Jump to content

vingemutteren

Members
  • Posts

    6,971
  • Joined

  • Last visited

About vingemutteren

  • Birthday 05/05/1970

Recent Profile Visitors

1,595 profile views

vingemutteren's Achievements

GrandMaster

GrandMaster (15/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

15

Reputation

  1. Rekkefølge pga. Hvordan spenninger fordeles i pipelåsingen. Smøre gjenger... det kan man fint gjøre men da må man huske att oppgitt moment blir høyere enn det man stiller moment nøkkelen til. Tommelfingerregelen for smurte gjenger (der moment er oppgitt for ustyrtelig gjenger) er at man reduserer momentet med ca.30%.
  2. Sist jeg leste Halvautomatiske rifler til jakt liste B, sto det slik jeg husker det at innvilgede løyver etter 1.6.2021 skulle tilbakekalles. Nå står det: Hvis du har fått innvilget løyve til å erverve et våpen som omfattes av forbudet i våpenforskrifta § 4-1 jf. våpenlova § 11 til jaktformål etter den gamle våpenloven, så kan du fortsatt beholde dette. Tidigere gitte løyver til å ha slike våpen er også gyldig etter at ny våpenlov trådte i kraft 1. juni 2021, jf. våpenforskrifta § 14-1 nr. 2. Du har ikke krav på destruksjonspant dersom du leverer våpenet inn til politiet. Er litt forvirret, har de endret mening på sent gitte løyver eller?
  3. Synes det passer å legge in link til politiets retningslinjer for behandling av våpensøknader i denne tråden. https://www.politiet.no/globalassets/tjenester-admin/vapen/retningslinjer-for-behandling-av-saker-etter-vapenlova.pdf
  4. En gjennomgang så langt med tanke på fremtidige søk på problemet (merk at problemet ikke er bekreftet fikset da revolveren i skrivende stund ikke har vert testet i konkurranse). 1. Måneklips ok. 2. Hetter ok. 3. Tennål ok, returfjær til denne knekt/deformert (Ny tennål og fjær montert, tennålkanal rengjort). 4. Ejektorlåsing eliminert på denne (låser med doble kuler da den er bygd for IPSC). 5. Slark tønne/krank ok, men ett shims på hanen er skadet og skal byttes. 6. Klarer ikke se at det er problemer med utdragersporene, god klaring når klips og patroner ligger an mot tønne.
  5. Byttet tennstempel selv om tennstempel var ok, fjæra derimot var bare en skygge av seg selv da den var komprimert inn i seg selv (halv lengde) og særdeles uvillig til å komme ut av tennålkanalen (så ingen grader men endel kruttslam var der).
  6. Har funnet at returfjær på tennstempelet er svært svak, har bestilt ny. Angående resten av punktene synes de være ok.
  7. Varmt vann burde løse opp ammoniakken. Siden ammoniakk er ganske basisk, kan man jo prøve å skylle demperen med eddik for å nøytralisere ammoniakken før en skyller med varmt vann og tørker den.
  8. Apropos magasiner, om jeg husker rett kan/kunne man ha tidligere ervervede 10/22 magasiner med kapasitet over 10sk uten å søke. Fant bekreftelse under 2.6 i rundskrivet, man kan beholde tidligere ervervede magasiner men de er løyvepliktige ved salg. Spørsmålet blir da, hvordan bevise at gamle magasiner er gamle?
  9. Topic folkens? Når jeg leser hva OP skriver og andre ting som er lagt ut om inndragning/beslag av våpen i forskjellige øyemed, kommer jeg hele tiden tilbake til at her mangler viktige deler av historien. 1. Som Vargen sier hender det at Politiet reiser hjem til folk og henter resten av våpen etter en hendelse, uten at det har hendt noe annet enn en i prinsippet mulig eller i verste fall mindre forseelse. I såfall har systemet gått av hengslene da dette går på for å si det enkelt "trynefaktor". 2. Vedkommende som fikk indratt/beslaglagt våpen er anklaget for vold/trusler og det er det mer enn merkelig at det ikke er opplyst om. Dette kan være at samboer / ektefelle / date / nabo og lignende har ytret sanne eller usanne anklager om truende oppførsel/ytringer, i såfall har det som har skjedd en naturlig forklaring. Så hva er det?
  10. Min S&W 610 (10mm auto/40S&W) Eldre Noreen bygd IPSC revolver (DA only) har utviklet ett problem i feltløypa, eller egentlig i alt av hurtig programmer. Av og til låses avtrekker/tønne delvis inn inn i DA avtrekket (4-5 standplasser på siste felt med 40S&W). Som oftest får jeg tønna igang igjen ved å slippe avtrekker litt frem og prøve på nytt men noenganger må tønna fysisk flyttes litt før det smeller. Ikke akkurat ideelt når man skyter på tid, klarer ikke å gjenskape problemet med klikkpatroner i tønna (moonclip). Noen ideer?
  11. Ansvaret ligger hos den enkelte jeger, kontroll biten ligger til det offentlige og grunneier/grunneiers representanter (i dette tilfellet Jaktutvalget som normalt delegerer videre til jaktleder). Problemstillingen er oppbevaring av data utover om det er forevist jegeravgiftskort og oppskyting for storvilt (ja/nei) er det som er den mulige problemstillingen slik jeg ser det. Med andre ord at det er innhentet og oppbevart unødige data om den enkelte jeger.
  12. Mener det er jaktuvalget i grunneierlaget som er ansvarlig, det er jaktleder som organiserer og har datainnsamlingen men om jeg ikke tar feil har jaktuvalget innsyn i nettskjemaet. Mener loven kun gir adgang til å kontrollere at man har aktuell dokumentasjon, ikke at noen utover jegeren selv skal oppbevare slik sensetiv informasjon på dette nivået.
  13. Med tanke på personvernlovgivningen ble jeg litt stuss over at vårt lokale grunneigarlag i forbindelse med årets storviltjakt krever dokumentasjon (per opplasting på nett) for Jegeravgift og oppskyting/våpennummer for samtlige våpen som skal brukes i jakta. Tidligere har dokumentasjon for jegeravgift og oppskyting med hovedvåpen blitt visuelt vist til jaktleder, som så har bekreftet at dokumentasjon er kontrollert overfor grunneierlaget. Dette har jeg overhode ikke noe problem med, men å måtte sende fra seg filer med dokumentasjon til ukjent form for lagring og tidsrom dette blir lagret har jeg en følelse av kan være i strid med personvernlovgivningen. I forbindelse med tidligere verv i skytterlag undersøkte jeg om oppbevaring av lignende men definitivt ikke like sensetive opplysninger hos personvernemda og fikk sjokk over at nesten ingenting av det vi gjorde som service til medlemmene var lovlig. Vi måtte vaske medlemslister og fjerne en mengde historisk dokumentasjon før alt var innenfor lovens bokstav. Er det noen som er oppdatert på personvernlovgivningen og ikke minst hva er normal praksis med registrering av jegere hos grunneiere og jaktlag rundt om i landet?
  14. Fritt sitat fra våre "venner" i pod: Om ett godkjent våpen senere blir tilgjengelig med mulighet for magasin med kapasitet over 10 patroner kan våpenet bli forbudt. De har med andre ord tatt høyde for at våpen som nå er godkjent kan bli forbudt på ett senere tidspunkt om ting endrer seg. Det som er helt klart er at ett våpen som fra produsent er tilgjengelig med patronkapasitet over 10 patroner ikke vil bli godkjent, Henry Homesteader er fra produsent tilgjengelig med magasinadapter for høykapasitets magasin som passer alle modeller og er dermed forbudt i Norge. Man kan flisespikke så mye man vil om at Henry kun leverer rifla med 5 og 10sk magasin, men fakta er at magasinadapteret leveres over disk fra produsent og selv om adapteret i seg selv ikke er ulovlig, gir det mulighet til å benytte magasin med ulovlig kapasitet i våpenet. Man kan være så uenig i dette som man bare måtte ønske men det endrer ikke på fakta. Ikke at det gleder meg men det synes rimelig klart at pod ikke kommer til å godkjenne våpenet slik lov og forskrift er skrevet.
  15. Ikke mulig å få godkjent Henry Homesteader da den kan leveres med Glock Sig og S&W M/P Mag well = mer enn 10 skudds mag kapasitet.
×
×
  • Create New...