Jump to content

terracan

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

terracan's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har en A.bolt som er kresen på mating av Lapua Mega i cal. 6,5 (ferdig ammo). Andre som bruker samme jaktkule og opplever at tuppen på kula støter mot flaten før kammeret? Jeg mistet magasinet i bakken for en tid tilbake, og delene haggla. Etter jeg fikk det sammen er bunnplata på magasinet litt slarkete. Klarer ikke å huske om jeg hadde samme problemet før det skjedde, men det er jeg nesten sikker på at det var. Har hatt samme problemet med andre rifler og Mega, og da ble løsningen å dreie kanten en tanke.
  2. Enklere blir det vel ikke, kjøper den. Takk!
  3. En gammel Tikka LSA 55 får nytt liv. Stokken er siklet fri for lakk og ny olje er smurt inn med stor ømhet og kjærlighet.. Så har jeg tatt avgjørelsen på å duracoate kasse og pipe. Finner litt overflaterust og generell slitasje over det hele. Når den nye aimpoint micro er matt svart så vil det bli bra med en ny overflate Hvilke alternativer er det for å tette hullene etter åpne sikter? Har prøvd det jeg eier og har av skruer, men får ikke noe til å passe. Er dette enste alternativ, å sette i skruer for så å file det ned? Eller eksisterer det remedier som fyller godt og tåler duracoat over? Alle forslag taes i mot med takk.
  4. Hei. Har arvet en nydlig Tikka LSA 55 som jeg holder på å pusse litt på. Ut i fra spor og skru hull i låsekasse, noen som kjenner til montasje for Aimpoint Micro. Ønsker så få komponenter som mulig mellom Aimpoint og kasse. Har Optilock noe som passer Tikka og Aimpoint? Takk foro evt. erfaringer.
  5. Noen som har erfaring med å montere hel picatinny rail. Skal det limes, eller er det nok å bruke skruer med loctite. Regner med railen blir sentrert når det er snakk om 4 skruer? Ser på youtube at det både slipes og limes. Er dette nødvendig i kaliber 6,5x55. Er snakk om en Browning A-bolt hvor railen er tilpasset A-bolt med lang kasse. Takk for svar!
  6. Hei kammerater. Kan noen hjelpe meg med å svare på noen spørgesmål. Skal oppdatere min Browning a-bolt med tanke på montasje og skinne for kikkerter. Når kaliberet er 6,5x55, har jeg da lang eller kort kasse? Bruker i dag Leupold QRW ringer på weaver klakker. Finner bare hel skinne til a-bolten i alu. Kikkerten som bli ny til sommeren er en zeiss 6-24x56. Skyter med demper, så det er ikke rare rekylen. Noen med erfaring alu. Vs. stål. Med tanke på vekt på kikkerten og rekylen i nevnte kaliber. Har god erfaring med QRW når det gjelder å bytte kikkerter. Med skinne blir det kanskje enda bedre
  7. Noen som har prøvd UV-lykt som er bergnet på å "lyse opp" blod. Tenker tanken i forbindelse med ettersøk og undersøkelse av skuddplass. Kun i de tilfeller det er gitt disp til lys når jeg går for viltnemda. Noen som har prøvd?
  8. Hei. Kan du si hvor du kjøpte stokken, og til hvilken pris?
  9. Noen som har en detaljert beskrivelse (kanskje bilde) av utløsermekanismen til revebås?
  10. Noen som har høstet (passer godt den ) erfaringer med Scirocco ll i dyrekropper i aktuellt kaliber siden tråden stoppet? Vurdrer å prøve 165gr Scirocco ll. Ganske enkelt for å prøve noe annet en 13g Mega, og for å få følelsen av noe mindre krum kulebane. 95% blir sendt avsted mot hjort på Vestlandet. En og annen elg håper vi også på. Prisen frister litt i forhold til A-frame. Takk for evt. erfaringer
  11. Takk for svar. Det er nok pistring og dårligere bandundegenskaper jeg frykter mest. Målet er ikke at den skal bli en topp løshund. Men dersom amnge opplever at det kan gå ut over oppførselen i bånd, så blir det nok ikke prøvd
  12. God dag folkens. Jeg er så heldig å ha en god bandund. Svart elghund på 2 år. Fungere veldig bra, og har hatt veldig fine fellinger og opplevelser med henne på skogen. Jeg jakter 95% alene i skogen/fjellet etter hjort. Men så hender det oftere og oftere av jeg og bikkja blir invitert på elgjakt. Sikker mye pga. hunden Nå er fristelsen så stor med å sette på GPS og prøve henne som løshund. Noen jeg snakker med sier at det er bare å prøve, uten fare for å "ødelegge" bandunden i henne. Andre sier at de hadde de aldri tatt risken på. En krok tror hunden vill utsette seg for risiko fordi hun er vandt med å kunne gå helt inn på dyr (død) uten at de sparker. Har noen gode eller dårlige erfaringer med dette. Er så klart klar over at andre raser er bedre til dette, men svarthund har vist seg som dugende løshunder på elg også. Hunden har en veldig god syke, ut far det jeg kan tolke. Slapp henne sammen med en jÄmthund på fjellet for noen uker siden. Fikk tårer i øynene når jeg såg hvor stort hun koste seg Butikken har fått inn ny forsendelse av Astro hjeeeelp!
  13. Vet noen hvilken styrke det bør være på batteriene. Tenker på hva som er optimalt i forhold til sendestyrke. Eller er det slik at jo større jo bedre, som fruen sier
  14. Bruker tørrbatterikasett til jaktradioen. Lafayete micro 3+ Noen som har bedre peiling på volt og ammper en meg som vet hvilken styrke det bør være på oppladbare batteri til radioen. Bruker 6 stk AA batteri.
  15. Fredag rusla en liten ti-tagger forbi posten min. Måneskinn og mye snø. Så avgjørelsen var tatt før jeg satte meg, Smell på. Bukken stoppa på 60 meter etter litt grynting. Sikta på bogbladet og bukken hoppa rett opp før den rusa 30 meter inn i noen busker etter smellen. Supert tenkte jeg, traff der jeg skulle. Men den var ikke helt klar for å legge seg, selv om den halta godt da den sprang litt. Siden det var på natt så sendt jeg avgårde ei kule til for å ikke måtte lete i alle busker før jeg fant den. Datt med det samme da. Avgårde barst det ned for å slakte. Hummøret var det ikke noe å si på, men da "frakken" var av kom svetteperlene i panna. Lader Lapua Mega 200 grain i .30-06. Kula hadde truffet beinet og knust hele foten. Men den hadde ikke gått gjennom og videre inn i maskineriet. Hadde den gjort det, hadde hjetet vært blåst i filler. "Har jeg satt kula feil vei", tenkte jeg? Kan virkelig en tynn hjortefot stoppe den kula. Alt av bein var knust, men ikke en splint hadde rørt sidebein eller kjøttet. Har skutt tre dyr til med samme medisin i helga med god virkning. Får ikke helt tanken ut av hodet, hva skjedde?
×
×
  • Create New...