Jump to content

Huskylander

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Huskylander's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

5

Reputation

  1. Etter å ha trålet litt rundt i lovverket har jeg funnet ut at jaktrett følger bruksrett med mindre annet er spesifisert. Kvinnen tenkte selvfølgelig ikke på jakt den gang hun tok over, så 99% sjans for at jaktrett ikke er trukket ut av bruksretten. Men jeg øynet et lite håp i at jeg kanskje kunne jakte duer uten å komme i konflikt med jaktrett, da den type vilt kan jaktes med grunneiers tillatelse. Regner med det innebærer at grunneier også er innehaver av jaktrett, men håpet var der et lite øyeblikk.
  2. Kvinnen er helt og holdent på mitt lag her. Noen subtile antydninger om at "Jeg kommer til å jakte stort sett hver helg" har ført til at hun har innsett at Mannen kommer ikke til å være mye hjemme med mindre han faktisk kan jakte hjemme Det er ikke mer enn 250 mål det er snakk om, så noen stor rådyrkvote blir det ikke, om noe. Men når man ikke har rådyrjakt fra før så er ett rådyr uendelig mye bedre enn ingen. Og bare det å ha muligheten til å gå ut døra med børsa på skulderen å skyte noen duer før middag er verdt mye i min bok. Lobbyvirksomhet er iverksatt. Krefter er i gang for å overtale svigermor (blant annet svigerfar). Enn så lenge får jeg bare vente til den dagen Svigermor trenger hjelp av Svigersønn som er snekker. Bør være rom for forhandlinger da
  3. Det brygger opp til krig mellom meg og svigermor.... Her er sitasjonen.... Min kvinne eier familiegården i Vestfold, altså hun har eiendomsrett og står oppført som grunneier. Ganske store områder det er snakk om, så det er aktuelt å få rådyrkvote på eiendommen. Jeg spurte svigermor om dette med jakt siden gården har vært i familien hennes i mange år, å ble blankt avfeid med: "NEI! Der skal det ikke være noe jakt!" Ikke noe diskusjon, ikke noe rom for spørsmål, bare et bastant nei. Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd med svaret så jeg har snoket litt rundt. Det viser seg at min kvinne har overtatt gården men at bruksretten fortsatt står på svigermor. Altså eiendomsretten står på Kvinnen, men bruksretten står på Svigermonster. Utifra hva jeg har funnet ut så er det faktisk sånn at jaktrett følger bruksrett så rådyrjakt kan jeg nok bare glemme. Men så er det sånt som duejakt, gåsejakt og revejakt som i utgangspunktet bare trenger grunneiers tillatelse. Noen som vet om jeg kan jakte "uregulert" vilt med grunneiers tillatelse, på tross av at bruksrett og derfor også jaktrett ligger hos noen andre? I mellomtiden så får jeg bare stå hjelpesløs å se på de 6-7 rådyra som hopper rundt 60m utafor terassen, og akseptere at reven er å henter søpla på trappa i løpet av natten....
  4. Må vel være noe mekanisk galt her. Et eller annet som sitter løst tenker jeg. Sjekk skruene i picatinny-skinna, sjekk at montasjene sitter stramt, å sjekk at ikke optikken er ødelagt.
  5. Case 2. Til skogsjakt er jo truger mer egnet, særlig hvis det er som du sier at terrenget er kupert. Du slipper å styre med staver, å navigering mellom trær og buskas blir mye enklere.
  6. Siden jeg nå ikke kan jakte i skogen lurte jeg på å ta med meg bikkjene å trene litt på rypa på fjellet. Rypebestanden har etter det jeg har forstått vært middelmådig i år og, men hvor er det gode muligheter for at valpen kan finne noe ryper? Ser det ligger treningskort på Inatur for Ljørdalen, men hvordan er sjansene der? Bor forøvrig i Elverum, så greit om det er innen rimelig avstand.
  7. Det der høres veldig kjent ut ja! Her og er det mye nesa i bakken, skal lukte på alt. Helt klart verst når vi går i skogen, langs asfalt er han noe bedre, men rykker til når det er noe han skal bort til. Må ihvertfall bruke kort bånd, da får han ikke så stor fart før det butter, så rykket blir noe mildere.
  8. Har prøvd. Endte med at turen rundt boligblokka tok 45 min. Brukte vanligvis ca 5min. Gjorde dette flere ganger i er en lengre periode. Var ikke snev av forbedring.
  9. Har prøvd å stoppe opp når båndet blir stramt ja. Det er derfor han hopper eller rygger tilbake i fot. Han har lært at stramt bånd eller rykk i båndet betyr fot, noe som ender med at bikkja går like mye forlengs som baklengs på en tur. Har som sagt holdt på med dette et par år uten at han kobler det. Det tar to sek før båndet er stramt igjen. Har gått flere lange jaktdager i strekk uten at dette endrer seg. Gå i bånd skjønner han bare ikke. Er klar over at jeg kan prøve haltibånd, men jeg vil helst lære bikkja det på rette måten, i og med at da lærer jeg hvordan jeg skal trene neste hund. Hvis det er noe han skal pisse på eller lukte på så tar han løpefart til båndet er stramt, så ligger han nesten langflat å graver seg bortover med full styrke.
  10. Jeg har en Münsterlander som nærmer seg tre år nå. På disse tre årene har jeg enda ikke hatt det jeg vil kalle en "koselig tur". Bikkja har konstant stram wire, selv med struphalsbånd. Han vet han ikke skal trekke, så når jeg korrigerer hopper han tilbake i fot. Tre skritt senere er det stramt bånd igjen å bikkja trekker så tunga blir blå å han høres ut som han har røyka 40 om dagen i en mannsalder. Jeg gikk en prøve en gang å der var det en som sa at "gode jakthunder kan ikke gå pent". Flere som ikke klarer å få bikkja til å gå noenlunde i bånd? Eventuelt noen som har noen gode triks? Jeg har prøvd alle triksa i læreboka så vidt jeg vet. Som en liten kuriositet kan det nevnes at jeg også har sju spanntrente huskyer som er en drøm å gå tur med i forhold.
  11. Vil bare tilføye at hvis du velger å gå for en Münster til allsidig bruk, så nytter det dessverre ikke å kontakte klubben i Norge. Her i landet er det kun egenskaper på fugl som blir vektlagt for å kvalifisere til avl. Det har sikkert ført til mange gode fuglehunder, å sikkert en del som gjør mer enn å jage fugl, men skal du ha best mulig forutsetning for å få en allrounder ville jeg nok sett til Sverige eller Tyskland. Gråsidingen i Sverige har jo blitt ett veletablert navn, å derfra kommer det mye gode allroundere.
  12. Har sett flere som har problemer med dette. Tror du kan fikse det ved å trykke på "rydd opp kart". Husker ikke helt hvor det ligger men det finner du sikkert fort.
  13. Tok en times tur med kajakken på et lite vann her i går. Så ei and når jeg la ut å padlet bort i sivet hvor jeg så den holdt til. Etter litt romstering der flakset den opp på 7-8m hold. Utrolig hvor nærme man kommer på denne måten kontra det å gå på land! Nå henger den til mørning. Artig jakt!
  14. Alfa Bever Core til 1499,- på g-sport sine nettsider. Nettbutikken er tom, men noen butikker har de fortsatt inne. Pris i butikk er 2499,- men hvis du henviser til nettprisen så får du de for det. Jeg har ihvertfall kjøpt meg nye jaktstøvler nå!
  15. Her fikk jeg litt mer å gå på ja! Blir nok kajakk i vannene og eventuelt elvene hvis det er nok vann. Er jeg heldig ser jeg trekket når jeg er ute og.
×
×
  • Create New...