av bly som blir vanskelig å få ut. Jeg ser det som en unødvendig løsning med en ekstra tønne, men svarte om det er løv.
  2. De som ikke tåle en varm hylse i naken elle andre steder er en potensiell fare for andre og bør finne et annet hobby for.sikkerhets skyld. Man må kunne undertrykke impulsen til å peke våpen i utrygg retning når det er litt vondt noen sted. De som har sveist elektrisk vet at må lide litt å få resultater. Jeg har vaslet nybegynnere for akkurat sånn type situasjon, men vet aldri hvordan de reagerer når de få en hylse i nakken.
  3. Grepet bli sikkert lettere å tilpasse siden du ikke trenge å krone og bytte kornet (hvis det stemmer hva du skriver om 4'', hører litt langt ut for meg.). Man har også vektkrav. Noen må bore hull i grepet av en roundbutt i '.357 ' til å klare 1000 gram kravet. Kan meg ikke forestille at en squarebutt klarer det, og i tillegg passer i boksen.
  4. Enig med geco5 at mer erfaring gir en person bedre mulighet å vite hvordan skutet virkelig var. Skyt 5000 ganger med.22 før du konkluderer.
  5. 0,2 mm variasjon høres ikke mye ut for meg. I min pardini treffer kuler rifling med 29mm. Alle mine kuler er langt under 29 mm å ikke få matefeil, bare roundnoise fungerer med Col av 29 mm. Har heller under 29 mm enn litt over. Har ikke opplevd noe rare ting (overtrykk'tegn) med col av 27 mm og Vit n320 4,0 grain.
  6. Jeg hadde levert denne til en profesjonell våpensmed, hvis han går av av seg selv med sluttstykke frem, i istedenfor prøver å fikse det selv. Da kan han også se på matenfeilen. Hver skyter er ansvarlig for at sin våpenene fungerer trygt og feilfritt.
  7. Min 9 mm trenger ikke så mye puss. Det er bare kammeret som bli litt skiten. Og området som ligger bakk. Resten av løpet ser helt fint ut, aldri har jeg sett noen kobberester. Man kan skyte minst 500-1000 skudd før det gi noen mening å pusse den observer jeg. Olje sitter fremdeles hvor det skal. Ammunisjonen og magasin fjæren er så pass kraftig at du man ikke får en funksjonfeil på grunn av dårlig puss. Klarer ikke å se det bli upresist heller. En revolver tønne og en finpistol trenger mye mer puss enn en 9mm. Vasker man bilen etter hver man har tatt en kjøretur? Man kan gjøre det men..
  8. Jeg må si at jeg har ikke hatt problemer, etter jeg snudde fjære som Frenzy81 skrev.
  9. Lurer litt på hva gjelder hvis klubbvåpene trenger å bli tatt med til en approbert stevne, så medlemmer uten egen våpen kan låne de. Skal den ene styremedlem utskrive utlåne beviser til f eks en andre styremedlem, som fikk oppgaven til å ta våpene med i bilen eller er det unødvendig?
  10. Nå har jeg opplevd mange ganger matefeil som da skjer på felt (6 kuller). Har byttet ut fjærer, kjøpte en ny magasin, smøring av magasin. Prøvd noen ulike type .22 ammo, ikke så lett å konkludere siden det skjer stor sett i konkurranser og det skjer ikke så ofte. Har noen teorier eller tips for en mer driftsikker løsning for en pardini? Kjøpte en tilpasset magasin fra en norsk forhandler for 6 kuler, som jeg har brukt over ett år. De passer bedre i den. Nylig var det kule nr 2. De står skrod, så sluttstyke går ikke frem. Før var det kule 3 eller 4. For en moment trodde jeg ammo fra rws club var løsningen, men jeg bruker dem bare til konkurranser, som gikk feil på begge starter dette år i felt.
  11. Vernebriller koster bare en hundrelap og bli sett som forbruksvarer, de av glass eller kjøpt i sportsbutikker er dyrere. Brillen har beskytet øyene til sønnen din, det er viktigere enn penger. Jeg tror du står litt svakt her men du kan levere ammo tilbake og kreve erstatning for dem. Har selv oddelagt noen dyre sportbriller til sykling, det er sure penger. Har aldri opplevt en hilsesprenging selv men bruker vernebril fra Jula til 150 kroner. Jeg kjøpte hos xxl fiochi 115 gr denne.vinter, har ikke opplevd problemer med de jeg har skutt.
  12. Har brukt blykuler rundt denne vekt og h&n 115 grain. For presisjon er det viktig å ha dem i .356.
  13. Fungerer fremdeles med 3,5 grain N320 i min gt9, men nøyaktigheten går nedover. Det blir vanskelig å slå folk som skytter med .32 med 8 eller 10 sekunder i felt, kommer også an på størrelse av figurene. Nais grov går fint, siden da må du minst bruke 9mm og da skytter alle med 1 hånd.
  14. Man må ikke tro på alt man leser men 100 skudd uten problem er ikke akkurat en test nok å kjøpe et våpen på. Hva med 1000 skud, hvordan er avtrekk, hvordan er det å skyte med den på en avstand av 25 meter? Har møt flere som kjøpte noe billig har skudd noen ganger og interesse for skytesporten hadde forsvunnet, jeg tror mest at de bli liggende lang bakk andre. 25 meter er vanlig avstand som hurtig programm er og flere felt skyver. Men det er bra å være åpen for noe nytt, men tenk deg nøye om og helst prøv den først spesielt når få andre har valgt den.
×
×
  • Create New...