Jump to content

Vampyrjeger

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vampyrjeger's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei Er det noen som vet om haglechoker er universelle, altså kan man for eksempel bruke en Beretta choke på en russisk Bajkal hagle? Jeg trenger nr.4 (størrelse 1/4 - 0,25) Ble idag fortalt at man skal bruke størrelse 3 og 4 ved bruk av stål på jakt. Altså 1/2 og 1/4 - 0,50 og 0,25. Kan jeg dra i butikken og kjøpe en hvilken som helst choke eller må jeg ha til denne hagla / merke?
  2. Glemte å nevne: Rekylfjær som sto i pistolen var ca 3 cm kortere enn den jeg kjøpte fra Brownells. Synes dette var veldig mye. Men det ser nå ut til å fungere.
  3. Hei alle! Takk for mange gode tips! Dere har vært til meget god hjelp for en amatør-skytter! En liten oppdatering siden sist: Har testa rundt i overkant av 500 skudd siden siste melding fra meg og har nå ekstremt få tilfeller av problemet jeg hadde. Det har vært klatt med ca 10-15 av disse. Dette etter mye grundig rengjøring. Har også skiftet rekylfjær så det kan absolutt være noe her. Det må sies at hvert fall 300 av disse skuddene var CCI Standard. Har også testet Eley Sport, CCI Minimag, SK og Winchester Lazer uten problem. Ca 50 skudd av hver av disse sistnevnte.
  4. Mye bra tips her! Skal teste masse forskjellig ammo og ta en skikkelig kontroll av kammer, utdrager, magasin, og fjærer. Var også mye ammo nevnt her som jeg ikke kjenner til, det vil bli spennende å prøve! (Har prøvd CCI Minimag, gikk godt men et par som trøblet der også). Eneste som ikke har feilet til nå er Eley Club og Eley HV. Skutt 50 av hver uten problem, selv om det ikke er nok til å kvalifisere som en «test». Nå nærmer det seg sommerferie så da blir det mange turer på banen! Holder tråden oppdatert underveis om ammo-oppførsel etc.
  5. Begge deler har skjedd. At sleiden har smekket igjen med ny patron og kilt tomhylse, men også at den ikke har henta opp ny patron. Men, i de aller fleste tilfellene så er det det at den ikke kaster ut tomhylsene før en ny patron blir matet, så blir det krasj inni der. Igår hadde jeg et tilfelle hvor tomhylsa sto fast i kammeret og jeg måtte vippe den ut med knivspiss. Noe sier meg at kammeret bør brosjes, men hvordan kan kammeret plutselig bli «deformert» i mangel av et bedre ord? Våpenet er i følge selger lite brukt siden det var nytt i 2010 (cirka). Når det gjelder CCI så synes jeg den er billig og bra. Har ikke sagt noe annet. Det er den ammoen jeg liker best til nå hvis man ser vekk ifra Eley Club.
  6. S.O.N: Nå har det seg slik at denne pistolen er ikke valgt bare pga utseende eller pris. Jernet koster tross alt 20k ny i butikk, så billig er den aldeles ikke. Kostet meg 10-lapper brukt. Den ble valgt fordi jeg utelukkende hadde hørt positive ting om denne fra erfarne skyttere, fra forskjellige pistolklubber. Og jeg er ikke ute etter en Pardini eller Morini som ser ut som om de er fra en annen planet, dog gjerne dette blir kjøpt ved en anledning senere når jeg faktisk har lært meg å skyte og kan delta i konkurranser etc. Som en bra begynner-pistol har jeg blitt anbefalt denne SW41 på det varmeste. Og jeg er i god gang med testing. Renser denne nå etter hver gang, og skal bestille en ny rekylfjær for å se om det kan være noe her. Kan også være at kammeret bør brosjes. Har idag testet ca 200 CCI SV skudd og av disse så hadde jeg vel ca.7-8 tomhylser som «jammet» / kilte seg. Det virker som om sleiden smekker igjen før hylsa har blitt kastet skikkelig ut. Ellers så er våpenet lite brukt og gjerne den må «innkjøres»? Vi får se. Det er mye billig «jalla» ammo der ute. Pr. nå er det CCI SV som har funka best. Høyhastighet ammo er ikke anbefalt i pistol nevner noen her?
  7. Tusen takk for mange gode svar! Her har jeg mye å teste ut, har til nå prøvd en del forskjellig ammo og det er uten tvil tørre fettfrie som funker best. Så det var tabbe å teste subsonisk med fett. Men men, nå har jeg nettopp kjøpt 500 CCI SV som skal testes i morgen!
  8. Hei Takker for gode svar! S.O.N: Problemer med å kaste ut hylsa samt å drive ny patron inn i kammeret. Tomhylsene blir kilt fast av sleiden, som om den ikke kaster ut hylsene raskt nok før sleiden driver ny patron inn i kammeret slin at disse treffer hverandre. Har også vurdert om jeg skal skifte fjær som du skriver. Før rengjøring så kilte 90% av hylsene seg. Etter rengjøring er det snakk om 10%. Tror konklusjonen er at våpenet trengte en skikkelig rens, skifte fjær, samt bruke korrekt ammunisjon. Ikke fettete patroner for dette sammen med kruttslam ender opp som en grøt som du skriver.
  9. Hei Har et teknisk spørsmål om kaliber 22 pistol. Har fått meg en Smith & Wesson modell 41. Har kjøpt denne brukt. Våpenet er lite brukt og tydeligvis sjelden eller aldri rengjort. Nå har jeg hatt problemer med at samtlige typer ammo jeg har prøvd har kilt seg eller har hatt matningsproblemer. Etter en kraftig rengjøring er pistolen nå rimelig pålitelig da jeg kun har fått problemer med ca 10 av 150 skudd idag. Det jeg lurer på er: Er det noen her som vet eller kjenner til at S&W 41 er kresen på ammotype? Har hørt at CCI SV er å foretrekke. Noen som har erfaringer med dette? Typer ammo jeg har prøvd: Topshot CCI SV Winchester Eley Club Eley High Velocity (Black) Fiocchi CCI Minimag RWS Subsonic (denne er full av bivoks og skal aldri brukes igjen i pistol !) All voksen samler seg og fører til at hver hylse kiler seg. Prøvde denne kun for å teste. Bruker denne vanligvis på salongrifle. Har hørt at subsonic ikke er gunstig i halvautomatvåpen, erfaringer? Av alle disse typene er det Eley som har vært mest pålitelig, men disse har en prislapp på godt over 100-lappen for 50 stk. Tips tas imot med takk!
  10. Da kan jeg videre si at jeg ser at jeg har skrevet feil plass, men har også fått svar på det jeg lurte på vedrørende Mauseren. kaliber er 8x57mm JS (IS) og rifla er original og produsert i Oberndorf en gang mellom 1941-1945. Deler har jeg fått tak i så den er skyteklar
  11. Vampyrjeger

    Ny jeger

    Hei Jeg har litt spørsmål om Mauser M98. Hvordan kan jeg enklest finne utav kaliberet på rifla og hvor kan jeg få tak i deler? Mangler magasin og bunnplate, avtrekkerbøyle og "enden" på kolben. Ser at noen nevner disse HV-mauserene, men at det da skal være påstemplet HÆR en eller annen plass på våpenet. Jeg finner kun inngraverte tysker-symboler (som ørn og hakekors) samt serienummer og modellnr. (M98 / 2223) Og, er det verdt å gjøre noe med denne rifla? For meg har den affeksjonsverdi men har ikke så veldig lyst til å ødelegge den med plombering. Forøvrig er jeg ny jeger og vil nok droppe innom her i tide og utide for å sanke gode tips
×
×
  • Create New...