Jump to content

VordendeJeger

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

VordendeJeger's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. “Hvis du anskaffet våpenet før 1. juni 2021, kan du beholde det.“ Hva legges i anskaffet? Jeg fikk innvilget søknad høsten 2020. Pga. forsyningsproblemer fikk ikke forhandler inn 10/22 Takedownen min før mai 2021. Bestilte på nett. Jeg betalte mai 2021, og de mottok min godkjente søknad via post den 1. juni 2021. Jeg mottok ikke våpenet før rett etter 1. juni 2021 og Politiet fikk nok ikke sin del av den godkjente våpensøknaden før etter dette. Må jeg levere den inn, eller er jeg trygg? Jeg kjøpte jo den i mai 2021, men om «anskaffelse» betyr at politiet har utsendt våpenkort eller at jeg har våpenet fysisk i hende ligger jeg tynt an.
  2. Ops, feil link, mente dette produktet her - som ser veldig bra ut men ikke passer "norsk" mauser.
  3. Jeg er neimen ikke sikker jeg heller, bare så det er sagt. Så bare en nordmann hadde kommentert det her. Om noen vet noen montasjer fri for permanente inngrep, som passer en HV mauser, så er jeg veldig interessert.
  4. Passer denne til en som er ombygd under heimevernstiden? Har hørt at jernsiktet er annerledes enn for en original mauser.
  5. Hei! Er på utkikk etter kikkertmontasje til en gammel HV mauser, som ikke krever permanent modifikasjon. Så vidt jeg forstår begrenser det meg til montasjer i scoutkonfigurasjon, men det er greit. Problemet er at alt jeg finner er døde linker til slike montasjekits når jeg søker her på kammeret. Finnes det noen, fortrinnsvis norske, forhandlere av scout montasjekits for Mauser m98? Takk på forhånd!
  6. Takk for svar Da kjører jeg på! Er vanlig treolje bra nok for å preservere trevirket?
  7. Vurderer å slipe ned originalstokken på mauseren min, da den har opparbeidet seg ganske mange slitemerker og begynner å bli misfarget. Er smått redd for å kødde det til dog, og lurer på om det finnes noen plasser man kan få tak i originalstokk (reproduksjon eller ikke) til en M98 bare sånn i tilfelle? :P
  8. Har vi noen informasjon om den nye loven kommer til å gjelde for randtenningsvåpen / .22 kaliber?
  9. Noen som har hørt om Takedown Target Lite modellen? Jeg vet det finnes en TD Target og en TD lite med aluminiumsomslag, men finnes det også en kombinasjon av disse? Jaktdepotet selger iallefall noe de kaller TD Target Lite, uten at jeg finner noe informasjon på nettet (ink. rugers hjemmeside). http://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=12384
  10. Den ser interessant ut! Er Mossberg 500 sin marine versjon også forbudt? Ser denne ligger i nettbutikken til Winge våpen, men ser ut til å ha vært utsolgt lenge.
  11. Er du sikker på at dette er grunnen? Mener bestemt disse lå ute på salg iallefall i 2013. Synd om dette er tilfellet, så vidt jeg vet finnes det ikke noe lignende alternativer.
  12. Hei! For noen år tilbake husker jeg flere norske våpenbutikker førte denne kysthagla, men finner ikke noen som gjør det i dag. Mener Wingevåpen hadde den i nettbutikken sin før, men ikke nå lenger. Noen som vet grunnen til at denne er såpass vanskelig å oppdrive?
  13. Da var det var så og si alt renset, og våpenet satt sammen igjen! Merket det var mye brunt belegg som la seg på filla når jeg pusset stort sett alt av metall, uten at dette var synlig for det blotte øyet. Er dette rett og slett overflaterust (blåneringen er OK) eller lagringsfett? Ser mange utenlandske forum snakker om 'Cosmoline' til langtidslagring, som visst nok skal være et herk å få bort fra treverk, er dette noe som også er brukt i Norge? Stokken er laminat med tydlige bruksmerker. Har planer om å pusse den ned med fint sandpapir for å få fram en lysere og jevnere farge senere, og oljemale den. Tusen takk for alle svar så langt! Dere er et hvelv av kunnskap!
  14. Takk for svar Mas-36! Noen plasser jeg ikke burde olje inn? Har tatt våpen helt ifra hverandre nå, etter å ha gjort den klassiske tabben med å sette våpenet i full sikring istedenfor vertikal posisjon..
  15. Hei! Har fått min første rifle, en gammel traver av en M98, og den bærer preg over å ha vært lagret lenge. Jeg er ikke kyndig våpenteknisk, og lurer på om det er noe jeg burde gjøre, eller må gjøre, før jeg tar den med på skytebanen for første gang for å prøve? Burde jeg kjøpe et pussesett for å få bort eventuelt lagringsfett og lignende?
×
×
  • Create New...