Jump to content

pererik

Members
  • Posts

    513
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

pererik last won the day on February 27 2019

pererik had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pererik's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post

Recent Badges

180

Reputation

  1. Kun for at jeg ble nysgjerrig og ikke vet, måtte jeg søke litt på det. M28x2 som Mauser bruker har maks innerdiameter på 26,2 Ser man på Tikka T3 også på Wiki har den 1" gjenger med 1-16 i stigning, som er veldig fingjenget, men uansett er Ytter diameter 25,4 millimeter. Det betyr at det er teoretisk mulig, men det forutsetter at hullet er midt røret, for å si det sånn En børsemaker svarer jo fort, feks Ing.Hansen pleier å svare på sånt på telefon.(jeg har stilt han mange dumme spørsmål)
  2. pererik

    260rem

    ja, N150. Med raskt krutt som n150 kan det noen ganger ta flere skudd før farten øker i ny pipe, i motsetning til type N550 etc har jeg erfart. Men piper er jo individuelle, så ingen garanti for at den kommer opp uansett.
  3. pererik

    260rem

    Bergerkula har kortere bæreflate enn 130DL. Syns uansett 780ms var litt lavt på 60cm+ løp. (du har og skrevet 70cm) Har fått 820-830 i flere 66cm løp med 36gr og 130DL
  4. NRL22 serien over dammen ble visst nylig vunnet med en standard T1x. Hørte skytteren i en podkast nylig (The shooters mindset en av de siste 6 episodene) Han hadde lite å klage på med rifla, bortsett fra at magasiner var forbruksvare, men så skjør han mange titusen skudd i året også.
  5. Takk for alle svar. Jeg lander på å ikke skyte denne ammoen og vil heller ikke gi de bort. Må jeg slakte alt, eller kan jeg levere det til f.eks politiet, evt andre instanser?
  6. Min teori er en kombinasjon av sprø messing og romslig kammer. Fabrikkpatroner er jo alltid presset til minimum mål, for å kunne passe i alle rifler. I motsetning til hjemmeladning der man presser til hylsene bare akkurat kamrer og sånn sett ikke får plass til å sprekke hvis messingen er sprø. Lapua sine fabrikkpatroner lages av hylser som glødes og er myk og fin, men om det er sånn hos alle produsentene vet jeg ikke. Irriterende å ikke kunne gjenbruke hylsene i et så pass spesielt kaliber
  7. En kompis rydda et gammelt hus og fant diverse gammel 30.06 ammo. Er dette noe jeg kan skyte opp eller er det farlig på noen måte?
  8. Hadde en Swaro Z3 3-10x42 jeg vurderte sende inn og og få tilsvarendeBRX retikkel til. Det var mulig og ikke så kostbart, men planen ble endret så det ble aldri noe av det. Fantastisk kikkert om du finner en med det retikklet du ønsker, muligens må du over dammen. https://www.eurooptic.com/PDF/swarovski-brx-reticle-manual.pdf når det er sagt finnes der smekre kikkerter med kompensator og mill retikkel. F.eks https://jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-kikkertsikter/razor-hd-lht-1/vortex-razor-hd-lht-3-15x42-hsr-5i-mrad eller denne https://skytterlinken.no/kikkertsikte-ffp-3-24x42-ir-f
  9. Takk for alle svar, linker og tolkninger
  10. Hei, En eldre slektning har fått inndratt våpnene side ifm en tilståelsesdom for fyllekjøring og lurer nå på om og når han kan kjøpe våpen igjen. De 3 våpnene inndratt har ikke verdi på noen måten og han regner de som tapt, men han er bonde og skulle gjerne hatt en hagle igjen for skadedyrbekjempelse type Kråke. Dommen har i utgangspunktet noen formidlende momenter fordi mannen var i en medisins tilstand typen illebefinnende, mest sannsynlig pga diabetes. Han vet ikke han har kjørt, men hadde samtidig bare en promille på litt over 1. Fikk derfor lav straff med bare 6mnd uten sertifikat og liten bot. Han har klaget 3 ganger til forvaltningen, men får det samme svaret fra den samme saksbehandleren , at de vurderer han som en som ikke bør ha våpen(dømmekraft). Han har også via advokat klaget til høyere organ nå, (litt usikker på hva dette heter) og har fått svar at det er 11mnd behandlingstid. Er der noen regler eller retningslinjer man kan slå opp i for å finne ut om det er vits å håpe og evt hvilken tidslinjer snakker vi om her. Setter pris på alle innspill og svar
  11. 35-36gr N150 (830-840ms)på 130GT har vært i typisk i 66cm løp
  12. Støtter det som sies om at 37 gr er litt hot. Jeg og en skytekompis endte rundt 35-36gr N150 (830-840ms)på 130GT og da fikk Normahylsene et litt lengre liv.
  13. Så lenge de kammrer går dette fint og hylsene former seg til kammeret. Ville ikke brukt de hardeste ladningene på første skyting.
  14. Alle er vi forskjellig så det kan godt være dette er noe for deg. Jeg hadde en slik på min langholdsrifle til å finne blinken, men etter ca et års bruk tok jeg den av igjen. Mulig det var rødpunkten som bidro, men jeg ble ihvertfall bedre på å finne målet, så idag vet jeg hvor jeg skal peke mye mer intuitivt.
  15. ang 143 bondstrike ville jeg prøvd N570 om du har det på hylla. Hvorfor, kun fordi 140Accubond like det veldig godt og for meg er de veldig lik, men du må nok bruke dropptube eller vibrere de litt for å få plass til nok.
×
×
  • Create New...