Jump to content

jps

Members
  • Posts

    210
  • Joined

  • Last visited

jps's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. 9,3 + demper er fine greier, rekylen går mer over til å bli et kraftig skyv enn slag da. Men det er kanskje best om du får testet dette selv hos en vennlig sjel på skytebanen, smak & behag osv. Det som fremdeles ikke er så kult er hvis du bruker KKC sin kolbekappe som er formet som en (lett) halvmåne i liggende stilling (eks ved bruk av tofot). Hos meg så treffer da den øverste "spissen" av kolbenkappen inn i skulderen, og det skal ikke mange skuddene til før det blir litt vel ømt. Sittende eller stående posisjon (overkropp mer vertikalt) funker helt fint, da passer "halvmånen" bedre med min skulder. Så poenget mitt med det siste her er at av og til så er det tilpasning som også avgjør hvor behagelig et større kaliber (og der av rekyl) oppfattes.
  2. "Ja takk begge deler" iht Ole Brum. - En liten flaske (google "pcp buddy bottle") er praktisk å ha med seg til å fylle opp på banen - En kompressor er svært greit å ha tilgang til for å fylle opp flasken (hvis brannstasjonen eller dykker/paintballbutikk ikke skulle være tilgjengelig) En stor flaske er som nhd sier "enklest og kjappest" hvis du har en grei måte å fylle den på. Jeg har en liten kina kompressor som det tar litt tid å rigge til kjøling osv hver gang jeg skal bruke den, så jeg kommer nok å ordne meg en buddy bottle for å spare tid etter hvert.
  3. Har shootoff og laser ammo med 3006 adapter. Shootoff app Litt dillete å måtte laste ned java for å kjøre appen, men sånn er det nå med gratis saker. Jeg har bare kjapt testet med webkamera på laptopen og default mode som automatisk begynner å logge et hvert blink den ser. Satte en stol ved en vegg, plasserte laptop på stol med kamera mot vegg, startet programmet og så var det bare å dra i gang med laseren mot et siktepunkt på veggen. Hvert skudd blir logget, og ved å klikke i loggen så blir akkuratt det skuddet uthevet slik at man kan enkelt plukke det ut fra en evt fet samling. Har ikke testet med andre modus da basemodus holder for meg for det jeg trener på nå, men det virker relativt enkelt å herje rundt med ulike blinker ol. Mao kjapt å komme i gang med noe som funker godt nok. Programmet vil gi melding hvis det er for mye lys eller andre lysglimt som kan tolkes til å være en laserpuls slik at du kjapt kan justere kameravinkel eller anna belysning som gir falske treff. Ikke noen fænsi ui, men som sagt svært enkel å komme i gang og å justere inn, så da får det heller se litt nittitall ut så lenge det er såpass lett & enkelt å bruke. Laser ammo Manual anbefaler å fjerne batteri etter hver treningsøkt. Føles litt bleh til å begynne med, men så skjønner fingrene hvordan det hele henger sammen og det går på nullkommaniks å montere sammen batteri, laser og adapter. Anbefaler å ha en liten pose/eske å ha alle delene i, eller det lille settet som selges, da det blir noen små deler som lett kan trille bort når alt er demontert etter endt trening. "Tennhetta" (bryteren for laseren) er noe følsom slik at hvis jeg har nettopp tatt et avtrekk med min blaser r8 så hender det av og til at det kommer noen ekstra blink etter en stund hvis jeg lar sluttstykke forbli i fremre posisjon. Men det er ikke verre enn å bare la sluttstykke stå i bakre posisjon mellom hver økt akkurat som på skytebanen så slipper man unna det lille problemet. Funker slik som vist i reklamen, det er bare å kjøre på med ladegrep da "patronen" ikke har krave/hylsehals og forblir i kammer helt til du lett dunker den ut med en pussestang.
  4. jps

    FX Impact

    Oi, hvor fant du noen som hadde en Leshiy på lager?
  5. Jeg starter med erfaring fra motsatt ende (større kaliber) - rev vs 9,3 oryx = rev her, der og sannelig der borte også. Gjør ikke det igjen. Nå er det ikke verre enn at jeg finner meg en bedre kule egnet til formålet, og 9,3 er gøy å skyte med, men dyrt om du ikke lader selv. Skulle jeg ha kjøpt rifle til samme bruksområde som deg så hadde jeg gått for 6,5 , 308 eller kanskje strekke meg til 3006 (som jeg bruker mest i dag). Gitt at du ikke lader selv så har jeg følgende argument for disse kaliberne: 1. Du finner billig ammo slik at du kan trene mye 2. Du finner stort utvalg i kuler slik at du kan lettere finne ut hva som funker bra for deg i din rifle og for det du jakter på 3. Du finner mengder av ammo for pkt 1-2 i nesten enhver våpen/jaktbutikk slik at du slipper å lete 4. Du har nå et kaliber som funker fint til hva nå enn du måtte tenke på å jakte her i landet 5. Du finner ørti riflepakker osv osv etter som disse 3 kaliberne er såpass populære når du skal kjøpe rifle Argument mot: 1. Du blir like kjedelig som noen av oss andre som endelig har tatt til vettet 2. Hipsterlykken forsvinner i det jaktkompisen trekker opp en eske med patroner i samme merke/kaliber/kule, selv om du står der på fjellet og har seff glemt egen ammo Kal .223 er hakket mer "sært" enn de jeg nevnte, du må kanskje legge litt mer arbeid i pkt 3 (argument for) og pkt 4 ryker. Når det er sagt, alt som har kommet her i tråden funker flott og det er gøy å skyte med, men jeg hadde også vurdert hvor lenge det funker for meg (tilgjengelighet, pris osv) der jeg bor. Lykke til
  6. Dagens dose hobbypsykologi: Men, jeg lurer på om at hvis man nå snur det på hodet og heller bare poster om hvor jævlig turen(ene) var så hadde det kanskje gjort en mer populær enn "sjå kor bra!" posting? Uke etter uke med "Enda en saaatans topptur!" med bilder av blemmer, sår og sure fjes
  7. Mulig du finner noe brukbart her, http://store.tripleaughtdesign.com/Apparel Har ikke erfaring med de selv.
  8. Japp, sier meg enig med denne både når det gjelder savn og skryt
  9. Jeg er med på tanken din ang gode jaktmarker i evig tid, men så var det dette med oss mennesker, da. Så la oss si at det ble tillatt med jakt i nasjonalpark. Det blir jo litt kaldt å ligge ute noen dager, så vi presser igjennom tillatelse til å bygge hytte. Og elgen er jo tung, så vi må få inn firhjulingen til å slepe den ut. Det ble mange elger, så vi mekker like godt til ei "skogsvei" til traktoren, og etter som veien ble så fin så kan vi jo kjøre inn til hytta med SUVen. Og nå er det en kjent sak at Ketil jukser i uno så må vi få på plass noe internet så vi kan se på værdamer "for science", osv osv. Poenget mitt er at noe blir ikke uberørt lenge hvis man gir etter så mye som en lillefinger, enten det nå er nasjonalpark, dessert før middag eller bygdefest.
  10. Ooops, du har helt rett, jeg krysskoblet litt for hva han spurte etter
  11. Muligens dette vil gi deg svar på mye, DFS Feltskyting for jegere – en innføring
  12. Ikke for å være enig/uenig i argumentet, men her er kanskje en anna vinkel for det du sier der, Fuck Everything, We're Doing Five Blades. Ja det er en satire. http://www.marketwatch.com/story/the-on ... 2013-11-13" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank Fra egen erfaring med produktutvikling gjennom hele internettbobla i forrige årtusen så har det vært episoder hvor jeg har endret funksjonalitet fordi markedsavdelingen sier at kundens oppfatning av at noe kan være galt er så viktig for selgerne at i neste versjon(er) så gjennomførte vi en endring kun for å underlette salgspraten. Litt på sida, og om ikke annet så fikk dere en forhåpentligvis morsom artikkel å lese
  13. (Først, ta dette med en god klype salt) Slik jeg forstår det så fungerer disse kulene best med høyere hastighet enn tilsvarende blykule. Et eller anna med hydraulisk trykk når det hullet i midten av kula møter vev som fører til ekspansjon, og når kula er relativt lett så må farten opp for å få nok trykk til at den skal ekspandere til en fin sopp. Alternativet blir kanskje at for lavere hastigheter så må slike kuler bruke "knekk av fliker som sekundær prosjektiler"-løsningen da det ikke vil være nok trykk til å deformere metallet.
  14. Er det noen av dere som har erfaring med fabrikkladet GMX? Om jeg har forstått det riktig så går det under navnet ""Hornady Superperformance".
×
×
  • Create New...