Jump to content

22Svendsen

Members
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

22Svendsen's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

8

Reputation

  1. Renapur Skinnbalsam vekker til live tørt lær meget bra, holder liv i det også... Seig guffe som lukter honning. Når læret har mettet seg, bare tørker du av det som eventuelt ligger igjen på utsidene. Renapur Skinnbalsam – Qvi.no
  2. 22Svendsen

    Canik Rival

    Presisjonen er upåklagelig. Avtrekket er meget godt. Ikke helt det samme som Q5 match, som jeg synes kanskje har det beste strikerfire avtrekket (av de jeg har prøvd..) Caniken er i alle fall ikke veldig langt unna. HAr den ikke selv, men har skutt en del med en kompis sin. God pistol, mener nå jeg, selv om jeg aldri helt har likt plast pistuser, like godt som skikkelige pistuser.
  3. Har kun meget gode ting å si om Milrab. Handlet der flere ganger, aldri noe problem, selv med varer som kommer fubar. Fikses fort som bare det.
  4. Du må nok sende de en mail, spørre om å få byttet kaliber. Pleier å være en lettvint sak. Du får en mail som du må skrive ut og ha som vedlegg til søknaden. En 38 special søknad gjelder ikke for 357, da det ikke er samme patronen. Andre veien kunne nok vært mer mulig, dog får man ikke 38 special på en 357 søknad heller, uten å ha snakket med snuten først.
  5. Funker som bare det. De går godt, presis og greier. Ikke noe spesielt negativt å si om den, annet enn det som alle enkeltskudd børser i designet lider av.
  6. Ikke 100% sikker, men er ikke harehegn ulovlig? Var noe på tv, for en tid tilbake, om et harehegn i Enebakk som ble stengt og harene skutt iallefall. Eller tar jeg helt riv ruskende feil? Uansett, jag inn hunden der det er greit med hare. Problematikken med klovvilt kan du etter min erfaring vente litt med. Se om bikkja er interessert i de eller ikke. Min Haldenstøver har aldri vist noen interesse for annet enn hare og rev. Dog foretrekker den hare og vil gjerne slå over om den går på revelukt og finner seg litt harelukt. Funker fint for min del. Han har aldri dratt etter, eller vist spesiell interesse for klovvilt i det hele tatt, bortsett fra at han var litt ivrig på å spise litt elgemøkk da han var liten. Etter noen bestemte nei, ga han seg med dette. Mulig det gjorde at klovvilt ble uinteressant? Erfaringen sier også at å gå alene, uten andre hunder eller mennesker, er viktig til å begynne med. Da blir ikke bikkja interessert i noe annet enn å jobbe. Etterhvert kan man ta med seg noen og se hvordan det går. Har selv slitt litt med Birger der, han har vært litt vel ivrig på de som har vært med, men det er nå i ferd med å gi seg. Nå skal det sies at Birger er voldsomt glad i folk, helt til han slår over i skogsmodus. Når han endelig kommer over dit så er det lite som får han vekk fra det han driver med.
  7. Churchillen er nok helt grei den. Om den er mest solgt i Norge eller ikke skal jeg ikke mene mye om, men vil påstå at om man finner en god gammel hagle på finn.no eller lignende, så får man et grommere våpen til samme pris som nye. Påstanden jo eldre jo bedre er ikke mye feil. En god gammal Merkel eller Browning B25 er vesentlig grommere enn ei ny hagle til ganske mange tusinger. Er man heldig kan man snuble over slike for pent under ti tusen spenn. Kjøpte en Merkel 200 i fjor, for fem tusen riksdaler. Kosta på den like mye i oppussing, og har så ei hagle som funker som bara det, og man kan være stolt av.
  8. Liggende, både med 357mag og 45/70. Uten reim, kan da leke at man er en cowboy snikskytter
  9. Ble litt usikker på om Tinnitus skriver at 17 HMR ikke kan brukes på rev, det kan brukes på rev. Regner vel med at jeg har en brainfart og han mener 22 LR, for det er ikke ok på rev. Ville anbefalt en kombi som våpen nummer tre for din jakt. Ville heller fått tak i en ok hagle og en CZ 455. Til CZen kan du få deg 17 hmr og/eller 22 wmr for jakt på lengre hold og hare og bittelitt større dyr. 22 LR kan brukes til billig trening og morro. 22 wmr og 17 hmr kan brukes på toppjakt, lengre hold osv. Hagla for skikkelig harejakt og fuglejakt. Kombi ser og høres litt lurt ut, men kan bli litt klønete til tider. For haglejakt har du bare ett skudd, går man rundt med tanker om å bruke begge løp, vil man gjerne ha et sikte i veien for hagleskytinga. Har selv et par kompiser som sverger til kombien sin, og for all del det funker for de. Fordeler har det jo. Ser man en jerpe man ikke kommer skikkelig innpå for et hagleskudd, har man alltids rifleskudd med og. For meg funket det ikke. Ble aldri helt komfortabel med det. Er såpass "sært" at det kan være lurt å få prøvd først.
  10. Losby,Rælingen og Blaker er de jeg vet om som har brukbare avstander. Blaker har vel opp til 600m tror jeg. Det lengste holdet på Rælingen er bra langt det og.
  11. Har litt Federal ett eller annet med kobber som jeg ikke bruker... om det er av interresse.
  12. Akershus/Romerike Rælingen 22Svendsen pm Rifle, gjerne skikkelige kalibere som 45/70 (rettvegga) Erfaring for det meste på rettvegga kugutt kalibere, 223 mm
×
×
  • Create New...